Ср, 2024-04-24, 19:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 20 » У справах Майдану можуть створити спеціальну судову палату
11:06
У справах Майдану можуть створити спеціальну судову палату
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Необхідно створити спеціальну палату в українських судах, яка б займалася справами про злочини проти Майдану.

Про це лідер парламентської фракції "Блоку Петра Порошенка" Юрій Луценко заявив в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Судовій системі потрібно запропонувати створити спеціальну палату з розслідування злочинів на Майдані. Я пораджу президентові скористатися своїм конституційним правом на реорганізацію судів і спробувати знайти юридично вивірений шлях, щоб створити спеціальну судову установу, можливо, навіть із суддів-добровольців, яка б негайно зайнялася цією справою", - сказав він.

Луценко вважає, що це необхідно для того, щоб такі справи "не лежали по півроку" в судах.

"Бо часу терпіти судові процеси, наприклад, в тому варіанті, як проходять над тим же Єфремовим (лідером фракції Партії регіонів у Верховній Раді минулого скликання Олександром Єфремовим - ред.), який, перебуваючи під домашнім арештом, щодня бігає на фіззарядку в Ботанічний сад з дев'ятьма охоронцями, і вже четвертий місяць вивчає своє звинувачення, в країні немає", - підкреслив він.

Луценко вважає, що вже в 2016 році відбудеться суд, який заочно винесе вирок екс-президенту Віктору Януковичу.

Зазначивши, що підтримує дії Генпрокуратури, Луценко вважає, що до кінця нинішнього року всі матеріали досудового слідства стосовно Януковича і його соратників будуть зібрані.

"З січня 2016 року, я дуже сподіваюся, і тому я підтримую сталість Генпрокуратури на цьому етапі, всі українці стануть свідками відкритого судового процесу, заочного засудження Януковича і його спільників. Можу вам доповісти, що до кінця цього року всі - Янукович і його "прихвосні"- відповідатимуть у заочному, але відкритому суді. Рішення про це вже прийнято українськими судами і досудове слідство планується бути закінчене за спецпроцедурою до кінця грудня цього року", - заявив Луценко.

Луценко визнав, що розслідування справ проти Януковича і його соратників велося занадто довго і неправильно. "Слідство велося від "беркутів" до Януковича, а треба було навпаки - від Януковича до тих підневільних рабів, яким він віддавав накази", - вважає політик.

Начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк в ефірі Громадського повідомив, що з 270 осіб, притягнутих до відповідальності за злочини проти Євромайдану, 44 - високопосадовці.

"Всі, хто перебував на території України, їм повідомлено про підозру і більшість з них заарештовано. У тому числі і колишнього керівника СБУ в Києві та Київській області, слідство по якому завершено. Обвинувальні акти стосовно того ж самого Попова – голови КМДА, стосовно чотирьох командирів "Беркуту", які підозрюються в організації розгону мітингу 30 листопада, зараз направлені до суду і розглядаються в суді", – зазначив він.

Горбатюк також зазначив, що екс-заступник міністра внутрішніх справ підозрюється у незаконному ініціюванні прийняття Кабінетом міністрів постанов, якими дозволялося застосування спецзасобів посиленої дії.

Раніше в ГПУ заявили, що Янукович особисто ухвалив рішення про розгін Євромайдану вночі проти 30 листопада 2013 року, віддавав наказ стріляти по активістах та ініціював "диктаторські" закони 16 січня.

А координацією силових операцій, у тому числі із задіянням "тітушок", керував Захарченко.

Крім того, за даними ГПУ, колишня влада України навмисно спровокувала протистояння майданівців і правоохоронців, щоб нібито мати підстави для проведення антитерористичної операції проти протестувальників. А Росія безкоштовно постачала в Україну у вигляді гуманітарної допомоги спецзасоби, які використовувалися для розгону Майдану.

Також у ГПУ зазначили, що на сьогодні до кримінальної відповідальності притягнуто понад 270 осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів проти активістів Революції Гідності.

Нагадаємо, на виконання доручення президента України Петра Порошенка, Генеральна прокуратура, СБУ та МВС 17-20 листопада проведуть серію брифінгів, на яких буде оприлюднено результати розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності. 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 731 | Додав: adminA | Теги: спеціальна судова палата, справи Майдану
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ