Пт, 2024-04-26, 13:33


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 23 » У Новій Зеландії оголошено НС. Загиблих унаслідок землетрусу побільшало до 75
14:07
У Новій Зеландії оголошено НС. Загиблих унаслідок землетрусу побільшало до 75
Інші останні Катастрофи та природні катаклізми на сайті holosUA.com/

Прем'єр-міністр Нової Зеландії Джон Кі оголосив у країні надзвичайний стан. Кількість жертв землетрусу у великому місті Крайстчерч далі зростає. Згідно з останніми даними, поштовх магнітудою в 6,3 бала забрав життя 75 людей, передає Бі-Бі-Сі.

Як уточнив мер Крайстчерча Боб Паркер, 55 тіл загиблих вже упізнано, ще 20 поки що не піднято з-під завалів. За словами місцевих поліцейських, місто нагадує поле жорстокого побоїща. На деяких вулицях все ще лежать тіла загиблих, які бригади медиків поки що не встигли відвезти, передає Lenta.ru.

Понад 300 людей вважають зниклими безвісти. За останні години з-під завалів вдалося витягти живими 48 постраждалих. Більш як 500 осіб - як професійних рятувальників, так і волонтерів - працюють на розчищенні завалів. До рятувальної операції також залучено армію.

Громадяни України не постраждали в результаті землетрусу в Новій Зеландії, повідомив прес-секретар МЗС Олександр Дикусаров, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ті, хто залишився живим, намагаються сигналізувати нам постукуванням. Тому зараз чи не найважливіше для нас - гарненько прислухатися. Дехто примудряється з-під завалів надіслати текстові повідомлення своїм близьким, і ті підказують нам, де слід активізувати пошуки", - розповів офіцер поліції Рассел Гібсон. За його словами стан врятованих дуже різний: деяких дістають практично без єдиної подряпини, іншим доводиться ампутувати кінцівки.

"Я подзвонила своїм дітям, щоб попрощатися, - згадує Анн Восс, яку витягнули з-під уламків багатоповерхового офісного будинку. - Це було жахливо. Моя дочка плакала на іншому кінці дроту. І я ридала, бо мені здавалося, що це кінець, мені звідси не вибратися".

Потужний підземний поштовх на Південному острові Нової Зеландії було зафіксовано 22 лютого о 12.51 за місцевим часом. Це найпотужніше стихійне лихо, що спіткало Нову Зеландію за останні 80 років. У місті виведено з ладу телефонний зв'язок та лінії електропередачі, водогінні труби лопнули й затопили вулиці. Зруйновано мости. У центрі зруйновано дуже багато будинків, сильно постраждали церкви.

Землетрус спровокував сходження 30 мільйонів тонн криги з найбільшого льодовика країни - тасманійського. Кінець тасманійського льодовика Південних Альп - приблизно за 250 кілометрів від міста Крайстчерч, передає РИА "Новости".

Епіцентр землетрусу залягав на порівняно невеликій глибині за 5 км під землею і всього за 10 км на південний схід від Крайстчерча. Через це збитків від нових підземних поштовхів може виявитися більше, ніж у вересні минулого року, коли Крайстчерч, населення якого становить 370 тисяч жителів, серйозно постраждав від іншого землетрусу магнітудою 7,1.

Нова Зеландія розташована в зоні підвищеної сейсмічної активності, за рік тут реєструється до 14 тис землетрусів. Більшість з них слабкі, але в середньому 20 поштовхів на рік перевищують магнітуду 5,0.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Катастрофи та природні катаклізми | Переглядів: 1059 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ