Пт, 2024-04-26, 17:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2010 » Травень » 27 » У півфіналі "Євробачення" заспівають фаворити конкурсу та українська Alyosha
16:19
У півфіналі "Євробачення" заспівають фаворити конкурсу та українська Alyosha
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/


Останні фіналісти "Євробачення-2010" визначаться у норвезькій столиці Осло за підсумками другого півфіналу, який пройде на сцені Telenor Arena в четвер. Переможець конкурсу буде визначений за новими правилами.
Загалом у конкурсі беруть участь 39 країн, але змагатися за перемогу у фіналі буде лише 25 - по десять переможців кожного з півфіналів, представники країн "Великої четвірки", а також Норвегія як переможець торішнього конкурсу і господиня конкурсі.

У другому півфіналі виступлять конкурсанти з 17 країн-учасниць, з-поміж яких більшість фаворитів конкурсу згідно зі ставками у букмекерських конторах: азербайджанська співачка Сафура, Єва Рувас з Вірменії, ізраїльський співак Харель Скаат, дует Шані і Томаса Невергріна з Данії, співачка з Ірландії Ніамей Кавана і турецька група Manga.

Першою на сцену вийде група, що представляє Литву, потім виступить артистка з Вірменії, слідом ізраїльський співак і далі по порядку артисти з Данії, Швейцарії, Швеції, Азербайджану, України, Нідерландів, Румунії, Словенії, Ірландії, Болгарії, Кіпру, Хорватії, Грузії і Туреччини, передає РИА "Новости".

Шляхом голосування телеглядачів і рішення професійного журі з них буде відібрана десятка виконавців, які пройшли до фіналу "Євробачення-2010". Після оголошення результатів буде проведено жеребкування фіналістів з другого півфіналу, яка визначить порядок їхнього виступу.

Торішній переможець конкурсу Євробачення, норвезький співак білоруського походження Олександр Рибак, тимчасом, вже представив журналістам головний приз конкурсу.

"У цьому році він став нібито кращим", - зізнався Рибак, знімаючи біле покривало з призу. Торік співак забрав приз з собою до Норвегії після перемоги в Москві на конкурсі з піснею Fairytale.

Рибак зізнався у своїй нетрадиційній орієнтації

Офіційний символ і приз "Євробачення" - мікрофон, створений дизайнером К'єллом Енгманом з кришталю на знаменитому заводі в Швейцарії.

29 травня мікрофон отримає переможець "Євробачення" і відвезе його на свою батьківщину. У наступному році цей приз перейде до нового переможця конкурсу.

Також Рибак зізнався, що цього року буде вболівати за артистку з Німеччини Лєну. "Звичайно, вболіватиму за Німеччину", - сказав Рибак.

А напередодні Рибак зробив інше зізнання. Відразу після торішнього конкурсу в ЗМІ з'явилися припущення про те, що Рибак - гей. А нещодавно на своїй офіційній сторінці на порталі Facebook, пише show.ОБОЗ, співак зробив нарешті приголомшливу заяву про те, що його серце зайняте і він цікавиться чоловіками.

Разом з тим фаворитка Рибака - представниця Німеччини Лєна Мейєр-Ландрут є, на думку букмекерів, також і однією з фавориток конкурсу. Вона посідає друге місце після азербайджанської співачки Сафури.

Азербайджанська композиція Drip Drop у виконанні 17-річної Сафури Алізаде, як і раніше, залишається лідером букмекерських контор з середньою ставкою "три до двох". "Ми готуємося, а високі очікування - це добре, вони дають додатковий заряд", - сказала співачка Сафура, передає ИТАР-ТАСС

"Зі мною співпрацюють справжні професіонали", - додала протеже української співачки Руслани Лижичко, яка здобула перемогу в цьому ж конкурсі у 2004 році.

Перша генеральна репетиція другого півфіналу "Євробачення-2010" вже пройшла, дозволивши артистам, глядачам і представникам ЗМІ зрозуміти всі плюси і мінуси номерів конкурсантів.

"Мені все дуже сподобалося. Я отримала величезне задоволення від виступу і з нетерпінням чекаю півфіналу. Є ще деякі недоліки, але попереду в мене ще дві репетиції - сьогодні ввечері і завтра перед півфіналом, так що, впевнена, їх вдасться усунути", - сказала Сафура.

За словами представника азербайджанської співачки Костянтина Худова, на першій генеральної репетиції другого кола півфіналістів у порівнянні з попереднім репетиціями на конкурсі номер Сафури було вдосконалено.

"Наприклад, було вдосконалено її сукню, у яку вбудовано підсвічування. Спочатку вона була незручною, але тепер з нею все нормально. Крім того, їй підібрали дуже зручне взуття - Сафурі доводиться під час виконання номера підніматися і спускатися крутими сходах, і на високих підборах робити це було незручно і навіть небезпечно - тепер каблук став трошки нижчим, що дає їй свободу в рухах", - розповів він.

Худов також зазначив, що у зв'язку з небезпечним спуском зі сходів було "трошки змінено номер".

"Раніше вона спускалася сама, а тепер їй подає руку її танцюрист Діма - з одного боку це виглядає дуже ефектно, а з іншого - він її страхує", - пояснив Худов.

Тим часом букмекери змінили третього фаворита конкурсу Євробачення-2010, повідомляється на сайті однієї з контор.

Після того, як визначилися перші 15 фіналістів, а учасники другого півфіналу провели перші генеральні репетиції, трійка лідерів, за даними букмекерів, змінилася. Перше і друге місця зберегли за собою співачки з Азербайджану та Німеччини відповідно, а на третю позицію замість співака з Ізраїлю піднялася представниця Вірменії Єва Рівас.

У вірменській композиції "Абрикосова кісточка", музику для якої написав Армен Мартиросян, багато критики відзначили особливу мелодійність і позитивну енергетику. Текст Карена Кавалеряна, за словами автора, повинен відображати любов і тяжіння вірмен до своєї батьківщини.

У другому півфіналі візьме участь і Грузія, чий номер торік був забракований Європейським мовним союзом (ЄВС) через політичний зміст пісні.

У цьому році на країну представляє співачка і актриса Софія Ніжарадзе. Співачка особливо підкреслює, що в її конкурсній композиції "Сяй" немає жодного натяку на політику, "оскільки "Євробачення" створене з метою об'єднувати людей". "Мені дуже приємно бачити тут росіян", - сказала вона на грузинському вечорі, який з-поміж запрошених відвідав і Музичний колектив Петра Налича (РФ).

Російські учасники, у свою чергу, вже забезпечили собі місце у фіналі, увійшовши у вівторок до списку кращих своєї підгрупи. Разом з ними у фінал пройшли Боснія і Герцеговина, Молдова, Греція, Португалія, Бєларусь, Сербія, Бельгія, Албанія і Ісландія. Крім того, автоматично в фіналі опиняються засновники самого конкурсу - Великобританія, Німеччина, Іспанія і Франція, а також країна-господиня ювілейного п'ятдесят п'ятого "Євробачення" - Норвегія.

Кульмінація конкурсу відбудеться в ніч проти неділі на сцені Telenor Arena, найбільшого критого стадіону Скандинавії. На фінал за 20 хвилин було продано 18 тис квитків. У боротьбі за звання переможця "Євробачення-2010" візьмуть участь представники 25 країн.

А от кількість країн, які борються за вихід у фінал може незабаром стати більше. Виконавчий супервайзер конкурсу Сванте Стокселіус хоче повернути Італію в число учасників конкурсу "Євробачення".

У 1997 році Італія востаннє брала участь в "Євробаченні", після чого оголосила йому бойкот, посилаючись на "низький музичний авторитет" конкурсу. У ЗМІ називають різні причини такої поведінки - від незадоволеності рідкісними перемогами (дві за весь час проведення конкурсу) до низьких телерейтингів і бажання розвивати свій фестиваль в Сан-Ремо. До речі, "Євробачення-2009" дивилися 122 мільйони телеглядачів по всій Європі.

"Я дуже хочу повернути в конкурс Італію. З кожним роком ми все ближче й ближче спілкуємося з телеканалом RAI (італійський телеканал), обговорюємо це питання. Мені здається, що з кожним роком ми наближаємося до вирішення, але поки що до нього не дійшли. Але скажу вам чесно, у мене в житті є кілька питань, які я хотів би вирішити. Ось це одне з таких питань. Дуже сподіваюся, що ми домовимося про участь Італії в "Євробаченні" найближчим часом", - сказав Стокселіус у середу журналістам на прес-конференції в норвезькій столиці Осло.

Правила голосування змінено

Стокселіус також нагадав про нововведення у правилах проведення конкурсу "Євробачення". За його словами, цього року в Осло було прийнято рішення про те, що конкурс вестимуть три людини (до цього ведучих було двоє), один з яких буде займатися голосуванням. Правила голосування також трохи змінено.

"Ми розширили час голосування. Тепер кожен зможе зателефонувати, не чекаючи спеціально відведеного часу, а голосувати одразу, як тільки почує пісню. Деякі вважають, що це нечесно, оскільки у тих, хто виступає першими, більше часу на отримання голосів, але ми дослідили це питання до того, як ввести це правило. Можемо сказати впевнено, що це ні на що не впливає", - сказав виконавчий супервайзор конкурсу.

"Голосують і до пісень, і під час, і після. У кожної пісні свій "пік" голосування. І вчора був чудовий приклад - і перший, і другий виконавець вийшли у фінал, але при цьому нарівні з ними вийшли й ті, хто виступав наприкінці ", - додав він.

Українська співачка Альоша (Alyosha) також виступить у другому півфіналі. До речі, в першому півфіналі Україна не голосувала. А ось у четвер у країни будуть всі шанси віддати голос за вподобаних виконавців.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 942 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ