Чт, 2024-03-28, 15:00


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 6 » У Раді проти перевиборів в окремих округах: незаконно і безглуздо
14:47
У Раді проти перевиборів в окремих округах: незаконно і безглуздо
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/
Центрвиборчком не мав права ухвалювати постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів у низці округів. Про це сказав на засіданні парламенту у вівторок спікер Володимир Литвин, передає "Українська правда".

"ЦВК прийняла постанову, яка абсолютно не кореспондується з чинним законом про вибори і з повноваженнями ЦВК", - сказав він.

В опозиції заявили, що на п'яти округах, де буде оголошено перевибори, опозиція висуватиме єдиних кандидатів. За словами Арсенія Яценюка, рішення про перевибори на цих округах є кращим виходом, ніж "якби Засухи та Губські стали депутатами".

"Ми все рівно не складаємо зброю і доведемо, що навіть на перевиборах ми переможемо. Ми виставляємо по одному кандидату на кожному окрузі, а це означає, що ми матимемо результат ще кращий, ніж ми мали в Києві", - зазначив він.

А от голова Комітету виборців України Олександр Черненко переконаний, що іти на нові вибори народних депутатів безглуздо. "Іти на інші вибори, коли на цих округах вже є переможці з копіями протоколів, з мокрими печатками, безглуздо", - зазначив Черненко.

Ключковський: рішення ЦВК щодо перевиборів є незаконним

Парламент не має повноважень розглядати призначення повторних виборів депутатів Верховної Ради у мажоритарних округах. Про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань державного будівництва й місцевого самоврядування Юрій Ключковський.

Він назвав незаконним рішення Центрвиборчкому визнати неможливим встановлення достовірних результатів виборів у 5 мажоритарних округах, а також звернутися до парламенту з проханням ухвалити рішення щодо проведення повторних виборів.

Ключковський сказав, що, відповідно до законодавства, повторні вибори призначаються Центрвиборчкомом у разі визнання виборів депутатів в округах такими, які не відбулися.

Він наголосив, що вибори в окрузі визнаються такими у разі, коли в одномандатному окрузі після закінчення строку реєстрації кандидатів не зареєстровано жодного кандидата в депутати, або якщо у виборах брав участь один кандидат, і за нього віддали голоси менш як половина виборців, які взяли участь у голосуванні.

Крім цього, зазначив Ключковський, закон про вибори депутатів забороняє визнання голосування в одномандатному окрузі недійсним.

"Таке рішення ЦВК є незаконним. По-перше, немає підстав визнати вибори такими, які не відбулися... Визнати голосування недійсним в одномандатному окрузі заборонено, і повторні вибори призначаються Центральною виборчою комісією, а не Верховною Радою", - сказав він.

Як відомо, 5 листопада ЦВК ухвалила постанову про неможливість встановити достовірні результати виборів в одномандатних округах: 94, 132, 194, 197, 223. ЦВК пропонує провести повторні вибори у цих округах і звернутися до Верховної Ради з відповідною пропозицією.

Тимошенко голодує дев'ятий день і не вірить, що перевибори змінять ситуацію

Колишній прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не відмовилась від від голодування, навіть незважаючи на рішення ЦВК про перевибори на п'яти проблемних округах. Таку думку висловив захисник екс-прем'єра Сергій Власенко, передає Gazeta.ua.

"Юлія Володимирівна ніколи не ставила питання про окремі округи, вона говорила про те, що вибори від початку і до кінця сфальшовані", - повідомив він.

Окрім того, захисник додав, що Тимошенко "продовжує голодування". "Я вважаю, що вона не припинить голодування. Лікарі мовчать і вони нічого не говорять. А щодо стану Юлії Володимирівни, то можна уявити, як себе почуває людина, як цей час перебувала в лікарні і восьмий день голодує", - додав Власенко.

За його словами, перевибори на деяких округах будуть проведені "красивіше", проте ситуації не змінять.

"Я говорив з нею з цього приводу, але я вважаю, що перевибори не означають нічого. Те, як грубо були сфальшовані результати цих виборів, то перевибори це не зовсім перемога. Як це може сприйматися нормально, коли представники від провладних кандидатів, які програвали по 10-15 тисяч голосів, просто вривалися в ОВК, розривали бюлетені, і тепер говорять про перевибори. Це абсурд. Ситуація буде така, що вони проведуть ці вибори трошки більш красиво, з точки зору зовнішньої картинки і все, але будуть фальшувати так само", - резюмував він.

Як повідомлялося, 29 жовтня Тимошенко оголосила голодування. Тоді ж Об'єднана опозиція закликала екс-прем'єра припинити голодування, однак вона відмовилася. Голодування Тимошенко — це її протест проти фальсифікацій на парламентських виборах 28 жовтня.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: перевиборів, незаконно і безглуздо, раді
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ