Сб, 2024-04-27, 04:35


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Жовтень » 29 » У справі щодо смоленської катастрофи найважливішого свідка знайшли повішеним
12:44
У справі щодо смоленської катастрофи найважливішого свідка знайшли повішеним
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
Один з основних свідків у справі про катастрофу польського літака Ту-154 під Смоленськом 28 жовтня ввечері виявили повішеним у своєму будинку під Варшавою. Як повідомив журналістам офіційний представник окружної прокуратури у Варшаві Даріуш Слєпокуров, слідство підозрює самогубство.

Тіло 42-річного бортінженера польського Як-40 Ремігіуша Муся знаходилося в підвалі житлового будинку, де він проживав з дружиною, заявив Слєпокуров в ефірі Польського радіо. Він зазначив, що поки у поліції та прокурорів немає підстав підозрювати вбивство, передає NEWSru.com.

Мусь під час катастрофи президентського Ту-154 у квітні 2010 року перебував у кабіні літака Як-40, який приземлився за годину до трагедії в аеропорту "Смоленськ-Північний". Через бортову радіостанцію він слухав переговори екіпажу президентського лайнера зі смоленським диспетчером.

Бортінженер в своїх свідченнях стверджував, що черговий дозволив президентському літаку знизитися до "висоти прийняття рішення" в 50 метрів, незважаючи на густий туман. За офіційною версією, диспетчер не дозволяв знижуватися нижче 100 метрів. Згідно зі свідченнями Муся, Як-40 перед цим також дозволили знизитися до 50 метрів.

Глава польської парламентської комісії з розслідування авіакатастрофи Антоні Мачеревич, коментуючи смерть бортінженера, зазначив, що він був одним із двох ключових свідків у справі. Другим є пілот Як-40 Артур Воштиль, якого тепер, на думку Мачеревича, слід помістити під охорону.

"У нас є враження, що над усіма, хто може розповісти правду про те, що трапилося в Смоленську, затягується петля", - наводить слова Мачеревича портал Niezalezna.pl. Депутат з опозиційної партії "Закон і справедливість" є прихильником теорії змови. У серпні очолювана ним комісія опублікувала доповідь, в якій говориться про вибух на борту президентського літака.

Нагадаємо, катастрофа Ту-154 сталася 10 квітня 2010 року під Смоленськом при заході на посадку. Загинули всі 96 осіб, що знаходилися на борту, - вісім членів екіпажу та 88 пасажирів, у тому числі президент Лех Качинський, його дружина і представники керівництва Польщі. Польська делегація летіла на пам'ятні заходи в Катинь.

28 вересня глава польського уряду Дональд Туск попросив у жертв смоленської катастрофи вибачення і заявив, що бере на себе всю повноту відповідальності за дії держави й уряду до та після катастрофи.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1026 | Додав: adminA | Теги: смоленської катастрофи, повішеним, найважливішого свідка
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ