Ср, 2024-04-17, 01:46


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 27 » У Мінську судять 16 опозиціонерів, серед них - екс-кандидат у президенти Бєларусі
13:05
У Мінську судять 16 опозиціонерів, серед них - екс-кандидат у президенти Бєларусі
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

Кримінальний процес над екс-кандидатом у президенти Бєларусі Андрієм Санніковим розпочався 27 квітня в суді Партизанського району Мінська, передає РИА "Новости".

Суд відхилив клопотання захисту екс-кандидата в президенти Бєларусі Андрія Саннікова про зміну запобіжного заходу. "Суд вважає, що клопотання не підлягає задоволенню", - заявила суддя Наталія Четвертакова. Вона пояснила, що Саннікова утримують під вартою, бо його звинувачують у скоєнні тяжкого злочину.

Санніков - перший з екс-кандидатів у президенти Бєларусі, щодо якого почнеться судовий розгляд. Йому інкримінується частина 1 статті 293 КК (організація масових безладів). Ця стаття передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років. В даний час екс-кандидат утримується в слідчому ізоляторі. На суд прибули дипломати кількох країн Євросоюзу.

Ще 15 активістів опозиції, які сьогодні сядуть на лаву підсудних одразу в чотирьох районних судах Мінська, чекають вироків до 8 років, якщо прокуратура визнає, що вони брали участь у "масових заворушеннях", або до 3 років, якщо їх звинуватять у "діях, що грубо порушують громадський порядок", передає "Радіо Свобода".

Дружина Саннікова - кореспондент російської "Новой газети" Ірина Халіп - також є обвинуваченою у справі про масові заворушення. Вона деякий час провела в ізоляторі КДБ, але потім її перевели під домашній арешт. Санніков і Халіп виховують чотирирічного сина. Поки обидва батьки перебували в СІЗО, опікунство над дитиною оформила мати Халіп Люцина Бальзацька.

Всього з урахуванням тих 16 осіб, яких будуть судити сьогодні, чекають на судові процеси та вироки 37 опозиціонерів. 21 із них перебуває в ізоляторах КДБ та МВС Бєларусі, 14 – під підпискою про невиїзд, ще двоє – під домашнім арештом.

Чекають свого суду екс-кандидати на посаду президента Володимир Некляєв та Микола Статкевич. 5 осіб, з-поміж них екс-кандидат на минулих президентських виборах Олесь Михалєвич, переховуються від бєларуського правосуддя за кордоном.

9 осіб вже засудили: вони відбувають покарання терміном до 4 років позбавлення волі. Лише двоє заарештованих на майдані Незалежності в Мінську отримали штрафи. Таке покарання обрали щодо двох громадян Росії в умовах сильного тиску Москви.

Нагадаємо, 19 грудня 2010 року після проведення виборів президента в Бєларусі опозиція влаштувала у Мінську акцію протесту проти офіційних результатів виборів, згідно з якими перемогу здобув чинний президент Лукашенко. В результаті міліція із застосуванням сили розігнала багатотисячний мітинг, сотні людей було побито й затримано.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 947 | Додав: admin | Теги: арешти опозиції у Мінську, Лукашенко, Санніков
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ