Пт, 2024-03-29, 02:36


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Липень » 13 » У МВС обіцяють покарати міліціонера, який підняв руку на жінку
12:48
У МВС обіцяють покарати міліціонера, який підняв руку на жінку
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Стосовно учасників штурму Святошинського райвідділку міліції, які знесли паркан під час акції протесту, не відкриватимуть кримінальних проваджень.

Про це протестуючим заявив начальник столичного главку міліції Володимир Коряк, передає кореспондент "Української правди".

"Якщо ви повернете паркан на місце, я вам обіцяю, що жодних кримінальних справ не буде", - сказав він.

При цьому Коряк неодноразово підкреслив, що кримінального покарання не буде по жодному з інцидентів, але відмовився вивести і віддати людям, причетного до побиття активістки КУПРу, старшого лейтенанта.

"Що ви від мене хочете? Щоб я вам віддав хлопця і ви здійснили самосуд? Цього не буде. Домовляємось, що не буде проти вас справи, а ви нам даєте провести розслідування", - зазначив він.

Про результати розслідування Коряк пообіцяв публічно повідомити через 10 днів.

Після цих його слів активісти почали встановлювати паркан на місце.

Станом на 0:41, під райвідділком міліції було близько 200 осіб, серед них були присутні також фанати футбольного клубу "Динамо", а також активісти політичних сил та звичайні громадяни.

13 липня о 10 ранку в будівлі Святошинської райадміністрації запланована зустріч ініціативної групи БЮТ, "Удару", юристів та свідків події на ринку, а також представників столичного главку МВС. Під час зустрічі правоохоронці звітуватимуть щодо розслідування і подальших дій.

Як відомо, 12 липня київський міліціонер кулаком вдарив активістку Коаліції учасників помаранчевої революції за прохання розмовляти з нею українською мовою. Інцидент стався на ринку "Шлях", коли міліція намагалася розігнати продавців.

Дівчина звернулася до лікарів. Згідно з повідомленням лідера КУПРу Сергія Мельниченка, у неї була підозра на ушкодження нирки, можливий також перелом ребра. Станом на 21.40 постраждала поїхала з лікарні в прокуратуру.

Ввечері співробітники ринку, а також активісти КУПРу та інших політичних організацій почали штурм Святошинського райвідділку міліції. Був застосований сльозогінний газ. Під час штурму постраждали 6 правоохоронців.

Вищі чини МВС пообіцяли покарати винних у побитті жінки на Святошино

Начальник ГУ МВС у Києві Володимир Коряк заявив, що винних у побитті активістки Ірини Бондар, яка отримала від міліціонера удар в живіт через те, що просила міліціонерів під час рейду на ринок у Святошино спілкуватися українською, будуть покарані, повідомляє Корреспондент.net.

У той же час, в партії "УДАР", чиї народні депутати перебували на місці сутичок біля будівлі Святошинського РУВС, повідомили, що начальника Святошинського районного управління міліції усунуть від виконання обов'язків.

"Єдине, що сказав Коряк - що відкрите кримінальне провадження за фактом побиття Ірини Бондар, будуть перевірені всі факти і допитані всі свідки. І протягом або трьох, або десяти днів буде ухвалено рішення", - написала на своїй сторінці в Facebook журналіст Олена Білозерська.

В даний час, за словами Коряка, якого цитують не тільки в "УДАРі", але й присутні на місці подій активісти в соцмережах, старший лейтенант Андрій Ганнисик, який вдарив дівчину, відсторонений від виконання службових обов'язків.

"Люди розійшлися і пообіцяли, що якщо через декілька днів цей міліціонер не буде покараний і не буде вирішена проблема працівників ринку, вони зберуться знову", - написала Білозерська.

У той же час, журналіст Мустафа Найєм у своєму Twitter також написав, що начальник столичного главку заявив, що керівника Святошинського РВВС відсторонили від посади.

За його словами, протестувальники відновили паркан біля Святошинського РВВС, міліціонери нібито пообіцяли активістам, що після цього не будуть відкривати кримінальну справу. У МВС раніше повідомили, що під час зіткнення активістів з міліцією біля будівлі Святошинського РУВС постраждали шестеро правоохоронців.

Тим часом, помічник одного з лідерів опозиції Віталія Кличка - Володимир Бондаренко повідомив, що ситуацією навколо даного інциденту зацікавився міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко.

"Міліції не довіряють і її бояться. УДАР наполягав і наполягає на відставці міністра МВС Захарченка. Правоохоронна система повинна бути реформована - знизу доверху, докорінно. І ніякі окремі звільнення тут не допоможуть. Потрібна повна переатестація і перезавантаження всієї системи", - додав заступник голови УДАРу Віталій Ковальчук.

Бондаренко зазначив, що під час переговорів працівники ринку звинуватили міліцію у "кришуванні" рекетирів, які збирають кошти з підприємців. "Продавці кажуть, що у них є докази. Вони масово пишуть заяви про погрози з боку міліції", - зазначив політик.

Як повідомлялося, київська прокуратура перевіряє інформацію про напад міліціонера на активістку. Як відомо, після того, як потерпілу активістку забрала швидка, натовп незадоволених працівників ринку оточив Святошинське РУВС з вимогою притягнути до відповідальності працівника міліції, який вдарив жінку.

Від керівництва райвідділу нардепам вдалося дізнатися, що інцидент стався під час здійснення заходів з протидії незаконній торгівлі.

"Міліціонери стверджують, що продавці не мали дозволу на торгівлю. Продавці, за словами правоохоронців, були попереджені тиждень тому, що вони не зможуть торгувати. Однак сьогодні ринок відкрився", - сказала народний депутат Марія Іонова.

Більше того, додала вона, організація КУПР (Коаліція учасників помаранчевої революції) попередила, що влаштує акцію протесту, якщо підприємцям не дадуть торгувати. "Під час міліцейського рейду постраждала жінка, яка є активісткою цієї громадської організації. Вона під час спілкування з правоохоронцями попросила їх спілкуватись українською мовою і отримала забій грудної клітини", - розповіла Іонова.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 1093 | Додав: adminA | Теги: мвс, руку на жінку, покарати міліціонера
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ