Сб, 2024-04-27, 05:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 9 » У Німеччині виявили E.coli в рештках огірків. Німці попросили допомоги у Китаю для подолання небезпечної інфекції
12:54
У Німеччині виявили E.coli в рештках огірків. Німці попросили допомоги у Китаю для подолання небезпечної інфекції
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/

Експерти в Німеччині виявили в побутових відходах залишки огірків, заражені кишковою паличкою E.coli, передає "Інтерфакс-Україна" з посиланням на німецькі ЗМІ.

Побутові відходи з інфекцією знайдено в будинку сім'ї з міста Магдебурга на сході країни. Члени родини проходять лікування від кишкової палички. Однак у міністерстві захисту прав споживачів ФРН повідомили, що ще рано робити висновки, що саме огірки стали джерелом зараження.

"На підставі цієї знахідки ще не можна робити висновки", - повідомив представник міністерства.

Пекінський інститут геноміки виступає консультантом Німеччини в питанні поширення кишкової інфекції задля розв'язання проблеми, передає РИА "Новости".

Німці звернулися до провідних зарубіжних фахівців по допомогу, але намагаються не афішувати цих контактів, бо не хочуть розписуватися перед громадянами країни у своїй безпорадності. Основний консультант німців - Пекінський інститут геноміки, який є найбільшим у світі центром з вивчення ДНК.

Тим часом кількість жертв епідемії далі зростає. У Німеччині від хвороби, спричиненої бактерією Escherichia coli, померли ще дві людини. Загальна кількість смертельних випадків від кишкової палички тепер становить 26 осіб. Всі жертви, крім однієї людини, проживали в Німеччині. Ще один хворий помер у Швеції після відвідин Німеччини. Випадки інфекції зафіксовано у 12 країнах.

Згідно з даними Інституту Роберта Коха, в Німеччині всього зафіксовано 2648 випадків інфекції E.coli. 8 червня міністр охорони здоров'я країни Даніель Бар заявив, що нових випадків зараження значно поменшало. На думку міністра, хоча з епідемією поки що не покінчено, найгірше вже позаду. Як стверджують німецькі медики, щодня в республіці реєструється всього 13 нових випадків зараження - це в десять разів менше, ніж у розпал епідемії наприкінці травня.

Джерело зараження кишковою паличкою досі не виявлено. Висувалася версія, що причиною захворювання могла стати пророщена соя, паростки якої продають у супермаркетах і часто використовують у салатах. Однак аналіз 23 з 40 зразків з ферми, що виробляє органічну продукцію в Ільцені на південь від Гамбурга, яку вважали джерелом зараження, дали негативний результат. Проте остаточно версію про сою не відкинули.

Іншим імовірним джерелом зараження, як і раніше, вважаються огірки. Спочатку йшлося про овочі, завезені з Іспанії, проте після протестів Мадриду Єврокомісія, провівши дослідження, з'ясувала, що в огірках з Іспанії кишкової палички не виявлено.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 850 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ