Пт, 2024-03-29, 13:32


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2019 » Червень » 17 » У нападі на танкери Саудівська Аравія звинуватила Іран
08:42
У нападі на танкери Саудівська Аравія звинуватила Іран
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Саудівська Аравія звинуватила Іран у нападі на танкери

Ер-Ріяд покладає на Тегеран провину за скоєні на танкери атаки. У причетності Ірану до нещодавніх інцидентів у Оманській затоці переконаний принц-наступник Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман.

Принц-наступник Саудівської Аравії Мохаммед бін Салман переконаний, що саме Іран несе відповідальність за скоєнні нещодавно напади на два танкери в Оманській затоці. Про це бін Салман заявив в інтерв'ю національному виданню Aschark al-Ausat, що оприлюднене в неділю, 16 червня.

Цими нападами іранці відреагували на дипломатичну спробу посередництва в суперечці між США та Іраном з боку прем'єр-міністра Японії Сіндзо Абе, вважає саудівський кронпринц. Щодо цього питання міжнародній спільноті слід зайняти "рішучу позицію", додав бін Салман.

Сам Ер-Ріяд не прагне війни у ​​своєму регіоні. Однак королівство "без вагань захистить від будь-яких загроз свій народ, свій суверенітет, свою територіальну недоторканність та свої інтереси", наголосив саудівський принц-наступник, цитує агенція новин AFP.

Іран наполягає на своїй непричетності

Як повідомлялося, раніше про причетність Ірану до скоєних 13 червня нападів на танкери в Оманській затоці заявили США та Великобританія. Унаслідок інцидентів зазнали значних пошкоджень два нафтові танкери з Норвегії та Японії - Front Altair і Kokuka Courageous.

Пентагон навіть оприлюднив відеодоказ, де видно як судно, схоже на іранський корабель берегової охорони наближається до іншого схожого на танкер судна та знімає з того міну, що не вибухнула.

Натомість у Тегерані відкидають всі звинувачення в свій бік, називаючи ці закиди бездоказовими. Так само Тегеран звинуватив Вашингтон та його союзників у регіоні, головний з яких Ер-Ріяд, у спробі розхитати ситуацію.

Напередодні до міністерства закордонних справ Ірану викликали британського посла з вимогою пояснити позицію МЗС Великобританії. Іранські дипломати назвали зроблену заяву британського МЗС щодо можливої причетності Ірану до інцидентів з танкерами в Оманській затоці неправдивою.

Екіпаж одного з танкерів уже в ОАЕ

Власне, саме іранські судна врятували екіпаж норвезького танкера Front Altair та японського судна Kokuka Courageous. Зараз члени екіпажу цього судна вже перебралися до ОАЕ.

Новий виток ескалації напруженості в регіоні Перської затоки відбувається саме на тлі нещодавнього загострення відносин між Вашингтоном і Тегераном у зв'язку з ядерною програмою Ірану.

Раніше, в середині травня, біля узбережжя ОАЕ від нападів постраждали чотири танкери, що належать різним країнам, серед яких і судна саудитів. Хоч суднам було завдано значної шкоди, однак це не призвело до жертв або розливу нафти.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 525 | Додав: adminA | Теги: танкери, Іран, Саудівська Аравія, Напад
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ