Чт, 2024-04-18, 09:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 9 » У ПР розкритикували позицію Росії, яка тисне на Україну Митним союзом
13:01
У ПР розкритикували позицію Росії, яка тисне на Україну Митним союзом
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Депутат від Партії регіонів Владислав Лук'янов вважає, що пропозиції Росії про входження України в Митний союз, або об'єднання українського "Нафтогаза" з російським "Газпромом", як єдиний шлях отримання дешевшого газу - це тиск на Україну, і підкреслив, що дуже незадоволений позицією російської сторони в переговорах прем'єр-міністрів.

"Безумовно, я вважаю ці пропозиції тиском на Україну, і я вважаю неприпустимим такий формат переговорів", - заявив він в ефірі "5 каналу" в середу ввечері, передає "Інтерфакс-Україна".

- Премьер говорит, что "Газпром" может помочь с модернизацией ГТС, но "Нафтогаз" не получит

Лук'янов додав, що після переговорів між російським і українським прем'єром він змінив свою позицію щодо Митного союзу, який Україні нав'язує Росія.

"До переговорів у такому форматі я особисто був прихильником Митного союзу, тому що я розумію, що з економічної точки зору ми отримували б від Митного союзу значно більше, ніж від іншої пропозиції. Але після того як я побачив, які жорсткі умови висуваються Україні в ситуації переговорів щодо рівня цін на газ, у мене з'явилися сумніви, що це не потрібно робити", - додав Лук'янов.

Як відомо, переговори України і Росії навколо газу заходять у безвихідь. Київ пропонує переглянути угоду і понизити ціну газу або почати транспортувати середньоазійський газ через територію Росії до України, у такому разі Україна підніме вартість транзиту палива по своїй території. Натомість Київ збирається купувати газ в Середній Азії.

Жоден із запропонованих варіантів Росію не влаштував, стверджує джерело, близьке до "Газпрому". "Якщо Україна хоче переглянути ціну, їй доведеться вступити до Митного союзу або об'єднати "Нафтогаз" з "Газпромом". Інакше ціна залишиться такою самою", - заявило джерело.

Про плюси вступу України до Митного союзу 7 червня на переговорах з прем'єром Миколою Азаровим розповів і прем'єр РФ Володимир Путін. Офіційно переговори щодо газу закінчилися лише створенням робочої групи для обговорення газових питань.

6 червня глава "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що ВАТ "Газпром" не планує міняти формулу ціни на газ для України і не прив'язуватиметься до інших енергоносіїв. Також Міллер спрогнозував, що ціна на газ для України в найближчому майбутньому зросте до 500 дол за тисячу кубометрів. Київ зробив у відповідь заяву - якщо РФ не перегляне формулу ціни, для неї зросте вартість транзиту газу українською територією.

Раніше президент України Віктор Янукович заявив, що зростання ціни на газ відповідно до контракту 2009 року між Україною і Росією становить загрозу українській економіці.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 830 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ