Сб, 2024-04-20, 08:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 19 » У Лас-Вегасі пройшла конференція з кібербезпеки, у якій взяла участь Україна
17:27
У Лас-Вегасі пройшла конференція з кібербезпеки, у якій взяла участь Україна
Інші останні Новини науки і технології на сайті holosUA.com/

кібербезпека Представники української влади вперше взяли участь у найбільшій кібербезпековій конференції Black Hat, яка відбулася у Лас-Вегасі. Для багатьох присутність українського чиновника стала значною несподіванкою. Для інших – можливістю отримати ексклюзивну інформацію про поведінку російських хакерів та досвід українського протистояння постійним атакам у кіберпросторі.

Україна першою у світі стала учасником повноцінної кібервійни і має унікальний успішний досвід протистояння групам хакерів, яких підтримує агресор і яких вважали чи не найпотужнішою силою у кіберпросторі.

"Від часів Другої світової війни людство ніколи не поставало перед такими серйозними викликами, як сьогодні, коли росія напала на нашу країну. Для кіберпростору війна – це абсолютно новий виклик. Адже до цього про повноцінні кібервійни тільки говорили. Однак ніхто не мав чіткого уявлення про те, якою буде ця війна", – зауважив заступник голови Держспецзв’язку Віктор Жора.

Цього року увага світової кіберспільноти прикута у тому числі до подій у кіберпросторі України. Досвід, який Україна здобуває у протистоянні агресору, допомагає не тільки нашій країні, а й партнерам будувати свої системи захисту.

За майже пів року протистояння хакерам, які є частиною російської мілітарної машини чи підтримуються росією, українські фахівці не лише отримали надзвичайну кількість інформації про діяльність ворога, а й продемонстрували здатність ефективно використовувати ці знання для протистояння ворогу та посилення власної кіберстійкості.

Цей унікальний досвід важливий не лише для нашої країни, а й для всього цивілізованого світу. Адже надалі кількість кібератак та їхня потужність тільки набуватимуть обертів. Кіберскладова відіграватиме дедалі вагомішу роль у гібридних війнах; і немає сумніву, що кількість держав, які використовуватимуть кіберпростір для агресії, зростатиме.

"Тому знання, які ми здобули, мають стати частиною спільних знань, які дадуть можливість захистити цивілізований світ від подібних загроз. Я хотів би висловити подяку всім партнерам, які продовжують підтримувати нас у цій безпрецедентній війні, у нашій боротьбі за існування", – підкреслив Віктор Жора.

Наші фахівці виступили на конференції спільно із компанією ESET та розповіли про завчасно нейтралізовану атаку на одну з енергорозподільчих компаній країни у квітні 2022 року. Адже і роботу щодо кіберінциденту, якому був присвячений виступ, проводили разом.

"Нейтралізувати атаку Industroyer2 вдалося завдяки оперативному реагуванню українських захисників та CERT-UA. Ми надали українській стороні критичний аналіз загрози, яка у разі успіху могла б стати наймасштабнішою кібератакою від початку вторгнення. Наші дослідники готові й надалі співпрацювати із CERT-UA задля підтримання кіберзахисту", – заявив Роберт Ліповскі, головний дослідник шкідливого програмного забезпечення ESET, на конференції Black Hat під час своєї доповіді щодо Industroyer2.

Цього року в Лас-Вегасі відбулася вже 25-та щорічна конференція Black Hat USA 2022. Вона обʼєднує фахівців з інформаційної безпеки у різних галузях і складається з виступів та тренувань учасників.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини науки і технології | Переглядів: 349 | Додав: admin | Теги: Україна, Лас-Вегас, конференція, кібербезпека
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ