Пт, 2024-04-26, 09:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Листопад » 6 » У США почалося голосування на президентських виборах
09:54
У США почалося голосування на президентських виборах
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
6 листопада в Сполучених Штатах офіційно почалися президентські вибори. Перші виборчі ділянки відкрилися в невеликих містечках в штаті Нью-Гемпшир - Діксвілл-Нотч і Хартс-локейшн. Згідно з традицією, якої дотримуються з 1948 року, їхні жителі - в цілому 47 чоловік - мають можливість проголосувати раніше за всіх у країні, відразу ж після півночі за місцевим часом (10:00 за Києвом).

Ранній початок виборів має, швидше, рекламне значення, розраховане на те, щоб привернути увагу до місцевим готелям, де проходить голосування. Як підкреслюють політологи, ніхто з них не сприймає серйозно підсумки голосування в цих містечках, більшість зареєстрованих виборців стійко підтримують кандидатів республіканців за винятком двох випадків. У 1968 році перевагу було віддано демократові Губерту Гамфрі, який все одно програв республіканцеві Річарду Ніксону. А в 2008 році перемогу над Джоном Маккейном тут здобув учасник нинішніх виборів - демократ Барак Обама, пише ІТАР-ТАСС.

Слідом за Діксвілл-Нотч і Хартс-Локейшн о 06:00 за часом Східного узбережжя США (16:00 за Києвом) розпочнеться голосування на інших ділянках Нью-Гемпшира, а також у Нью-Йорку, Нью-Джерсі, Вірджинії, Індіані, Мейн , Коннектикуті. В 6:30 (16:30 за Києвом) відкриють двері дільниці у Північній Кароліні і Огайо і далі - по всій країні зі сходу на захід. Час роботи кожної виборчої дільниці регламентується законами конкретних штатів. А в деяких штатах, зокрема в Нью-Гемпширі, це питання залишено на розсуд місцевої влади.

Першими завершують голосування штати Індіана і Кентуккі - о 18:00 (4:00 за Києвом). Останніми закриються дільниці на Алясці - це відбудеться, коли на Атлантичному узбережжі вже настане новий день. Таким чином, на континентальній частині США виборний марафон триватиме трохи більше доби.

Результат нинішньої президентської гонки залишається абсолютно непередбачуваним: її учасники - діючий президент країни, демократ Барак Обама, і його суперник-республіканець Мітт Ромні - прийшли до фінішу, як мовиться, ніздря в ніздрю.

Президентські вибори в США - непрямі. Для перемоги необхідно набрати 270 голосів вибірників, що обираються окремо від кожного з 50 штатів країни і столичного федерального округу. Більшість штатів свідомо знаходяться на стороні того чи іншого кандидата, а основна боротьба ведеться за так звані коливні, або спірні штати. Це зараз, перш за все, Огайо, а також у тій чи іншій мірі Айова, Вірджинія, Вісконсін, Колорадо, Мічиган, Невада, Нью-Гемпшир, Пенсільванія, Північна Кароліна і Флорида.

У Вірджинії, першому з штатів, які "коливаються", вибори завершаться в 19:00 (5:00 за Києвом), після чого американські ЗМІ почнуть публікацію даних опитувань виборців на виході з дільниць. В 19:30 (05:30 за Києвом) закриються виборчі дільниці в Огайо і Північній Кароліні. За словами експертів, без перемоги в Огайо Мітт Ромні навряд чи може розраховувати на президентство, оскільки для цього йому знадобиться "взяти" практично всі інші спірні штати. У тому випадку, якщо розрив між суперниками, згідно екзит-полам в спірних штатах, буде істотним, ім'я голови Білого дому може стати відоме ще до того, як закриються останні дільниці.

Опитування: шанси Обами і Ромні в штатах, які "коливаються", рівні

Шанси Барака Обами і Мітта Ромні на перемогу в ключових штатах рівні. Про це свідчать дані опитування, проведеного спільно газетою USA Today і фондом Gallup, передають РІА "Новости".

Згідно з результатами дослідження, проведеного в 12 ключових штатах, кандидати в президенти набирають по 48%. При цьому автори опитування відзначають, що, оскільки він проводився до урагану "Сенді", шанси чинного президента, особисто контролюючого процес відновлення постраждалих районів, могли трохи зрости.

Опитування виявило невелику перевагу (в рамках похибки) у Обами в дев'яти штатах, у тому числі в критично важливому - Огайо, тоді як Ромні лідирує у двох - у Флориді і Північній Кароліні. У Віргінії у кандидатів рівний результат.

"Нічия" в Обами та Ромні не тільки в ключових штатах, але і по країні в цілому. Згідно з даними опитування USA Today, Обама набирає 47,5%, Ромні - 47,3%.

Опитування в цих штатах проводилося з 27 по 31 жовтня, на питання відповіли 1183 зареєстрованих виборців, у тому числі 1077 ймовірних виборців. Національне опитування було проведено 1-2 листопада серед 1 тисячі 447 зареєстрованих виборців. Статистична похибка становить 4 процентних пункти.

Національні опитування дають одні і ті ж результати. Результати опитування CNN кажуть, що за Обаму і Ромні готові проголосувати по 49% виборців. Згідно з опитуванням газети Politico, за Обаму і Ромні готові віддати голоси по 48% виборців, опитування NBC News показує, що Обаму мають намір підтримати 48%, а Ромні - 47%, опитування ABC News - що Обама користується підтримкою 49%, а Ромні - 48 % виборців. Лише центр Pew Research стверджує, що різниця між кандидатами становить три відсоткових пункти (50% у Обами, 47% у Ромні), однак і в цьому випадку різниця знаходиться в межах похибки.

5 листопада повідомлялося, що Барак Обама лідирує за підсумками дострокового голосування в ключових для виборчої кампанії штатах Огайо і Колорадо.

Зазначимо, що вперше в історії чинний глава держави Барак Обама віддав свій голос на достроковому голосуванні. Свій бюлетень він опустив в урну для голосування 25 жовтня на дільниці в Центрі імені Мартіна Лютера Кінга в Чикаго. Дружина президента Мішель Обама також проголосувала раніше за інших: свій бюлетень вона відправила по пошті ще 15 жовтня.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1147 | Додав: adminA | Теги: США, президентських виборах
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ