Вт, 2024-04-23, 08:07


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2022 » Листопад » 6 » У світі стане більше веселок - передбачають вчені
08:45
У світі стане більше веселок - передбачають вчені
Інші останні Прогнози погоди на сайті holosUA.com/

веселка Одним з найбільш незвичайних наслідків екстремальної зміни клімату може стати збільшення частоти появи веселок по всьому світу до 2100 на цілих 5%.

В рамках нового дослідження вчені змоделювали менш очевидні наслідки зміни клімату. Вчені, використовуючи зображення з краудсорсингу, глобальні кліматичні дані та комп'ютерну модель, виявили, що від 21% до 34% земельних ділянок бачитимуть менше "райдужних днів", а від 66% до 79% побачать збільшення числа веселок у міру того, як світ нагрівається. Дослідження опубліковано у Global Environment Change.

Хоча більше спостережень за веселкою не може бути великою втіхою перед повсюдною посухою і зливами, група вчених хоче, щоб менш відчутні зрушення, подібні до цього, враховувалися в прогнозах зміни клімату, щоб підкреслити, наскільки сильно може змінитися наш природний світ.

"Живучи на Гаваях, я була вдячна за те, що приголомшливі ефемерні веселки стали частиною мого повсякденного життя. Мені було цікаво, як зміна клімату може вплинути на такі можливості для спостереження за веселкою", — каже фахівець із наземних систем Кімберлі Карлсон, яка зараз працює у Нью-Йоркському університеті.

Прогнози були зроблені шляхом вивчення десятків тисяч фотографій веселки, які знаходяться у відкритому доступі на сайті обміну фотографіями Flickr. Якщо місцезнаходження було записано, ці зображення зіставлялися з картами опадів, хмарного покриву та кута нахилу Сонця.

Потім команда використала ці реальні дані для навчання моделі прогнозування змін глобального клімату найближчими роками. Вони виявили, що райони з меншим населенням, розташовані на більших висотах і у вищих широтах, найбільше виграють від загального збільшення кількості райдужних днів.

Вчені відзначили, що, якщо ви хочете бути в кращих місцях, щоб побачити веселку в найближчі роки, вам потрібно відправитися на острови. Зокрема, такі острови, як Гаваї, як і раніше, будуть райдужними точками через їхню топографію.

"Це пов'язано з тим, що під час щоденних морських бризів рельєф острова піднімає повітря, створюючи локальні зливи, оточені ясним небом, яке дозволяє сонцю проникати всередину і створювати величні веселки", - каже атмосферний учений Стівен Басінгер із Гавайського університету в Маноаському університеті в Маноа.

Вчені зазначили, що в густонаселених і, ймовірно, задимлених районах, а також у районах, де, за прогнозами, буде більше посушливих днів і менше опадів, буде менше веселок.

"Зміна клімату призведе до всеосяжних змін у всіх аспектах людського досвіду Землі. Зміни в невловимих частинах нашого середовища, таких як звук і світло, є частиною цих змін і заслуговують на більшу увагу з боку дослідників", — каже Карлсон.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Прогнози погоди | Переглядів: 302 | Додав: admin | Теги: Зміна, Веселка, клімат
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ