Пт, 2024-04-26, 02:22


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 1 » У найближчому майбутньому від Каддафі можуть втекти з десяток соратників
12:49
У найближчому майбутньому від Каддафі можуть втекти з десяток соратників
Інші останні Іноземні видання по-українськи на сайті holosUA.com/
.

Британський уряд вважає, що до 10 впливових соратників лівійського лідера Муамара Каддафі можуть незабаром виїхати за кордон, інформує в п'ятницю газета "Індепендент". За даними видання "до 10 високопоставлених лівійських чиновників підтримують контакт з британською владою. Ці соратники Каддафі близькі до того, щоб покинути свого лідера".

Хоча соратники лівійського лідера Каддафі продовжують бігти з охопленої війною країни, а армії завдано значного збитку, сам полковник і його прихильники налаштовані оптимістично та здаватися не збираються. Прихильники полковника Каддафі як і раніше сподіваюсться на швидку перемогу, повідомляє NEWSru.com.

Проте, за чутками, найближче оточення Каддафі настроєне далеко не оптимістично. За міністром закордонних справ Лівії Мусою Кусой, який напередодні втік до Великобританії, зрадити Каддафі готові ще не менше дюжини високопоставлених лівійських чиновників.

Втеча членів уряду Каддафі має відбутися вже найближчим часом, заявляють інформовані джерела. Напередодні ввечері повідомлялося, що два лівійські міністри вже прибули до Тунісу і обговорюють терміни капітуляції з представниками британської та французської розвідки. Напередодні інформацію про те, що Лівію покинули директор служби зовнішній безпеки Лівії Абу Зейд Омар Дурдах і голова Загального народного конгресу (парламенту) Мухаммед Абдель Касем аз-Зауї, спростувала лівійська влада.

За даними газети The Daily Mail, ще одна група з шести або семи міністрів, дипломатів і чиновників прибула до Тунісу і не збирається повертатися назад. У четвер увечері в Лондоні також перевіряли повідомлення, що від Каддафі відреклися лівійський міністр зі справ Африки Алі аль-Треки та заступник лівійського посла у Великобританії Тарек Халід Ібрагим.

За даними британських спецслужб, усього дезертирувати з Лівії готові приблизно 12 високопоставлених членів уряду, які вже спробували провести переговори із західними країнами. На думку британців, втеча Муси Куси може стати переломною крапкою, яка в результаті змусить інших колишніх соратників Каддафі залишити його.

Напередодні спікер Білого дому Джей Карні із задоволенням зазначив з приводу втечі Куси, що Каддафі покинув один з його головних радників. "Коло прихильників полковника звужується. Це говорить про те, що тиск на режим вже приносить результати, і ми продовжимо дотримуватися цієї стратегії", - зазначив Карні.

Представники режиму Каддафі всіляко підкреслюють, що не вважають втечу чиновника серйозною втратою. Спікер уряду Лівії Муса Ібрагим заявив, що у Куси були проблеми зі здоров'ям, він страждав від діабету та високого тиску. Тому, за словами Ібрагима, уряд дозволив йому покинути країну, щоб пройти курс лікування. "Це його власне рішення, яке ніяк не вплине на нашу політичну систему", - заявив чиновник.

Тим часом, міністр нафтової промисловості Лівії Шукрі Ганем спростував повідомлення ЗМІ про те, що він залишив свій пост і покинув країну, повідомляє Reuters. Ганем заявив, що продовжує виконувати свої обов'язки. Він також зазначив, що найближчим часом планує виступити на лівійському телебаченні.

Колишній посол Лівії в Організації Об'єднаних Націй Ібрагим Даббаші, який підтримує повстанців, у свою чергу, заявив, що багато хто з оточення лівійського лідера хотів би втекти з країни, проте знаходяться під охороною, і тому покинути державу їм нелегко. Даббаші додав, що знав про наміри Куси втекти до Великобританії за два дні до того, як це сталося.

Як повідомлялося, глава МЗС Лівії Куса днями відправився з приватним візитом до Тунісу, а звідти перебрався до Великобританії, де заявив, що подає у відставку зі своєї посади та попросив політичного притулку. Тим часом лівійський представник заявив, що Куса не є перебіжчиком і виконує в Лондоні дипломатичну місію.

Пізніше з'явилася інформація про те, що за міністром закордонних справ з країни втік генерал Хуїлді Хаміді, який координував діяльність розвідки. В якій країні сховався головний лівійський розвідник не уточнюється.

Нагадаємо, що із середини лютого в Лівії продовжується народне повстання проти лідера країни Каддафі, який керує державою більше 40 років. Лівія фактично разділилася на підконтрольний Каддафі Захід і Схід, який утримують збройні сили повстанців.

17 березня РБ ООН прийняла резолюцію, яка передбачає можливість проведення іноземної військової операції для захисту населення Лівії від військ лідера країни Каддафі. Військова операція розпочалась 19 березня, в ній беруть участь США, Великобританія, Франція і низка інших країн. 28 березня операцію очолило НАТО.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Іноземні видання по-українськи | Переглядів: 939 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ