Пт, 2024-04-26, 02:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 7 » У Росії розбився літак з основним складом ХК "Локомотив": багато загиблих. ВІДЕО
19:48
У Росії розбився літак з основним складом ХК "Локомотив": багато загиблих. ВІДЕО
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

У Росії в аеропорту "Туношна" міста Ярославля на зльоті впав літак Як-42 з основним складом ХК "Локомотива", що летів до Мінська на матч з місцевим "Динамо".

Про це повідомив у середу керівник прес-служби УМВС Ярославської області, передає "Iнтерфакс-Україна".

На борту Як-42, який розбився під Ярославлем, могло перебувати 45 осіб - 37 членів хокейної команди "Локомотив" і вісім членів екіпажу, повідомило джерело в аеропорту "Туношна", з якого намагався злетіти лайнер.

За попередніми даними, на борту було 45 осіб, 44 з яких загинули, одна людина вижила.

-Раніше у "Росавіації" підтвердили, що в результаті катастрофи Як-42 загинули 36 осіб, одна потерпіла.

Як повідомляють очевидці, літак перетворився на купу обгорілого заліза. Живих, швидше за все, буде небагато. Зараз на місці працюють співробітники правоохоронних органів.

Літак впав, не долетівши 1 км (за іншими даними - 2 км) до аеропорту. На місце виїхали співробітники слідчого управління на транспорті.

До складу хокейного клубу "Локомотив", що розбився в результаті авіакатастрофи Як-42 в Ярославлі, входили іноземні громадяни, повідомило джерело, знайоме із ситуацією.

"У складі команди, що розбилася, були хокеїсти з Швеції, Польщі, України, Чехії, Німеччини, Бєларусі, Латвії і інших країн", - зазначило джерело.

Проте кістяк команди становили росіяни, додав він він.

Наймолодший гравець команди - громадянин Росії, 1991 року народження.

СКР: Як-42 впав під Ярославлем при зльоті

Пасажирський літак Як-42 впав при наборі висоти за кілометр від аеропорту, порушено кримінальну справу, повідомив офіційний представник СК РФ Володимир Маркін.

"За попередніми даними, на борту літака, який виконував рейс Ярославль - Мінськ, перебувало 37 осіб, зокрема члени ярославської хокейної команди "Локомотив", - сказав Маркін у середу.

Він зазначив, що літак впав при наборі висоти приблизно за кілометр від аеропорту "Туношна".

"За фактом падіння літака порушено кримінальну справу за статтею 263 КК РФ (порушення правил безпеки руху повітряного транспорту)", - сказав Маркін.

За його словами, "на місці події працюють слідчі і криміналісти Північно-Західного слідчого управління на транспорті і Слідчого управління СК РФ по Ярославській області".

"За розпорядженням керівництва СК, для надання практичної допомоги на місце авіакатастрофи направлені досвідчені криміналісти і фахівці Центрального апарату відомства", - сказав Маркін.

МАК сформував комісію для розслідування авіакатастрофи в Ярославлі, фахівці вирушають на місце

Міждержавний авіаційний комітет (МАК) приступає до розслідування катастрофи літака Як-42 в Ярославлі.

"У МАК сформована комісія. Фахівці вирушають на місце інциденту", - повідомив у середу представник комітету.

Представник МАК повідомив, що комісію експертів, яка вестиме технічне розслідування катастрофи, очолив Леонід Каширський.

Довідка: ХК "Локомотив"

Хокейний клуб "Локомотив" (Ярославль) - команда хокею з шайбою з міста Ярославля, заснована в 1959 році. Триразові чемпіони Росії (1997, 2002, 2003), також клуб ставав двічі срібним призером (2008, 2009) і чотири рази бронзовим (1998, 1999, 2005, 2011). Виступає в елітному дивізіоні чемпіонату країни - Континентальній хокейній лізі (КХЛ). У минулому сезоні команда посіла третє місце, поступившись у фіналі Західної конференції підмосковному "Атлантові".

Згідно з даними сайту КХЛ, головним тренером клубу був громадянин Канади - Бред Маккріммон.

У складі команди - шість іноземних хокеїстів: швед Стефан Лів, словак Павол Демітра, чехи Йозеф Вашичек, Ян Марек і Карел Рахунек.

Довідка: Як-42

Як-42 (згідно з кодифікуванням НАТО - Clobber - "непотріб, лахміття") - середньомагістральний трируховий пасажирський літак, розроблений в СРСР в середині 1970-х для заміни технічно застарілого Ту-134. Літак випускався Смоленським авіаційним заводом (1977-1981), а згодом, в 1978-му році, був налагоджений випуск на Саратовському авіаційному заводі.

Катастрофа Як-42 з бортовим номером "СРСР-42529", що сталася 28 червня 1982-го, на два роки перервала виробництво Як-42 (з 1982 по 1984). У 1988-му почато серійне виробництво нової модифікації зі збільшеними дальністю і максимальною злітною вагою - Як-42Д.

Літак експортувався до Китаю, на Кубу. Останній літак був поставлений замовникові в 2003 році, але в цехах заводу залишався ще один екземпляр Як-42Д у стадії розробки, решту фюзеляжів порізано на брухт. Експлуатаційно-технічний супровід літаків Як-42Д, які ще експлуатуються, практично припинено, у зв'язку з припиненням діяльності ЗАТ "Саратовський авіаційний завод".

Попри трохи вищу питому витрату палива в порівнянні із зарубіжними аналогами - Boeing-737 і Airbus A319, Як-42 і далі є рентабельним літаком для російських авіакомпаній, які його експлуатують і донині.

У червні пасажирський літак Ту-134 зазнав катастрофи у російській Карелії. Ту-134 у складних метеоумовах - дощ і туман - впав на шосе на відстані близько 700 метрів до порогу злітно-посадкової смуги, розбився і загорівся.

У результаті авіакатастрофи загинули 47 осіб, з-поміж них і четверо українців.

А ось на початку серпня транспортний літак Ан-12, який виконував рейс Магадан - Кепервеєм (Чукотка, Росія), зазнав аварії після того, як запросив аварійну посадку через несправність у двигуні. На борту літака перебувало 12 людей, всі вони загинули.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 912 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ