Чт, 2024-03-28, 22:51


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 10 » У погромах в Лондоні вже беруть участь 7-річні діти
11:28
У погромах в Лондоні вже беруть участь 7-річні діти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Група школярів нарівні з дорослими громила вітрини магазинів і підпалювала машини під час масових заворушень у Лондоні.

Всього у великому повстанні взяли участь майже 300 осіб. За даними поліції Скотланд-Ярду, близько 50 з них - малолітні громадяни Великобританії від 7 до 10 років, пише Life News.

- Лондонські театри скасували сьогодні спектаклі через заворушення
- У британських погромах вбачають початок повстань у всій Європі
- "Гарячі точки" Лондона позначили на карті Google

Крім того, з лондонського району Тоттенхем надходять повідомлення про вибухи.

Колишня журналістка Бі-Бі-Сі Різвана Хамід повідомила, що чотири потужні вибухи прогриміли на одному зі складів. З її слів, на місці перебувають оперативні служби, які вирішують питання про евакуацію місцевих жителів.

Щоб не допустити повторення погромів у Лондоні, поліція вивела у вівторок на вулиці 16 тисяч співробітників. Заворушення тим часом перекинулися на інші міста Великої Британії - Бірмінгем і Манчестер.

Повідомляється, що ситуація в місті зараз більш спокійна, ніж у попередні три дні, коли підпалювати будівлі, машини, було пограбовано багато магазинів. У вівторок поліція повідомила про смерть 26-річного жителя району Кройдон, пораненого в ході масових заворушень.

Це перша жертва заворушень, що перекинулися вже на Манчестер, Бірмінгем, Брістоль, Ліверпуль, Ноттінгем. Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон заявив, що всіх причетних до заворушень буде покарано.

Лондонські театри скасували сьогодні спектаклі через заворушення

Десятки лондонських театрів були змушені скасувати заплановані на сьогодні спектаклі через заворушення в місті, проте театри Вест-енду були відкриті.

З-поміж закритих театрів такі майданчики, як Центр мистецтв у Баттерсі на півдні Лондона, театри Greenwich Playhouse у Грінвічі на сході Лондона і "Олбані" в Дептфорді на південному сході столиці, а також ще близько десятка театральних закладів у різних районах міста.

Серед скасованих спектаклів і постановка "Під запис" (On the Record) в Arcola Theatre на сході Лондона, що оповідає про представників розслідувальної журналістики в різних країнах, з-поміж них у Росії, й високо оцінена критиками. "Район Далстоні Кінгсленд закрився для бізнесу, і Arcola Theatre вирішив скасувати заплановані на сьогодні вистави "Під запис" і "Африканська готика", - сказав представник театру.

На сторінці Twitter театру Union Theatre в районі Сазек на півдні Лондона міститься не тільки оголошення про скасування вистави, а й опис ситуації.

"Були змушені скасувати вечірню виставу, не можемо ризикувати безпекою людей. Будинки навколо забивають щитами. Неприємно, сумно і трохи страшно", - йдеться в повідомленні.

При цьому вистави та мюзикли в театрах лондонського Вест-енду під скасування не потрапили, оскільки ситуація в центрі міста і в туристичних районах і досі спокійна.

Зазначимо, через погроми скасовано товариські матчі Англії і Голландії, а також Гани та Нігерії.

У британських погромах вбачають початок повстань у всій Європі

Масові заворушення у Великобританії знаменують початок цілого сезону повстань, який триватиме роками і пошириться на всю Європу. Таку думку висловив відомий британський письменник і драматург Ханіф Курейші.

На переконання письменника, заворушення спалахнули не через вбивство поліцією молодої людини. "Вони є наслідком негараздів, головним чином економічного характеру. Невипадково лють вилилася насамперед проти магазинів, символу доступу до добробуту, в якому їм відмовлено", - вважає Курейші.

"Ситуація вибухнула, зокрема, й через скорочення допомоги з безробіття, субсидій на молодіжні центри та соціальні служби. Невдоволення наростає. Потрібні гроші, яких в уряду Кемерона немає. Як немає їх у Італії, Греції та Іспанії. Тому я думаю, що ми лише на початку періоду високої соціальної нестабільності", - пояснив письменник.

Як пише італійське видання La Repubblica, до слів Курейші варто дослухатися: син пакистанця та британки, який народився в Лондоні, прекрасно знає, що стоїть за насильством, яке охопило неблагополучні квартали.

По суті, зауважує газета, прогноз вже починає збуватися: напередодні емігрантська молодь влаштувала погроми в передмісті Стокгольма.

"Гарячі точки" Лондона позначили на карті Google

Гарячі точки охопленої безладами столиці Великобританії позначив на карті Google Maps активний користувач соціальних мереж, передає ИТАР-ТАСС.

Тепер жителі країни знають, як не потрапити в "гущу подій" і уникнути небезпеки: на карті зображені символи вогню, які і є місцями сутичок, що тривають. Для кожного місця дається короткий опис, що там відбувається або сталося в дні безладів.

Ідея створити таку інтерактивну карту спала на думку одному з користувачів мережі мікроблогів Twitter. Карта постійно оновлюється відповідно до офіційних даних поліції, ЗМІ і повідомлень очевидців, з якими її творець зв'язується в Інтернеті.

На третій день заворушень у Лондоні стало відомо про першого загиблого: 26-річний чоловік помер від ран у передмісті Лондона Кройдоні.

Голова британського Девід Камерон, який перервав свою літню відпустку через заворушення, скликав 9 серпня екстрене засідання парламенту, на якому обговорювалась ситуація в країні.

Нагадаємо, заворушення в Лондоні спалахнули перед 7 серпня. Причиною заворушень стало вбивство пасажира приватного таксі (міні-кеба) 29-річного Марка Даггана в результаті перестрілки з поліцейськими, які мали намір провести обшук в автомобілі.

Лондон залишається основною ареною масових безладів, але вуличні заворушення вже перекинулися на Брістоль, розташований на південному заході Англії, Бірмінгем у центральній частині і Ліверпуль на північному заході країни.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 928 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ