Пт, 2024-04-26, 13:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 20 » У коаліції кожен тягне на себе ковдру місцевих виборів
19:43
У коаліції кожен тягне на себе ковдру місцевих виборів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Керівники Партії регіонів вирішили призначити вибори до місцевих органів влади на 31 жовтня 2010 року. Як повідомило джерело газети "Дело" у Верховній Раді, таке рішення вони прийняли на засіданні політради партії 19 травня.
У своєму виборі дати "регіонали" посилаються на Конституцію, відповідно до якої вибори місцевої влади повинні пройти саме цього року.

Тепер Партія регіонів має намір узгодити цю позицію зі своїми партнерами по коаліції - Блоком Литвина і Компартією.

Також "регіонали" планують запровадити ще одне нововведення у виборче законодавство: щоб вибори до обл-, рай- і міськрад проходили за змішаною системою (половина депутатів за пропорційною (партійною) системою, а інша половина - за мажоритарною).

У свою чергу президент Віктор Янукович заявляє, що наступні місцеві вибори мають пройти на новій законодавчій основі. В інтерв'ю журналістам у Луганську в четвер він висловив думку, що для цього необхідно ухвалити відповідні закони.

"Щоб люди знали своїх депутатів, щоб депутати були закріплені за територіями, щоб вони несли відповідальність, щоб вони захищали права людей на тих територіях", - сказав Янукович.

Кажучи про дату виборів, президент зазначив, що вони мають відбутися в "конституційні терміни".

"Але я б сьогодні навіть не про дату говорив, скільки говорив про принципи, на яких принципах повинні відбутися вибори. І ось де ми повинні, звичайно, врахувати точку зору наших виборців", - заявив президент.

Тимчасом голова Верховної Ради Володимир Литвин висловив думку, що наступні місцеві вибори відбудуться 27 березня 2011 року.

Литвин зазначив, що виборче законодавство є "дуже чутливою темою", тим більше, зазначив він, що йдуть дебати щодо термінів виборів.

"Ми з вами, очевидно, єдині в тому, що це березень 2011 року, для того, щоб ми знову нічого не ламали, тому нам потрібно розробити такий єдиний, уніфікований документ, щоб під час виборчої кампанії, враховуючи політичні моменти, ми на марші його не змінювали", - підкреслив голова Верховної Ради.

При цьому він нагадав, що раніше в парламенті України відбулися слухання на тему виборчого законодавства, однак, підкреслив Литвин, "тему ми не прояснили, не узгодили остаточно".

Про те, що наступні місцеві вибори в Україні відбудуться 27 березня 2011 року, Литвин заявляв і раніше. Відтягування їх проведення вже занепокоїло Європу. Так, у Раді Європи наголосили, що не можна затягувати з призначенням дати проведення місцевих виборів.

Раніше деякі експерти припускали, що Конституційний суд ухвалить рішення провести вибори місцевої влади восени цього року.

Як сказав президент аналітичного центру "Відкрита політика" Ігор Жданов, "такий варіант вигідний лише Партії регіонів: рейтинг довіри до нового президента буде ще високий, а вертикаль влади вже буде побудована, що створить пільгові умови саме для "регіоналів".

"Не виключено, що на місцевих виборах буде введена мажоритарна складова, яка поверне нас до часу масового застосування адмінресурсу", - додав він.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1029 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ