Пт, 2024-04-19, 17:37


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 19 » У справі про теракт в Мінську затримано нового підозрюваного
17:44
У справі про теракт в Мінську затримано нового підозрюваного
Інші останні Навіны Беларусі на сайті holosUA.com/

У рамках розслідування справи про теракт у мінському метро 19 квітня затримано нового підозрюваного. Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на джерело в правоохоронних органах Бєларусі.

"Всього на даний момент затримано четверо людей. Це головний виконавець теракту, він же створював вибуховий пристрій, його напарник, дівчина і новий підозрюваний, якого затримано у Вітебську", - уточнило джерело.

За його словами, новий підозрюваний допомагав виготовляти вибухівку.

Співбесідник агентства також пояснив, що розміщена на одному з новинних порталів інформація про затриманих із зазначенням прізвищ не цілком відповідає дійсності.

"Три прізвища відповідають двом громадянам, тобто один із затриманих мав у соціальних мережах нік, який помилково прийняли за прізвище ще однієї людини. Звідси плутанина в цифрах", - сказало джерело.

За інформацією Life News, новий затриманий - це 23-річний Ілля Колосов - мешканець Вітебська, який проживав в одному будинку із затриманим раніше Дмитром Коноваловим. За попередніми даними, саме Колосов допомагав трьом затриманим у справі про теракт - Коновалову, Ковальову і Медведєву - виготовляти вибухівку в підвалі будинку і знав про плани терористів, але безпосередньої участі в теракті не брав, пише видання з посиланням на джерело в правоохоронних органах Вітебська.

У соціальній мережі "Вконтакте" є профілі Максима Медведєва і 23-річного Іллі Колосова, які перебувають в друзях між собою. Судячи з профілю Колосова, він заочно закінчив навчання на факультеті соціальної педагогіки і психології, працює на підприємстві "Вітебськдрев".

Офіційно в силових структурах країни поки що не підтверджують інформацію про затримання нового підозрюваного у справі про теракт у мінському метро. "Такої інформації у нас немає, жодних коментарів дати не можемо", - заявили у вівторок у відділі інформації і громадських зв'язків генеральної прокуратури країни. Аналогічні заяви зробили в КДБ і МВС Бєларусі.

Раніше повідомлялося, що організаторами теракту стали однокласники з Вітебська - 25-річні Дмитро Коновалов і Влад Ковальов, а також їхній приятель - 28-річний слюсар Медведєв. Проте офіційного підтвердження цієї інформації теж ще немає.

Як повідомлялося, увечері 11 квітня в мінському метро на станції "Жовтнева" стався вибух. Цього дня загинули 12 осіб, більш як 200 постраждали. До ранку 15 квітня кількість жертв збільшилася до 13 людей. Порушено кримінальну справу за ч.3 ст.289 (тероризм) УК Бєларусі. А вже вдень 13 квітня президент Бєларусі Олександр Лукашенко заявив про розкриття теракту і затримання його виконавців.

У ніч проти 15 квітня заступник начальника слідчого управління Генпрокуратури Бєларусі Максим Воронін повідомив, що у справі затримано 5 людей. "Вони перебувають у статусі підозрюваних, двох взято під варту", - сказав він, а також підтвердив, що серед затриманих була дівчина.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Навіны Беларусі | Переглядів: 879 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ