Чт, 2024-04-18, 21:54


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Серпень » 18 » У Львові зустрілися Зеленський та Ердоган
16:24
У Львові зустрілися Зеленський та Ердоган
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Президент України зустрів свого колегу та турецьку делегацію на ґанку палацу Потоцьких.

Президент України Володимир Зеленський та президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган зустрілися у Львові. Про це повідомили в Офісі президента.

Зеленський зустрів свого колегу та турецьку делегацію на ґанку палацу Потоцьких.

Після цього лідери держав розпочали перемовини.

До Львова також прибув й генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй Антоніу Гуттеріш, з яким президенти проведуть трьохсторонні перемовини.

Відео зустрічі президентів України та Туреччини у Львові

Крім того, в рамках сьогоднішнього візиту до України Ердогана та великої турецької делегації вже відбулися переговори глави Міноборони Туреччини Хулусі Алакари зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим, повідомляє Міноборони Туреччини.

"Під час зустрічі відбувся обмін думками з двосторонніх та регіональних питань оборони та безпеки", - йдеться у повідомленні без деталізації зустрічі.

Зазначимо, це перший візит Ердогана в Україну після початку війни. Сьогодні турецький президент прибув до Львова на запрошення Зеленського.

Крім вже відомої теми переговорів про шляхи завершення війни в Україні, Ердоган разом зі своїм українським колегою Зеленським оцінить турецько-українські відносини на рівні стратегічного партнерства.

Як повідомляли ЗМІ, в ході візиту турецького президента передбачено проведення тристоронньої зустрічі за участю президента України Володимира Зеленського та генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша. На зустрічі обговорюватимуться кроки, які можна зробити для припинення українсько-російської війни дипломатичним шляхом.

Раніше стало відомо, що в Україні Ердоган буде просувати ідею дипломатичного вирішення війни.

Ердоган сьогодні перебуває з візитом в Україні

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган в ході візиту в Україну запропонує українському колезі Володимиру Зеленському організувати зустріч з главою кремля володимиром путіним. Про це повідомляє турецький телеканал A Haber.

"Очікується, що Ердоган запропонує Зеленському організувати його зустріч з путіним", - повідомив кореспондент телеканалу зі Львова, пославшись на джерела в дипломатичних колах.

Інший турецький новинний телеканал CNN Turk додав, що Зеленський і путін можуть провести зустріч для визначення "дорожньої карти" з питання завершення війни в Україні.

Як нагадує телеканал, Зеленський чотири рази пропонував двосторонній саміт з путіним,але ця пропозиція відкидалася москвою з відповіддю "Немає конкретного питання для зустрічі лідерів".

Проте до сьогоднішнього дня спостерігається, що росія пом'якшувала свою жорстку позицію. "Згідно з новинами, які ми отримали від російських джерел, президент росії володимир путін натякнув на переговорах з Ердоганом 5 серпня в Сочі, що може зустрітися з лідером України Володимиром Зеленським", - зазначає турецький телеканал.

"Тепер, щоб зупинити війну, російська сторона заявила: "По-перше, лідери можуть обговорити та визначити дорожню карту. Потім делегації можуть розпочати роботу із втілення цієї дорожньої карти в життя", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні у Львові відбудуться тристоронні переговори між президентами України і Туреччини Володимиром Зеленським і Реджепом Таїпом Ердоганом, а також генсеком ООН Антоніу Гутеррешом.

Як повідомляли ЗМІ, 17 серпня військовий експерт Олег Жданов заявив, що президент Туреччини Реджеп Ердоган і генсек ООН Антоніу Гутерріш на зустрічі з Володимиром Зеленським просуватимуть завершення війни з рф дипломатичним шляхом, однак це російський план - сісти за стіл переговорів прямо зараз.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 337 | Додав: adminA | Теги: зустріч, Ердоган, львів, Зеленський
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ