Сб, 2024-04-20, 07:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 13 » У Лівії нібито розстріляли 11 українців. МЗС це терміново перевіряє
15:34
У Лівії нібито розстріляли 11 українців. МЗС це терміново перевіряє
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Міністерство закордонних справ України перевіряє інформацію, що з'явилася в зарубіжних ЗМІ, про розстріл 11-и українців в Лівії.

"Ми перевіряємо цю інформацію", - сказав прес-секретар МЗС України Олександр Дикусаров 13 вересня, передає "Інтерфакс-Україна".

Раніше хорватська газета "Вечерні лист" повідомляла, що в ході боїв за Місрату на боці Каддафі воювало 85 іноземців з Сербії, Хорватії, України, Колумбії, Боснії, Росії.

Як заявив репортеру місцевий лівійський провідник Абдель Азіз Мадіна, після авіаударів НАТО і відступу сил Каддафі, багато з них потрапили в полон до противників Каддафі.

А дев'ять громадян Хорватії, дванадцять громадян Сербії, одинадцять громадян України, десять громадян Колумбії були розстріляні. Він назвав їх найманцями і "холоднокровними вбивцями".

Зауважимо, 5 вересня в ЗМІ з'явилося повідомлення про те, що лівійські повстанці затримали в Тріполі 19 українських кухарів та нафтовиків і можуть стратити їх.

Пізніше з'ясувалося, що кількість затриманих українців зросла до 23 осіб. МЗС України підтвердило затримання цивільних фахівців, які прибули для роботи на об'єктах лівійської нафтової промисловості.

Офіційним приводом до затримання стала інформація про те, що українці ремонтували протиповітряну систему оборони військ Муаммара Каддафі. Окремі джерела стверджували, що українців почали жорстоко допитувати. Але незабаром представники МЗС спростували ці дані.

Окрім того, раніше повстанці оголошували, що під час боїв за Тріполі захопили в полон 15 українських снайперів. У МЗС тоді заявили, що не мають даних, що підтверджують цю інформацію. Пізніше в МЗС назвали повідомлення про українських найманців у Лівії спробою дискредитації української влади.

Ситуація із затриманими в Тріполі українцями не змінилася

Ситуація із затриманими в Тріполі українськими фахівцями поки не змінилася, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Робота ведеться і ведеться дуже активно, не тільки в Києві, і не тільки в Тріполі, але в тому числі і в європейських столицях для того, щоб знайти вихід з цієї ситуації. Поки ситуація незмінна в самій Лівії, 19 і троє громадян України так і знаходяться під домашнім арештом", - сказав прес-секретар МЗС.

За його словами, затримані українці мали можливість поспілкуватися зі своїми рідними та близькими, щоденно їх відвідують українські дипломати. "В обов'язковому порядку відбувається медичний огляд наших співвітчизників, поки ніяких скарг ми не отримували", - додав він.

За словами прес-секретаря МЗС, люди забезпечені продуктами харчування і водою. "Ми працюємо над тим, щоб вони були переведені в посольство і звільнені з-під домашнього арешту", - додав він.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 833 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ