Пт, 2024-03-29, 07:21


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2016 » Липень » 24 » У світі визнали вразливість у виявленні вбивць-одинаків
16:34
У світі визнали вразливість у виявленні вбивць-одинаків
Інші останні Кримінальні новини і надзвичайні новини на сайті holosUA.com/

Нещодавні теракти в США та Європі виявили вразливість розвідувальних служб перед терористами-одинаками. Як визнали в розвідках, існуючі системи збору даних практично не дозволяють виявляти таких терористів і запобігати масовим убивствам, які вони готують.

Про це агентству Reuters розповіли кілька представників контртерористичних структур США, Великої Британії та Франції.

Співрозмовники агентства звернули увагу атаки, що всі відбулися останнім часом, влаштували люди з психіатричними захворюваннями, які майже не мають ніяких зв'язків з екстремістськими угрупованнями. Зокрема, мова йде про розстріл в нічному клубі в американському місті Орландо (штат Флорида), вбивство депутата британського парламенту від Лейбористської партії Джо Кокс, вбивства поліцейських в Батон-Руж, Луїзіані і Далласі (штат Техас), теракт у Ніцці і стрілянину в торговому центрі в Мюнхені.

Тактика подібних атак різко контрастує з серією терактів у Парижі і Брюсселі, які влаштували екстремісти, безпосередньо пов'язані з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

Згідно з останніми даними, в результаті атаки на торговий центр "Олімпія" в Мюнхені 22 липня загинуло десять осіб, 16 осіб було госпіталізовано. Поліцейські припустили, що в атаці брали участь три людини, проте нікого із злочинців затримати не вдалося. Згодом поліція знайшла тіло 18-річного вихідця з Ірану, громадянина Німеччини Алі Давида Сонболі, і оголосила про завершення операції.

Напередодні в поліції Мюнхена повідомили, що у Сонболі могли бути проблеми з психікою. За даними слідства, він звертався до лікаря зі скаргами на депресію і вивчав масові вбивства.

Омар Матін, який влаштував стрілянину в гей-клубі в Орландо, відчував, що він близький до психозу, повідомив Reuters його знайомий. За словами співрозмовника агентства, за три тижні до розстрілу Матін розповів, що вивчав можливості психіатричного лікування. За даними поліції, він був схильний до ісламістської пропаганди, проте його прямих зв'язків з ІД так і не знайшли.

Американські чиновники також вивчають, яку роль психіатричні захворювання могли зіграти у випадку зі стріляниною по поліцейських в Батон-Руж і Далласі. В обох випадках ще до атак у стрілків були ознаки подібних розладів. Психіатричні проблеми були й у Тома Мейра, який вбив члена британського парламенту Джо Кокс.

За словами джерел Reuters, чинні системи збору даних геть не розраховані для вираховування людей з психіатричними захворюваннями, які схильні до пропаганди або вступають в контакт з людьми, здатними штовхнути їх на злочин.

Підрозділи з боротьби з терористами сфокусовані в основному на запобіганні атакам, які готують великі угруповання. Так, за словами чиновників, до останніх атак спецслужби США і Європи займалися виключно виявленням і відстеженням бойовиків, які пройшли підготовку в екстремістів, в тому числі ІД.

Співрозмовники агентства звертають увагу, що в США закони захищають людей, у яких немає доведених зв'язків із зарубіжними терористичними організаціями, обмежуючи розвідку та інші органи в зборі даних проти них.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Кримінальні новини і надзвичайні новини | Переглядів: 773 | Додав: adminA | Теги: виявлення вбивць-одинаків, вразливість, світ
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ