Чт, 2024-04-18, 22:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Жовтень » 26 » У Мінську вимагали скасувати псевдоструктури колаборантів
19:51
У Мінську вимагали скасувати псевдоструктури колаборантів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Українська сторона в Мінську на засіданні Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі поставила питання скасування квазідержавних структур окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО), повідомила прес-секретар представника України в цій групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"Проведення виборів на території, яка не контролюється українською владою, де є 40-тисячне угруповання іноземних військ і величезна кількість озброєнь, не є можливим. Окремо Україна ставить питання скасування фейкових квазідержавних структур, які були створені в ОРДЛО з 2014 р. Зокрема, йдеться про скасування результатів псевдовиборів від 2 листопада 2014", - написала вона на своїй сторінці у Facebook після завершення засідання Тристоронньої контактної групи в середу, 26 жовтня.

Під час засідання українська сторона знову наголосила, що Київ розглядає ввесь комплекс Мінських угод як єдиний пакет документів і вимагає його виконання усіма сторонами, що підписали його.

"Протокол від 5 вересня і меморандум від 19 вересня 2014, а також комплекс заходів від 12 лютого 2015 є однаково важливими за значущістю... Ми вимагаємо від усіх підписантів виконання узятих на себе зобов'язань. Зокрема, відповідно до лінії розмежування від 19 вересня 2014 р. Дебальцеве має бути під контролем України, але було захоплене представниками ОРДЛО всупереч Мінським домовленостям", - написала Оліфер.

Окрім цього, українська сторона на засіданні ТКГ знову підкреслила, що реалізація питань безпеки в регіоні є обов’язковою умовою для просування у вирішенні інших блоків питань.

"Блок питань безпеки - точка відліку для усього Мінського процесу. Припинення вогню і стійкий мир – обов’язкова умова для просування вперед у вирішенні гуманітарних, політичних та економічних питань", - написала прес-секретар Кучми.

За її словами, Київ також підкреслює особливу роль ОБСЄ в цьому питанні. "На непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону має вийти озброєна місія ОБСЄ. Нагадаю: забезпечення моніторингу та верифікації ОБСЄ на російсько-українському кордоні передбачено протоколом від 5 вересня 2014, проте цей пункт досі не реалізований", - нагадала Оліфер.

Вона повідомила, що на засіданні Тристоронньої групи керівник СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан повідомив про те, що місія також не має доступу до місць розведення сил і засобів від лінії зіткнення сторін на Донбасі.

Також представник України Леонід Кучма на засіданні в Мінську наголосив на необхідності розблокування процесу звільнення заручників.

"Під час засідання Тристоронньої контактної групи Леонід Кучма особливо звернув увагу на необхідність розблокування процесу звільнення людей, а також допуск експертів Міжнародного Комітету Червоного Хреста в ОРДЛО, тим паче, що блок гуманітарних питань був важливою складовою зустрічі лідерів країн "Нормандської четвірки" у Берліні. Представники МКЧХ сьогодні не були допущені до заручників в ОРДЛО", - написала Оліфер.

Нагадаємо, 19 жовтня в Берліні відбулися переговори президента України Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Франсуа Олланда і президента РФ Володимира Путіна.

На прес-конференції за підсумками переговорів Порошенко заявив, що лідери країн "нормандського формату" затвердили німецькі й французькі пропозиції щодо основних критеріїв "дорожньої карти" виконання Мінських угод.

За словами президента, Росія підтримала необхідність розміщення озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Порошенко також зазначив, що зараз не йдеться про дату виборів на окупованій частині Донецької і Луганської областей. Разом з тим, додав він, лідери країн домовилися продовжити на рівні експертів і робочих груп підготовку концепції виборчого законодавства для проведення виборів на Донбасі.

Пізніше у Кремлі заявили, що голови країн "нормандського формату" в Берліні не обговорювали розміщення озброєної місії ОБСЄ на неконтрольованій ділянці українсько-російського кордону, президент РФ Володимир Путін лише дав "потенційну згоду".    

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 718 | Додав: adminA | Теги: вимоги, скасувати псевдоструктури колаборан, Мінськ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ