Пт, 2024-04-19, 02:25


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Листопад » 11 » У США бунтують проти Трампа, а той звинувачує у розпалюванні ЗМІ
11:44
У США бунтують проти Трампа, а той звинувачує у розпалюванні ЗМІ
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

Поліція американського міста Портленд (штат Орегон) кваліфікувала як сутички акцію протесту проти обрання Дональда Трампа президентом США. Про це йдеться у Twitter департаменту поліції міста. В одному з твітів зазначається, що протест розглядається як заворушення в зв'язку з масовими порушеннями закону і небезпечною поведінкою учасників демонстрації. В акції беруть участь кілька сотень людей.

За даними поліції, протестувальники озброїлись камінням з будівництва, розбивають шибки в будинках, пошкоджують автомобілі, атакують поліцію.

Правоохоронні органи попередили, що за законами штату участь у подібній акції є кримінальним злочином, і запропонували учасникам протесту розійтися. Перехожим рекомендовано уникати району заворушень.

Тим часом сам Трамп назвав акції протесту "дуже несправедливими". "Щойно пройшли дуже відкриті і успішні президентські вибори. І тепер професійні демонстранти, підбурювані засобами масової інформації, протестують. Дуже несправедливо!" - написав переможець президентських перегонів у четвер у своєму Twitter.

Демонстрації і стихійні мітинги протесту пройшли в низці районів США в середу, 9 листопада, і в четвер. Тисячі протестувальників зібралися в середу ввечері в районі Манхеттена в Нью-Йорку, вигукуючи гасло: "Не наш президент!" Біля Центрального парку і хмарочоса Trump Tower було затримано 60 учасників демонстрації.

У Чикаго близько тисячі людей влаштували демонстрацію біля Trump International Hotel, власником якого є новообраний президент. Вони скандували "Ні Трампу! Ні Ку-клукс-клану! Ні расизму в США!".

Акції протесту пройшли також у Сіетлі (штат Вашингтон), Лос-Анджелесі, Філадельфії (штат Пенсильванія), Бостоні (штат Массачусетс), Остіні (штат Техас) і низці інших міст країни. У Лос-Анджелесі і Портленді протестувальники перекрили автомагістралі.

Причому до акцій протесту долучилися навіть діти. Так, кілька сотень школярів у Сан-Франциско (штат Каліфорнія) взяли в четвер участь у демонстрації проти обрання Трампа. Як повідомляє ТАСС, підлітки пройшли маршем по одній з центральних вулиць - Маркет-стріт - до будівлі муніципалітету, скандуючи: "Не мій президент!"

У кампусі Американського університету у Вашингтоні пройшли студентські протести, під час яких учасники акції спалили американський прапор.

В Окленді (штат Каліфорнія) кілька співробітників поліції отримали травми в ході акцій протесту, що тривають там другий день. У мітингу в четвер взяли участь близько семи тисяч осіб.

 

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 929 | Додав: adminA | Теги: Трамп, бунт, США, ЗМІ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ