Пт, 2024-04-26, 00:48


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Липень » 21 » У Мінську погодили відведення танків і зброї до 100 мм
22:08
У Мінську погодили відведення танків і зброї до 100 мм
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Учасники тристоронньої Контактної групи щодо України погодили у вівторок, 21 липня, на зустрічі в Мінську текст документа про відвід озброєнь калібру менше 100 мм.

"Узгоджено текст документа щодо відведення танків і певних видів озброєння калібром до 100 мм", - заявив журналістам голова ОБСЄ Івіца Дачич, передає "Інтерфакс".

Він пояснив, що в угоді будуть детально прописані процедури верифікації відводу техніки.

"В угоді буде точно вказано, як буде проводитися верифікація відводу озброєнь, хто і коли буде це здійснювати. Буде описана вся процедура", - сказав Дачич.

Він також заявив, що виступає за врегулювання питань відводу озброєнь та проведення місцевих виборів на Донбасі до осені.

"Я прихильник того, щоб вирішити питання до осені. Восени очікується ключова подія - місцеві вибори. Усі питання мають бути узгоджені до дати їхнього проведення", - сказав він.

При цьому Дачич закликав учасників збройного конфлікту поважати досягнуті раніше домовленості.

"Необхідно поважати Мінські домовленості і угоди, необхідно повністю припинити вогонь і поважати його повне припинення", - заявив він.

Зокрема, Дачич звернув увагу на необхідність відведення важкого озброєння, відкриття процесу політичного діалогу, створення умов для проведення місцевих виборів, з якими були б згодні і Київ, і Донбас.

Крім того, необхідно вирішувати економічні питання. За словами голови ОБСЄ, з цього приводу звучать різні ідеї, серед яких - мобільні банки. Важливими також є гуманітарні питання, проблема біженців і переміщених осіб. "У всіх цих питаннях є прогрес", - заявив він.

Відповідаючи на запитання журналістів про можливість своєї участі в наступній зустрічі Контактної групи, Дачич заявив: "Якщо це необхідно, я можу (взяти участь - ред.). Але я думаю, що без цього можна обійтися".

Своєю чергою прес-секретар президента України Святослав Цеголко підтвердив, що в Мінську у вівторок, 21 липня, досягнута домовленість про відвід танків, артилерійських озброєнь калібром до 100 мм, передає "Інтерфакс-Україна".

"За дорученням президента представники України в Тристоронньої контактній групі домоглися прийняття домовленості про підписання доповнення до Комплексу заходів з виконання Мінських угод від 12 лютого 2015 в частині, яка стосується відведення танків, артилерійських озброєнь калібром до 100 мм і мінометів", - сказав Цеголко.

Своєю чергою спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік заявив, що учасники контактної групи не підписали угоду про відвід озброєнь калібром менше 100 мм, хоча і погодили поетапний план відводу.

"Угода не підписана, відбулося її узгодження", - заявив Сайдік журналістам.

Сайдік уточнив, що в робочій групі з безпеки узгоджено план поетапного відводу озброєнь. "У робочій групі з безпеки досягнуто згоди і узгоджено план про відвід танків і деяких видів озброєнь поетапно за певним часовим графіком", - пояснив він.

Разом з тим, як стало відомо агентству, зазначений документ буде парафовано у вівторок увечері учасниками робочої підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи. Українську сторону в цій підгрупі представляє екс-міністр оборони Євген Марчук.

У сьогоднішньому засіданні контактної групи брав участь голова ОБСЄ Івіца Дачич, а також координатори від ОБСЄ всіх чотирьох робочих підгруп.

За інформацією прес-секретаря представника України в групі Леоніда Кучми Дар'ї Оліфер пізніше до засідання приєдналися представники терористичних анклавів "ДНР" та "ЛНР".

"У Мінську Тристороння контактна група працює далі - засідання триває із запрошенням представників т.зв. "ДНР" та "ЛНР", - написала Оліфер на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомило джерело в групі з організації зустрічей, учасники Контактної групи попередньо домовилися зустрітися знову до кінця липня.

"Попередньо, контактна група може знову зібратися в Мінську 28 липня - плюс-мінус кілька днів, а також 3 серпня", - повідомило джерело.

Попередні консультації Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації в Україні відбулися 7 липня.

Спецпредставник ОБСЄ Мартін Сайдік оцінив зустріч у Мінську 7 липня як конструктивну.

Нагадаємо, 11-12 лютого у Мінську відбулися переговори з врегулювання кризи на Донбасі за участю президента України Петра Порошенка, президента РФ Володимира Путіна, президента Франції Франсуа Олланда і канцлера ФРН Ангели Меркель. За підсумками переговорів було затверджено комплекс заходів, спрямованих на імплементацію вересневих Мінських домовленостей.

Так, один з пунктів домовленостей передбачає відведення всіх важких озброєнь обома сторонами на рівні відстані з метою створення зони безпеки шириною щонайменше 50 км одна від одної для артилерійських систем калібру 100 мм і більше.

Крім того, було ухвалено декларацію лідерів України, Франції Німеччини і РФ на підтримку цих заходів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: Мінськ, відведення танків і зброї до 100 мм
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ