Пт, 2024-04-26, 15:40


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Серпень » 21 » У США поліція засумнівалася в авторстві викраденого малюнка Рембрандта
20:45
У США поліція засумнівалася в авторстві викраденого малюнка Рембрандта
Інші останні Новини культури та освіти на сайті holosUA.com/

У поліції виникли сумніви в тому, що малюнок ХVII століття, викрадений 13 серпня в містечку Марина-дель-рей в штаті Каліфорнію і знайдений за два дні, виконаний великим Рембрандтом ван Рейном, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Інститут Лінеареса в Сан-Франциско, який датує малюнок 1655 роком і оцінює в 250 тис дол, не відповідає на телефонні дзвінки і письмові запити слідства. "Нам було б цікаво прояснити питання автентичності", - відзначив офіційний представник органів правопорядку Стів Уїтмор.

Зважаючи на тривале мовчання власника малюнка "Судилище" - Інституту Лінеареса, газета "Лос-Анджелес таймс" провела власне журналістське розслідування.

Воно показало лише, що авторство малюнку "оповите завісою таємниці".

Куратори музеїв, мистецтвознавці і знавці творчості великого голландськогго живописця, з якими розмовляло видання, заявили, що такий твір їм не знайомим. Іншими словами, він не значиться в каталогах і не згадується в літературних працях послідовників Рембрандта, його сучасників і біографів.

"На мій погляд, це - швидше школа (учні або імітатори) Рембрандта, ніж він сам", - наголошує Мартін Ройялтон-Кіск, екс-куратор відділу голландського живопису в Британському музеї в Лондоні.

Газета звертає увагу на те, що зазвичай власники шедеврів живопису ведуть надзвичайно докладне досьє на кожен шедевр живопису з вказівкою точних дат створення, продажу і перепродажів плюс сертифікати достовірності. Не дивлячись на те, що крадіжка малюнка в Каліфорнії викликала широкий резонанс, до цих пір не зрозуміло, які підтвердження достовірності нарису має в своєму розпорядженні Інститут Лінеареса.

Установа займається зберіганням і вивченням шедеврів провідних майстрів європейського живопису, що творили декілька сторіч тому. Але інститут вже декілька днів підряд не відповідає на телефонні дзвінки і запити преси направлені по електронній пошті.

Крадіжка, яка була ретельно спланована, відбулася 15 серпня в готелі "Рітц-Карлтон", де була розгорнена тимчасова виставка робіт із зборів Інституту Лінеареса. Орудували мінімум двоє людей.. Один, прикинувшись потенційним покупцем, відвернув увагу куратора на 15 хвилин. Коли куратор обернувся до виставлених творів, малюнок Рембрандта зник.

Пізніше 17 серпня невідомий залишив "Судилище" в кабінеті настоятеля церкви Св. Миколи в місті Енсіно (штат Каліфорнія).

Поліція в ці вихідні визнала, що поки не напала на слід викрадачів. Малюнок як і раніше знаходиться на дактилоскопічній експертизі і аналізі ДНК.

Нагадаємо, що продана на аукціоні в жовтні 2007 року картина під умовною назвою "Рембрандт, що cміється," виявилась справжнім автопортретом великого художника.

Рембрандт Харменс ван Рейн (Rembrandt Harmensz van Rijn) (1606-1669 рр.) - голландський живописець, офортист і найвідоміший художник Голландії.

Народився в сім'ї мірошника в Лейдені, де працював приблизно до 1632 р., після чого переїхав до Амстердама. У 1634 р. Рембрандт одружився на дівчині із заможної сім'ї Саскії ван Ейленбюрх, чий образ був увічнений ним на багатьох портретах з незвичайною ніжністю і любов'ю.

З 1640-х рр. в творчості Рембрандта, особливо в картинах на релігійні теми, значення набуває світлотінь, що створює напружену емоційну атмосферу. Художника цікавить потаєна суть явищ, складний внутрішній світ людей, що зображуються. У 1642 р. доля завдає важкого удару Рембрандту - вмирає Саскія. У цьому ж році він пише своє найвидатніше і відоміше полотно "Нічний дозор", композиційне рішення якого не має нічого спільного з традиційним груповим портретом.

Його останні роботи вражають відточеною майстерністю. На останніх автопортретах Рембрандта, що стали вершиною його портретної галереї, яка не має аналогів, перед глядачем постає людина, що стоїчно переносить важкі випробування і гіркоту втрат (у 1668 р. він втратив свою кохану Хендрік'є Стоффелс, а в 1668 р. - сина Тітуса).

Рембрандт створив чудові твори майже у всіх жанрах, користувався різноманітною технікою письма (живопис, малюнок, офорт).




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини культури та освіти | Переглядів: 890 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ