Чт, 2024-04-25, 10:26


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 31 » У лівійській війні загинули близько 50 тис людей
14:58
У лівійській війні загинули близько 50 тис людей
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Лівійські повстанці попередньо підрахували кількість жертв громадянської війни в Лівії, яка триває з лютого 2011 року. За шість місяців загинули, за їхніми даними, щонайменше 50 тисяч людей, повідомляють "Известия".

"Близько 50 тисяч людей могли загинути з початку повстання", - заявив представник Перехідної національної ради Лівії Хішам Бухагіар.

- Прихильники Каддафі відкидають ультиматум "озброєних банд"

Це у 2,5 рази більше за попередньо названу цифру – раніше повідомлялося, що загинули 20 тисяч людей.

"У Місурата і Зілтані загинуло від 15 до 17 тисяч, в боях близько Західних гір теж було багато втрат", - зазначив Бухагіар. Він додав, що тих, хто зник безвісти, вони також вважають загиблими.

Всього населення Лівії не перевищує 6 мільйонів людей.

Тим часом війна в Лівії, на думку західних країн, близиться до завершення. Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив, що на міжнародній конференції, яка пройде в Парижі 1 вересня, буде офіційно оголошено кінець лівійської війни.

Нагадаємо, у ніч на 22 серпня повстанці захопили лівійську столицю Тріполі. Останнім оплотом прихильників Муаммара Каддафі залишається його рідне місто Сирт. Повстанці висунули ультиматум здати його до 3 вересня, інакше його захоплять силою.

Доля полковника залишається невідомою. З чуток, він може бути або в Тріполі, або в Сирті, або за кордоном. Раніше стало відомо, що його родина втекла до Алжиру, звідки могла переїхати до якої-небудь іншої країни.

Представники повстанців уже заявили, що в разі затримання Каддафі його судитимуть на відкритому процесі за злочини проти людяності, а після цього розстріляють.

Великобританія вирішила розблокувати активи Каддафі, щоб ввідновити Лівію

Влада Великобританії розморозить заблоковані раніше кошти уряду лівійського лідера Муаммара Каддафі. Як передбачається, 1,5 мільярда доларів підуть на відновлення країни після конфлікту опозиції з режимом полковника, який тривав кілька місяців. Рішення про розблокування рахунків прийнято профільним комітетом ООН з санкцій, повідомили РИА "Новости" в прес-службі британського постпредства у всесвітній організації.

Як відзначили в прес-службі, будуть розблоковані 1,86 мільярда лівійських динарів, що рівнозначно приблизно 1,5 мільярда доларів. Кошти спрямують в Центральний Банк Лівії.

"Я цілком і повністю вітаю одноголосне рішення комітету ООН з санкцій за пропозицією Сполученого Королівства передати 200 мільйонів банкнот готівковою цінністю 1,86 мільярда лівійських динарів Центральному Банку Лівії", - заявив міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг.

За словами міністра, це рішення "представляє собою черговий важливий крок щодо надання необхідної допомоги народу Лівії на тлі значного прогресу в останні дні". Як зазначив глава МЗС, кошти допоможуть вирішити нагальні гуманітарні потреби, привнести впевненість в роботу банківського сектора, виплатити зарплати ключовим працівникам бюджетної сфери і додати ліквідності економіці.

Кошти колишньої влади Лівії, включаючи активи полковника Каддафі і його наближених, були заморожені на підставі резолюції РБ ООН номер 1970.

Минулого тижня аналогічне рішення про розморожування активів лівійського режиму в розмірі 1,5 мільярда доларів було прийнято за клопотанням США.

Напередодні з'ясувалося, що саме Росія наполягла на ухваленні певних умов з використання опозицією раніше заблокованих зарубіжних рахунків. На вимогу Москви засоби повинні будуть витрачатися тільки на гуманітарні потреби і в інтересах всіх громадян Лівії, заявив постпред РФ при ООН Віталій Чуркін.

Як повідомляють ЗМІ, повстанці ведуть активні пошуки секретних рахунків Каддафі та його сім'ї. За даними французьких спецслужб, йдеться приблизно про 50 млрд доларів. Передбачається, що Каддафі міг заховати свої багатства в ПАР, Алжирі, Єгипті або Україні - у країнах, де контроль за коштами, що зберігаються в банках, не такий ретельний, як у Західній Європі чи США.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 870 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ