Пт, 2024-04-19, 18:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2010 » Липень » 9 » У Мексиці буревій "Алекс" спровокував запровадження режиму НС. ВІДЕО
12:03
У Мексиці буревій "Алекс" спровокував запровадження режиму НС. ВІДЕО
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/


Влада Мексики евакуювала понад 180 тисяч людей і оголосила режим надзвичайної ситуації у штатах Коауїла, Новий Леон і Тамауліпас через повені, викликані буревієм "Алекс".
За уточненими даними, внаслідок проливних дощів і повеней в Мексиці загинули 12 людей, передає сьогодні РИА "Новости". Однак, як повідомляють Вісті, у списку загиблих вже понад 20 прізвищ. Влада побоюється, що ця цифра найближчими днями може зрости у кілька разів.

Збиток оцінюється більш ніж у 800 мільйонів доларів.

Повені, викликані буревієм "Алекс", призвели також до закриття двох мостів на кордоні Мексики та США. Зокрема, за спільною домовленістю мексиканської і американської влади закрито міст Ворота Америк між містами Ларедо і Новий Ларедо, а також міст Солідарність - Колумбія на кордоні Нового Леона і Техасу. Рух через кордон Мексики і США буде закрито щонайменше на три дні.

Як повідомляє МНС Мексики, рівень води в річці Браво піднявся на 14 метрів, і під загрозою затоплення опинилися великі прикордонні території.

Мексиканська влада також евакуювала 18 тисяч жителів міста Анауак через побоювання, що найближчими годинами може прорватися гребля місцевого водосховища і тоді потоки води ринуть на міські будівлі.

Синоптики попереджають про можливе виникнення нового буревію через шторм біля берегів Луїзіани, який може повторно обрушитися на постраждалі райони.

У четвер, 8 липня, район лиха відвідав президент Мексики Феліпе Кальдерон і дав вказівки федеральним міністерствам надати термінову допомогу постраждалим.

Тропічні зливи не припиняються у країні вже тиждень. Річки вийшли з берегів і затопили величезну територію. Вода розмила ґрунт, фундаменти будівель просідають. Сотні будинків відновленню не підлягають.

Екстрені служби терміново зміцнюють дамби. Але рятувальники кажуть, що якщо опади не припиняться - ці заходи не допоможуть. Під загрозою затоплення десятки великих населених пунктів.

130 тис людей понад тиждень залишаються без водопровідної води через "Алекс". При цьому ціни на воду в деяких магазинах регіону підвищилися втричі.

Як передає ЛІГАБізнесІнформ, влада штату повідомила по місцевому телебаченню, що для доставки води та необхідних речей і продуктів у постраждалі від шторму райони потрібні вертольоти.

Перший у сезоні буревіїв 2010 року "іменний" тропічний шторм сформувався в Атлантиці поблизу півострова Юкатан, що розділяє Карибське море і Мексиканську затоку.

Фахівці Центру прогнозування буревіїв Національної гідрометеорологічної служби США в Маямі дали новому шторму ім'я "Алекс".

За міжнародними стандартами прийнято вважати, що шторм переходить в ураган на швидкості вітру 120 км/год. Швидкість вітру в районі "Алекса" перевищила зазначений рубіж у ніч проти 1 липня. Це сталося після початку взаємодії "Алекса" з теплими водами на південному заході Мексиканської затоки.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1156 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ