Сб, 2024-04-27, 01:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Лютий » 2 » У Раді вимагають зняти Табачника. Його поведінка дуже дивна, вважає опозиція
13:37
У Раді вимагають зняти Табачника. Його поведінка дуже дивна, вважає опозиція
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Партія "За Україну!" й далі наполягає на відставці міністра освіти й науки Дмитра Табачника, заявив лідер партії В’ячеслав Кириленко, виступаючи з трибуни парламенту у середу, передає "Українська правда".

"Ми вкотре звертаємо увагу, що президент Янукович в інтересах української освіти якомога швидше повинен відправити Табачника у відставку", - сказав він. За словами Кириленка, "викликає здивування імунітет цього чиновника (Табачника)".

- Депутат БЮТ хоче притягнути Табачника до кримінальної відповідальності за зневагу до пам'ятника жертвам Голодомору

"З цим міністром взагалі відбуваються дивні речі. Прем’єр-міністр Микола Азаров покладає квіти до пам’ятника битви під Крутами – і в цей же час міністр його уряду викреслює з підручників з історії будь-яку згадку про Крути", - сказав Кириленко.

"Перший заступник голови Адміністрації президента Ганна Герман каже, що президент ніколи не погодиться з освітньою реформою Табачника, – а наступного дня цей міністр рекомендує високопоставленому чиновнику Адміністрації подати у відставку за такі висловлювання", - додав він.

Крім того, за словами Кириленка, незважаючи на протести студентів та викладачів по всій країні, новий закон про освіту від Міносвіти внесли до порядку денного парламенту. На думку депутата, ухвалення закону про вищу освіту у вигляді, запропонованому його авторами, призведе до "деградації вищої освіти в Україні, що, очевидно, і є основним завданням пана Табачника".

У новому законі про вищу освіту також студентам пропонують платити зразу за чотири роки навчання у виші. "У проекті йдеться про те, що якщо студент внесе плату за весь період навчання авансом, то вартість не змінюватиметься", - повідомив координатор громадської ініціативи "Студентський захист" Андрій Чорних. Якщо ж студент вирішить платити за навчання частинами, на кожному навчальному курсі вартість навчання перераховуватимуть з урахуванням рівня інфляції за попередній календарний рік.

Депутат БЮТ хоче притягнути Табачника до кримінальної відповідальності за зневагу до пам'ятника жертвам Голодомору

У свою чергу депутат Віктор Таран (фракція "БЮТ-Батьківщина") просить Генеральну прокуратуру надати правову оцінку висловлюванням Табачника, який ображає пам'ять жертв Голодомору, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Виступаючи з парламентської трибуни в середу, депутат Таран процитував публікацію у виданні "Київський телеграф" у грудні 2009 року, в якій було наведено слова міністра Табачника такого змісту: "Голодомор перетворився на індустрію розкрадання величезних бюджетних коштів. Досить згадати розмір відкату на київському фалічному комплексі, що спотворив Печерські схили".

"Це каже не якийсь випадковий чоловік, це каже не якийсь письменник, це каже людина, яка визначає гуманітарну політику в нашій країні, це каже міністр освіти і науки Дмитро Табачник. Це у звуженому уявленні міністра освіти поминальна свічка жертвам Голодомору іменується якимось фалічним комплексом... Я прошу вважати мій виступ депутатським запитом до Генеральної прокуратури і прошу Генеральну прокуратуру дати правову оцінку висловлюванням пана Табачника, які були зроблені вже після ухвалення закону про Голодомор", - наголосив Таран.

При цьому він зазначив, що хотів би подивитися, чи зацікавиться після цього паном Табачником міліція, і чи будуть вилучені з продажу його книги, "які розпалюють національну ворожнечу і розколюють Україну". "І ось чи буде Табачник і надалі на цій посаді, або його підуть, і це буде відповіддю на запитання, чи є в України президент", - підсумував депутат.

Раніше міністр освіти і науки Табачник сказав, що навчання у вищих навчальних закладах не може коштувати менш як 8-9 тис гривень на рік.

Також стало відомо, що Міністерство освіти і науки, молоді і спорту України в 2011 році на 42% скоротить державне замовлення при вступі до вишів на основі повної загальної середньої освіти в порівнянні з 2010 роком. Табачник заявляв про можливе скорочення держзамовлення ще торік.

У свою чергу, в Міністерстві освіти і науки України заявляють, що поки що не прийняли остаточного рішення щодо скорочення заявки на державне замовлення на навчання.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 894 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ