Ср, 2024-04-24, 19:47


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Головна » 2010 » Червень » 30 » У президента захистять журналістів від суспільства і навпаки
17:46
У президента захистять журналістів від суспільства і навпаки
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/


Адміністрація президента виступає за створення незалежної організації із захисту свободи слова. Про це на прес-конференції повідомила заступник голови Адміністрації  Герман, передають "Українські новини".
"Ми зараз говоримо про таку перспективу щодо створення в Україні незалежної місії, яка буде стояти на варті свободи слова", - сказала вона.

Герман зазначила, що це повинна бути незалежна організація, яка буде охороняти права журналістів, а також громадян від необ'єктивного подання інформації журналістами.

Вона додала, що зараз проводяться переговори з медіа-експертом організації "Репортери без кордонів" Жаном Мартаном щодо надання їм консультацій зі створення відповідної організації в Україні.

Як повідомлялося, раніше Європейська федерація журналістів і Міжнародна організація "Репортери без кордонів" висловлювали стурбованість скаргами на цензуру й обмеження свободи слова в українських засобах масової інформації.

- Герман хоче ще раз звести один з одним журналіста СТБ з охоронцем Януковича

Заступник глави адміністрації президента вважає, що охоронець президента Віктора Януковича має зустрітися з журналістом СТБ, стосовно якого він застосував силу. Про це вона заявила на прес-конференції у Києві, повідомляє УНІАН.

Герман пообіцяла, що у середу ще раз поцікавиться у начальника охорони президента висновками розслідування інциденту.

"Я запевняю вас, що ми це так не пропустимо", - сказала вона.

Герман нагадала, що одного з охоронців було відсторонено від виконання службових обов'язків, але вона особисто вважає, що цього замало.

"Повинні бути більш жорсткі висновки, і я вважаю, що він перевищив свої повноваження, хоча він вважав, що з тією інформацією, яку вони мали в той день - дуже тривожною інформацією - він діяв відповідно до своїх інструкцій", - сказала вона, додавши, що їй "тяжко бути суддею" до завершення розслідування.

Щодо вибачень з боку адміністрації президента Герман нагадала, що у день, коли стався інцидент, начальник УДО приніс публічні вибачення через ЗМІ.

"Я вважаю, якщо потрібно, щоб він особисто зустрівся з журналістом і приніс вибачення, ми це зробимо, і в цьому немає жодних проблем", - сказала вона.

Герман підкреслила, що журналісти повинні мати право працювати вільно, але є певні правила і певні інструкції, "є особа, яку охороняють, і журналісти теж повинні зважати на вимоги охорони президента".

"Так є у всіх країнах, так є і в Сполучених Штатах, Франції, Німеччині", - зазначила вона.

Крім того, Герман висловила жаль, що "з невідомих причин" журналістка телеканалу СТБ Ольга Червакова відмовилась від участі у роботі Громадської гуманітарної ради, хоча попередньо погоджувалась працювати там.

На думку Герман, канал СТБ, журналісти якого постійно потрапляють у конфліктні ситуації, повинен був би мати свого представника у Гуманітарній раді.

"Якби ваша журналістка приходила, вона б могла відкрито, публічно президенту все це сказати", - заявила Герман, додавши, що в адміністрації президента сподіваються, що Червакова змінить свою точку зору і долучиться до роботи Гуманітарної ради або канал СТБ делегує іншого представника.

Як відомо, 15 червня охорона президента перешкоджала журналісту СТБ Сергію Андрушку вести репортаж з виставки "Агро-2010", в якій брав участь Янукович.

Співробітники Управління держохорони повалили журналіста на підлогу, коли він намагався пройти за президентом.

- Створення Громадського телебачення стане культурною революцією в українському медіасередовищі, вважає експерт

Європейський медіаексперт Жан Мартан вважає, що створення Громадського телебачення стане "культурною революцією в українському медіасередовищі".

За словами Герман, Мартан як відомий європейський медіаексперт, юрист, що співпрацює з Єврокомісією та міжнародною організацією "Репортери без кордонів", на запрошення української сторони братиме участь у процесі розширення свободи слова в Україні. Мартан зазначив, що "він побачив реформи в Україні, у тому числі в питанні свободи слова".

"Зусилля Президента України зі створення Громадського телебачення – це культурна революція в українському медійному середовищі", - вважає він.

Коментуючи ситуацію зі свободою слова в Україні, Мартан зауважив, що "дуже важливо вислухати дві сторони перед тим, як робити висновки". "Істина в діалозі", - сзазав він.

Європейський експерт також висловив готовність надавати консультації щодо можливого створення в Україні незалежної інституції з охорони свободи преси.

При цьому Герман висловила думку, що "ця місія сприятиме утвердженню свободи слова в Україні і зможе навіть стати альтернативою парламентській комісії, що опікується питаннями захисту свободи слова".


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 991 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ