Сб, 2024-04-27, 01:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Головна » 2010 » Жовтень » 12 » У світі голодують понад 1 млрд людей. Україна поки що мало чим їм може допомогти
16:59
У світі голодують понад 1 млрд людей. Україна поки що мало чим їм може допомогти
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

  Понад мільярд людей у світі сьогодні недоїдають. Такі дані наводяться у Глобальному індексі голоду за 2010 рік, складеному Міжнародним дослідницьким інститутом продовольчої політики, повідомляє Бі-Бі-Сі.

За даними авторів документа, головною причиною таких високих показників є недоїдання серед дітей. Найвищий рівень голоду зафіксовано в африканських країнах, розташованих південніше Сахари, і в Південній Азії. Автори доповіді закликають уряди боротися насамперед з недоїданням серед дітей - аби знизити загальні показники.

У більшості країн колишнього Радянського Союзу показники голоду - на низькому рівні, тобто ситуація щодо цього цілком сприятлива. Однак в Узбекистані, Туркменістані, Грузії, Вірменії та Азербайджані відзначають середній рівень недоїдання.

Організація ООН з продовольства і сільського господарства визначає голод як споживання менш як 1800 кілокалорій на день. Це мінімум, необхідний для здорового та активного життя.

Автори доповіді зазначають, що кількість голодних людей у світі зменшувалася в період з 1990-го по 2006-й, але в останні роки цей показник трохи підвищився.

Глобальний індекс голоду оцінює ситуацію в 122 державах, що розвиваються, і країнах з перехідною економікою. Ситуація у 29 з-поміж цих країн - більшість котрих розташована на південь від Сахари і на півдні Азійського континенту - описується укладачами доповіді як "вкрай небезпечна" і "небезпечна".

Вищенаведені дані повністю підтверджуються оцінками ООН. Так, за словами генерального директора Продовольчої і сільськогосподарської організації ООН (FAO) Жака Діуфа, більше одного мільярда людей у світі голодують.

"На сьогодні в світі налічується 1 мільярд 17 мільйонів голодних, з них 642 мільйони живуть в Азії, 265 мільйонів - в Африці, 42 мільйони - в Латинській Америці і країнах Карибського басейну, а також 15 мільйонів - у розвинених країнах", - сказав він.

Загалом, за оцінками ООН, в останні роки істотно побільшало людей, які потерпають від недоїдання. За статистикою, у світі страждає від голоду кожна сьома людина. Що шість секунд, за даними FAO, у світі помирає від недоїдання одна дитина.

Через постійне подорожчання харчових продуктів українська влада згадала про давно забуту роль нашої країни як "житниці Європи". Виступаючи на пленарному засіданні 65-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку у вересні, Янукович висловив переконання, що Україна вже найближчим часом буде відігравати важливу роль у програмі подолання світової продовольчої кризи. "Переконаний, що в найближчій перспективі, завдяки потужному потенціалу сільського господарства, наша країна може стати важливим елементом глобальних зусиль у подоланні голоду в ряді регіонів світу", - заявив він.

Проте можливості українського агросектору хоч і потенційно великі, але відсталі технології виробництва, невизначеність питання права власності на землю і, як наслідок, відсутність мотивації у інвесторів у фінансуванні агрогалузі постійно відсувають відновлення статусу "житниці Європи" і активну роль України у вирішенні світових продовольчих проблем.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 809 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ