Пт, 2024-04-26, 06:50


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 15 » У Москві розігнали акцію на захист Pussy Riot. У світі шириться протест. ВІДЕО
20:01
У Москві розігнали акцію на захист Pussy Riot. У світі шириться протест. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У Москві біля храму Христа Спасителя у середу відбулась акція на підтримку арештованих учасниць панк-групи Pussy Riot, повідомляє Радіо Свобода.

Про це повідомляють в Twitter активісти акції. За їхніми даними, сталася бійка зі співробітниками охорони, розбито відеокамеру журналістів. Кілька людей постраждали, у тому числі журналісти.

Суд призначив оголошення вироку Марії Альохіній, Надії Толоконниковій і Катерині Самуцевич на 17 серпня. Їх звинувачують у хуліганстві – за "панк-молебень" "Богородице, Путіна прожени" в храмі Христа Спасителя. Прокурор попросив для підсудних три роки позбавлення волі. Адвокати наполягають на їхньому повному виправданні, називаючи процес політичним.

Раніше двоє чоловіків - Томас Драскан і Удо Фон виступили на амвоні Нікольського собору у Відні із закликами звільнити дівчат з Pussy Riot. Написи на транспарантах свідчили: "Бог любить Pussy Riot" і "Звільніть Pussy Riot".

Нагадаємо, кілька учасниць панк-групи Pussy Riot, в масках, що закривали обличчя, заспівали в московському храмі Христа Спасителя антипутінську пісню. Після цього влада 4 березня заарештувала Марію Альохіну і Надію Толоконникову, а 15 березня - Катерину Самуцевич.

Біля посольства РФ у Гельсінкі напівголі жінки влаштували акцію на захист Pussy Riot

У Гельсінкі відбулася чергова акція на підтримку учасниць Pussy Riot, яких у п'ятницю можуть засудити до трьох років позбавлення волі за перформанс у московському храмі Христа Спасителя. Три жінки, чиї особи поки що не встановлені, роздяглися перед посольством Росії в Гельсінкі і зажадали звільнення підсудних.

Акція відбулася в середу вранці. Молоді жінки з закритими балаклавами лицями, але з голими грудьми встали біля воріт будівлі російського диппредставництва і розгорнули тканинний плакат, що містить заклик: "Свободу Pussy Riot". Та ж фраза була написана на тілах учасниць акції, повідомляє NEWSru.com.

Спочатку жінки просто стояли на тротуарі, позуючи фотографам, потім взялися за руки і почали водити танок. Пізніше вони вишикувалися в шеренгу перед відкритими воротами посольства, не дозволяючи проїхати на територію чорному автомобілю.

"Ми художники, представники творчого класу, жінки і матері. Ми робимо це в ім'я свободи слова", - заявили активістки.

Акція тривала близько 20 хвилин і завершилася з приїздом поліції. Чи буде притягнуто до відповідальності учасниць фінського перформансу, поки що неясно.

На початку місяця, нагадаємо, у фінській столиці вже була зроблена спроба проведення акції протесту на захист Pussy Riot. Професор світової політики Гельсінського університету Тейво Тейвайнен організував "лекційну прогулянку", в ході якої мав намір влаштувати "концерт" у православному храмі. Проте на підході до Успенського собору активістів затримала охорона, отож дівчатам у кольорових балаклавах, що прийшли разом з професором, довелося позувати фотографам на сходинках будівлі.

До речі, тепер професору загрожує тюремний термін. Низка громадських, культурних діячів та правозахисників Фінляндії подали позов проти Тейвайнена, звинувачуючи його в порушенні правил віротерпимості. Фінські правоохоронні органи зрештою завели справу за кількома статтями: спроба перешкодити богослужінню, знущання з віри, а також перебування в масці в публічних місцях і проведення несанкціонованого мітингу.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 882 | Додав: admin | Теги: pussy riot, акція підтримки
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ