Чт, 2024-04-25, 06:08


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 6 » У ПАРЄ хочуть нових конституційних реформ для України
15:46
У ПАРЄ хочуть нових конституційних реформ для України
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

  Парламентська Асамблея Ради Європи закликала Верховну Раду ініціювати всеосяжну конституційну реформу.

На засіданні Асамблеї було прийнято поправку Моніторингового комітету, в якій ідеться, що ПАРЄ "бере до уваги рішення Конституційного суду від 1 жовтня 2010 року, яке оголошує неконституційним закон №2222 про внесення змін до Конституції в 2004 році".

Асамблея вважає, що це рішення має "підштовхнути Верховну Раду ініціювати всеосяжний процес конституційної реформи з метою приведення Конституції у повну відповідність до європейських стандартів", передає "Українська правда".

Крім того, ПАРЄ звернулася до Венеціанської комісії з проханням дати оцінку рішенню Конституційного суду щодо скасування політреформи 2004 року.

Наступною доповіддю ПАРЄ буде доповідь про конституційний статус України. Про це повідомила депутат від НУ-НС, член української делегації у ПАРЄ Ольга Герасим'юк в ефірі "5 каналу", телефоном зі Страсбурга.

"Історія, що яка сталася з рішенням Конституційного суду, викликала тут буквально шок", - зазначила вона.

Розповідаючи про ухвалення резолюції ПАРЄ, Герасим'юк уточнила: "Всі говорять про те, що цьогорічна резолюція найжорсткіша".

"Тепер ми точно не можемо нікому обіцяти, що завтра з нас знімуть моніторинг, тільки тому, що ми будемо головувати навесні в Комітеті міністрів у Раді Європи", - розповіла депутат.

За словами члена української делегації у ПАРЄ, найбільшим предметом турботи і занепокоєння Асамблеї було питання свободи слова.

"Питання позбавлення частот "5 каналу" і ТВі лунало практично у кожному виступі на дебатах... Усі політичні групи, хоч яких би переконань вони дотримувалися, говорили про сумнівність рішення щодо вибіркового позбавлення двох каналів ліцензій", - зазначила вона.

Герасим'юк уточнила, що єдиним голосом проти, тобто "за" дії української влади, був голос російської делегації".

"І це насторожило буквально всіх", - додала депутат.

Грищенко побачив рух України в демократичному напрямку

Резолюція ПАРЄ свідчить про рух України в демократичному напрямку. Про це заявив міністр закордонних справ Костянтин Грищенко, коментуючи ухвалення ПАРЄ резолюції щодо України.

"Вважаю, що дана резолюція цілком підтверджує очевидний для всіх факт: демократія в Україні пустила глибоке коріння", - цитує прес-служба МЗС голову міністерства.

За його словами, сам хід дискусії навколо проекту резолюції ПАРЄ показав, що в України є як влада, яка здатна працювати ефективно, так і опозиція, яка має можливість критикувати владу, вказувати на її помилки усередині країни і за її кордоном.

"Майбутнє головування України в Комітеті міністрів у Раді Європи має вкотре показати, що Україна є демократичною країною, і вирішити важливе для нас завдання - зняти моніторинг з України", - резюмував міністр.

Європа не врахувала позицію української опозиції

Жодна поправка української опозиції не була врахована в резолюції Парламентської Асамблеї Ради Європи. Про це повідомила депутат від Партії регіонів, член української делегації в ПАРЄ Юлія Новікова в ефірі "5 каналу".

Вона уточнила, що "не було прийнято нічого, щоб зробило жорсткішою резолюцію, від початку запропоновану доповідачами".

"Жодна поправка, що зробила б жорсткішою цю резолюцію від опозиції, не була підтримана ні в Моніторинговому комітеті, ні в залі Парламентської асамблеї", - розповіла Новікова.

На думку "регіоналки" це дозволяє говорити, що "час, коли ПАРЄ й інші інститути Європи були інструментом у вирішенні якихось політичних завдань і отриманні якихось політичних дивідендів, вже в минулому".

5 жовтня Парламентська Асамблея Ради Європи підтримала резолюцію щодо України. Резолюція Асамблеї про "Функціонування демократичних інституцій в Україні" була підтримана 102 голосами з 109. Один голос – проти. У ПАРЄ зазначили, що за довгий час це перша резолюція прийнята абсолютною більшістю.

У резолюції Парламентська Асамблея Ради Європи визнала факти тиску на громадянське суспільство України з боку СБУ.

Зокрема, на засіданні Асамблеї було прийнято поправку моніторингового комітету до резолюції ПАРЄ "Функціонування демократичних інститутів в Україні".

В поправці висловлюється "стурбованість з приводу збільшення кількості достовірних повідомлень про невиправдану участь Служби безпеки у внутрішніх політичних справах, в тому числі тиск на журналістів, партійних активістів і активістів громадянського суспільства та їхніх родичів".



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 862 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ