Чт, 2024-04-25, 04:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Головна » 2011 » Січень » 29 » У Росії знайшли батьківщину колобка. Там також проживають колобки жіночої статі: "колябятки"
21:54
У Росії знайшли батьківщину колобка. Там також проживають колобки жіночої статі: "колябятки"
Інші останні Новини росії на сайті holosUA.com/

Російські учені створюють нову науку - колобкознавство. Батьківщиною відомого народного персонажа - колобка - оголосили Ульяновську область. Самого персонажа пропонують зробити символом ЧС-2018.

Місцевий краєзнавець, доцент Ульяновського державного університету Сергій Петров, що виступив з ініціативою "поселити" казкового героя саме в цьому регіоні, повідомив, що в ході дослідження походження млинців він знайшов в словнику Даля слово "колебятка".

Воно означало "останнє тісто з діжі" і саме в цьому значенні уживалося вСимбірській губернії (на даний час - Ульяновська область).

"Симбірський колобок гідний стати казковим символом Ульяновської області. Тим більше, що нещодавно виготовленням колебяток в дерев'яному виконанні зайнявся Симбірський центр слов'янської культури. Зараз колобки, створені місцевими майстрами, продаються як сувеніри", - пояснив Петров.

Він додав, що симбірські колобки "двостатеві": слово "колябятка" позначає жіночу особину, а чоловічу називають "колебятко".

За словами Петрова, він придумав також нову науку, що займається вивченням походження, видів і розвитку казкового персонажа - колобкознавство.

Ідею помістити Ульяновську область на "Казкову карту Росії" і створити в регіоні резиденцію колобка озвучив і губернатор Сергій Морозов на одному із засідань уряду.

Глава регіону доручив створити робочу групу, яка протягом місяця повинна розробити план заходів і проектів, спрямованих на створення і розвиток нового бренду. Крім того, Морозов запропонував вирішити, де розмістити казкового героя.

"Колобок може "поселитися" в будь-якому муніципальному відділі області. Це може бути штаб-квартира або цілий музей, в який ми привозитимемо гостей і туристів", - заявив губернатор.

Він відзначив, що на "Казковій карті Росії" на даний момент розміщено 17 регіонів країни. Так, Великий Устюг традиційно вважається батьківщиною Діда Мороза, Снігуроньку "поселила" Кострома, в Ярославській області "живуть" відразу три герої - Альоша Попович, Ємеля і щука. Ульяновська область може стати вісімнадцятим регіоном на карті як батьківщина колобка.

Тим часом, краєзнавець Петров пропонує використовувати колобка не тільки як казковий символ Ульяновської області, але і зробити його талісманом Чемпіонату світу з футболу, який пройде в Росії в 2018 році.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини росії | Переглядів: 889 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ