Пт, 2024-04-26, 13:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 15 » У США кількість водіїв-жінок вперше перевищила кількість шоферів-чоловіків
17:17
У США кількість водіїв-жінок вперше перевищила кількість шоферів-чоловіків
Інші останні Автоновини: авто та транспорт на сайті holosUA.com/
Жінок, що отримали водійські права, в США вперше стало більше, ніж їхніх колег-чоловіків, і експерти очікують, що зміна тривалого тренду матиме серйозні економічні наслідки і позитивно позначиться на безпеці дорожнього руху.

За даними Інституту досліджень транспорту (ATRI) Мічиганського університету, частка підлітків і молоді обох статей, що мають водійське посвідчення, різко знизилася в період з 1995 по 2010 роки, при цьому серед чоловіків скорочення було більш вираженим.

Так, за 15 років число чоловіків-водіїв у віці від 25 до 29 років знизилося на 10,6%, жінок - на 4,7%. Якщо нова тенденція збережеться, розрив у найближчі роки збільшиться ще більше, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За даними Associated Press, кількість чоловіків за кермом у США перевищувала кількість жінок з моменту випуску першого автомобіля Ford Model T у 1908 році. У 1950-ті роки менш ніж половина повнолітніх жінок мали водійські права. До 1995 року розрив трохи скоротився - 89,2 млн чоловіків і 87,4 млн жінок, при цьому у віковій групі старших за 70 років жінок-водіїв було більше. У 2010 році автомобілями кермували 105,7 млн жінок і 104,3 млн чоловіків.

"Зміна показників статевого розподілу зробить істотний вплив на обсяг та характер попиту на автомобілі, споживання палива і безпеку на дорогах", - вважає один з авторів дослідження Майкл Сайвек, що спеціалізується на експериментальній психології.

За його словами, жінки віддають перевагу більш компактним, безпечним і економічним автомобілям, аніж чоловіки. Вони схильні менше часу проводити за кермом, а число аварій в розрахунку на кілометраж у жінок нижче, ніж у чоловіків, як показали результати дослідження.

Сайвек вважає, що зниження популярності водіння серед молоді, надто серед чоловічої її частини, можна частково пояснити зростанням використання Інтернету. Попереднє дослідження ATRI, що вийшло раніше в цьому році, показало, що в країнах з більш високою часткою проникнення Інтернету кількість виданих водійських прав нижча у вікових групах від 15 до 19 і від 20 до 29 років.

Колеги Сайвека вважають, що поширення телекомунікацій та нові технології знижують привабливість самостійного водіння - читати СМС, дивитися відео або працювати на ноутбуці набагато зручніше і безпечніше в автобусі, ніж в особистому автомобілі.

"Ми відходимо від моделі суспільства, в якій автомобіль був фетишем. Сьогоднішня молодь виросла на задніх сидіннях автомобілів, що застрягли в заторах, які їхні батьки кляли не перестаючи. Ніякої романтики!" - заявила аналітик тенденцій транспортного сектора Ненсі Макгакін.

На її думку, технічна складність сучасних автомобілів, що утрудняє індивідуальний тюнинг, також зупиняє молодь.

Макгакін також звертає увагу на економічні причини: високий рівень безробіття в сегменті від 16 до 24 років, значну вартість страховки.

Нагадаємо, жителька американського штату Міннесота народила дитину, перебуваючи за кермом автомобіля на шляху до лікарні.

За словами 29-річної Аманди Макбрайд (Amanda McBride), у неї почалися перейми, коли вона була на роботі.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Автоновини: авто та транспорт | Переглядів: 1027 | Додав: adminA | Теги: шоферів-чоловіків, водіїв-жінок у США
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ