Пт, 2024-03-29, 14:49


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Серпень » 9 » У Широкиному - безпрецедентні артилерійські обстріли. ВІДЕО
15:07
У Широкиному - безпрецедентні артилерійські обстріли. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу у зоні АТО загинув один військовослужбовець, ще п’ятьох було поранено. Про це повідомив речник Адміністрації президента Олександр Мотузяник на щоденному брифінгу у Києві 9 серпня.

За його словами, усі ці втрати відбулися на Маріупольському напрямку.

"Втрати противника: 9 окупантів зазнали поранень", – сказав Мотузяник.

На Луганському напрямку бойові дії у понеділок велися з 18 години й до опівночі, бойовики порушували "режим тиші" у Новотошківському, Золотому та під Попасною. Усього за добу на Луганщині було 11 обстрілів, 4 із них – із важкого озброєння.

На Донецькому напрямку бойовики стріляють здебільшого у темну пору добу. Гарячі точки – Світлодарська дуга, Авдіївська промзона, Горлівська агломерація та Опитне.

Впродовж доби бойовики неодноразово застосовували важке озброєння – гармати й міномети, всього за добу зафіксовано 16 обстрілів з боку бойовиків, зокрема один артобстріл поблизу Луганського і 6 мінометних обстрілів по всьому фронту.

На Маріупольському напрямку теж було 16 обстрілів, 9 із них – із використанням важкого озброєння. Епіцентром бойових дій у понеділок було Широкине, де "противник здійснив безпрецедентно потужні артилерійські обстріли з важкого озброєння".

Зокрема, між 5.30 та 6.30 ранку бойовики випустили по силах АТО принаймні 114 артилерійських снарядів. За два мінометних обстріли, вчинених перед світанком та після заходу сонця, "ворог випустив по наших позиціях 100 мін", сказав Мотузяник.

Також міномети було застосовано у Красногорівці, Гнутовому, Водяному.

Крім того, на Луганському напрямку зафіксовано прольоти двох безпілотників, ще один безпілотний апарат типу "Орлан-10" зафіксували на Маріупольському напрямку.

Поблизу Верхньоторецького затримали трьох осіб, які входять у списки бойовиків і підозрюються у співпраці з ними.

Нагадаємо, 30 липня біля Мар'їнки дві диверсійні групи окупантів вчинили спробу прориву.

31 липня силовики відбили атаку біля Богданівки.

1 серпня бойовики випустили по позиціях сил АТО рекордну кількість мін.

4 серпня українська розвідка попередила про "загрозу активізації наступальних або рейдових дій окупантів з метою розширення підконтрольних територій".

7 серпня ЗСУ відбили атаку диверсантів біля Старогнатівки.

Розвідка: бойовики отримали підкріплення з РФ, готуються глушити сигнали

9 серпня з Донецька у напрямку лінії зіткнення на Донбасі перемістять комплекси радіоелектронної боротьби Р-330 "Житель" та "Леер-3" зі складу окремої роти радіоелектронної боротьби (Донецьк) 1-го АК. Про такі плани бойовиків у Facebook повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Крім того, зафіксовано перекидання озброєння та військової техніки і паливно-мастильних матеріалів з території РФ.

За даними розвідників, 5-7 серпня до Донецька прибули 4 вагони із запасними частинами до танків та 7 цистерн із паливно-мастильними матеріалами, до Кутейникового – 4 криті вагони та 6 цистерн із паливно-мастильними матеріалами, до Іловайська – 5 танків (три Т-72 та два Т-64), три БМП-2, дві 152-мм самохідні артилерійські установки, 5 вантажних автомобілів "Урал" та 2 вагони з особовим складом.

Між тим, за даними української розвідки, до Донецька переміщено групу снайперів, до Олександрівки – два мотострілецьких взводи 100-ї окремої мотострілецької бригади, до Ясинуватої – 4 паливозаправники та 2 вантажівки з боєприпасами, до Моспиного – артилерійський взвод гаубичного самохідного артилерійського дивізіону 5-ї окремої мотострілецької бригади (Макіївка) 1-го АК.

Ще у південній частині Моспиного перебуває реактивна артилерійська батарея "Градів".

Також на Донецькому напрямку підрозділи 100-ї омб бойовиків проводять додаткове мінування місцевості в смузі відповідальності з’єднання.

На Новоайдарському напрямку у районі Піонерського здійснюється інженерне обладнання позицій 3-го мотострілецького батальйону 2-ї окремої мотострілецької бригади (Луганськ) 2-го АК (Луганськ) ЗС РФ.

На Слов’янському напрямку, за даними розвідки, провели перевірку системи оповіщення 6-го окремого мотострілецького полку (Стаханов) 2-го АК, а також здійснили ротацію передових підрозділів 3-ї окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1-го АК (Донецьк).

На маріупольському напрямку також здійснено ротацію передових підрозділів 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти (Новоазовськ) 1-го АК. У підрозділах частини працює комісія 1-го АК.

"Продовжується ведення розвідки сил АТО. Помічено: два безпілотних літальних апарати у смузі відповідальності 7-ї окремої мотострілецької бригади (Дебальцево) 2-го АК; БПЛА "Орлан-10" окремої роти безпілотних літальних апаратів 1-го АК ЗС РФ – на ділянці відповідальності 9-го окремого штурмового мотострілецького полку морської піхоти", – інформує ГУР.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 707 | Додав: adminA | Теги: Широкине, безпрецедентні артилерійські обстрі
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ