Чт, 2024-04-25, 23:42


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 9 » У резервах КНР паперові долари замінять золотими злитками - удар по американській валюті
14:09
У резервах КНР паперові долари замінять золотими злитками - удар по американській валюті
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

У Китаї економісти заговорили про необхідність обміняти на золото сотні мільярдів доларів, що знецінить американську валюту. Про це пише газета "Независимая" з посиланням на офіційну газету КНР "Женьмінь жибао".

Газета опублікувала рекомендації китайських економістів, які зводяться до ідеї поповнення золотих запасів Китаю. Економісти радять керівництву країни збільшити запаси золота вшестеро - до 6 тис тонн. Це означає, що Китай у найближчій перспективі може скинути на ринок сотні мільярдів доларів зі своїх резервів.

Зараз обсяг валютних резервів Китаю перевищує 3 трлн доларів, тому Пекін цілком може собі дозволити обміняти кількасот мільярдів на золото.

"Якщо Китай почне скуповувати золото, то ринок отримає два сигнали для зростання його ціни. Перший - на ринок вийшов великий гравець, що дестабілізує поточний паритет попиту і пропозиції. Другий - основний кредитор США починає серйозно сумніватися в реальній вартості долара та кредитоспроможності Штатів, що неминуче викличе зростання панічних настроїв на ринку та черговий пошук альтернативи долару. У середньостроковій перспективі такий крок призведе до знецінення долара", - заявив директор департаменту "Абсолют Банку" Равіль Нігматов.

"Заява китайських економістів про такий намір - знаковий крок, і він може породити лавину, в фіналі якої нас чекає крах моделі світу, побудованої за американськими правилами. Це атака не на золото, але на долар як міжнародну резервну валюту. Наслідки такого кроку можуть бути колосальними", - зазначив аналітик UFS Investment Company Ілля Балакірєв.

Аналітик уточнює, що мотивами Китаю можуть бути або очікування неминучого - з погляду китайських спостерігачів - краху американської моделі світу, або прагнення навмисно розхитати ситуацію і зміцнити позиції Китаю у світовій економіці. Якщо Китай та інші найбільші кредитори США почнуть реалізовувати "золотий" маневр, то й іншим країнам доведеться також відмовитися від долара.

Нагадаємо, що список країн, які будуть проводити розрахунки, минаючи долар, поповнюється. Ще однією країною стала Чилі. Наприкінці червня латиноамериканська держава домовилося з Китаєм про модернізацію своїх торговельних відносин і збільшення їхніх обсягів удвічі в найближчі 3 роки. Прем'єр КНР Вень Цзябао запропонував запровадити валютні свопи, а також брати участь в будівництві інфраструктури в Чилі.

Зазначимо, що Національний банк України (НБУ) і Народний банк Китаю підписали договір про валютні свопи на суму 15 млрд китайських юанів (2,36 млрд дол). Згідно з умовами договору, сума постачання української валюти сягає 19 млрд грн. Угода дійсна протягом трьох років і може бути продовжена за взаємною згодою.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 891 | Додав: adminA | Теги: удар по американській валюті
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ