Пт, 2024-04-26, 22:44


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Березень » 17 » У МВФ визначили основні ризики кредитування України
10:12
У МВФ визначили основні ризики кредитування України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Голова представництва Міжнародного валютного фонду в Україні Жером Ваше заявив, що МВФ оцінював ризики, перш ніж надати кредит Україні, і основним - визначив інтенсифікацію конфлікту на сході країни.

"Основний ризик, який ми визначили перед членами ради директорів, - це ризик інтенсифікації конфлікту. Можливо, не всі хочуть бачити, але це для нас найбільший ризик", - заявив він в ефірі телеканалу ICTV.

За його словами, в МВФ опрацьовували різні сценарії розвитку подій в Україні.

"Як ми працюємо з цими ризиками? Намагаємося побудувати різні сценарії, щоб пояснити, що може статися", - повідомив Ваше.

Однак, за його словами, мінімізацією ризиків є якнайшвидше впровадження реформ, щоб поставити економіку на "стабільні рейки". Мова, зокрема, йде про реформи в сфері енергетики, фінансовому секторі, у питанні поліпшення ділового клімату та боротьби з корупцією.

Виконання планів зі збору податків до бюджету, - попри війну, стало одним з головним аргументів в наданні кредиту МВФ, сказав Жером Ваше.

Також, за словами чиновника, уряд в роботі з місією Міжнародного валютного фонду продемонстрував надзвичайну прозорість та наміри реалізовувати важливі реформи.

Аби і у подальшому зберігати гарні відносини з головним кредитором, уряду країни варто продовжувати важливі реформи, зокрема і фіскальної служби — заявив Ваше. Досі, за його словами, йшла продуктивна співпраця фонду на рівні Міністерства фінансів та керівництва фіскальної служби України.

"У нас була дуже добра співпраця з главою фіскального відомства, паном Білоусом. У нас була комплексна програма технічної допомоги з Міністерством фінансів і державної фіскальної служби. І ми з нетерпінням чекаємо нового плану реформ для державної фіскальної служби... Ми вже побачили поліпшення збору податків. Потрібні, щоправда, жорсткіші заходи щодо адміністрування деяких видів податків, аніж були до цього. Багато було вже зроблено, аби це здійснити", — заявив голова місії.

Чотирирічна програма Міжнародного валютного фонду (МВФ) за програмою розширеного фінансування EFF для України загальним обсягом 17,5 млрд доларів передбачає надання Україні протягом 2015 року 10 млрд доларів.

Раніше заступник директора Європейського департаменту Міжнародного валютного фонду Танос Арванітіс на традиційному брифінгу МВФ у Вашингтоні заявляв, що ключовою умовою нової програми Міжнародного валютного фонду для України є нерозвиток конфлікту на сході країни.

Яресько розповіла, чому успішна Україна життєво важлива для Європи і світу

Попри нинішній тяжкий стан, українська економіка має великий потенціал для відновлення, в тому числі, завдяки проведенню реформ, підтриманих МВФ та іншими донорами. Економічно успішна Україна є життєво важливим чинником як для безпеки Європи, так і в збереженні демократичних цінностей. Про це йдеться в публікації міністра фінансів України Наталії Яресько у впливовому американському виданні The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

"Країна перебуває в глибокій та стійкій рецесії, втративши 20% своєї економіки через війну, з пошкодженою інфраструктурою та без економічних прибутків з окупованих регіонів. Наша валюта девальвувалася на близько 70% порівняно з минулим роком. Резерви іноземної валюти становили трохи більше 5 млрд дол. минулого місяця, і уряд залучив усі наявні засоби для стабілізації платіжного балансу, зупинки валютних спекуляцій та відтоку капіталу. Сьогодні ми бачимо, що ці інструменти працюють на зменшення мінливості валютних курсів", - зазначила глава українського мінфіну.

Втім, щоб зробити більше, Україна потребує підтримки міжнародної спільноти.

"Економічно успішна Україна, заснована на ефективному управлінні та верховенстві права, має життєво важливе значення для безпеки Європи та стійкості демократичних цінностей у регіоні. З цією метою, схвалення Міжнародним валютним фондом нової програми для України забезпечує вкрай необхідну фінансову стійкість для нашого успішного переходу до стабільності і зростання", - підкреслюється в публікації.

Українці показали світу, що є сповненими рішучості реалізувати далекосяжні реформи, і нова програма МВФ допоможе зробити цю роботу, зауважила Наталія Яресько.

"Україна має величезний потенціал. З високоосвіченою робочою силою, привабливою перевагою її вартості, реформістським керівництвом та угодою про вільну торгівлю з Європейським Союзом, ми створюємо умови для відновлення підприємницької та інвестиційної діяльності. Це історична можливість, і дуже важливо для України продовжувати свій шлях фундаментальних змін, якщо ми хочемо домогтися успіху", - наголосила міністр фінансів.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 841 | Додав: adminA | Теги: основні ризики кредитування України, МВФ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ