Пт, 2024-04-19, 15:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Серпень » 22 » У Таджикистані влада розстріляла масову демонстрацію
15:47
У Таджикистані влада розстріляла масову демонстрацію
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

У Хорозі по мітингувальникам, які намагалися увірватися в будівлю обласної адміністрації, був відкритий вогонь. За попередніми даними, дві людини поранені.

У зв'язку із ситуацією, яка різко погіршилася в адміністративному центрі Гірничо-Бадахшанської автономної області співробітники державних організацій були терміново відправлені додому, а сили правопорядку приведені в стан підвищеної бойової готовності, повідомляє ВВС Росія.

Ситуація в місті загострилася після вбивства минулої ночі колишнього польового командира Імомназара Імомназарова, що вважався одним з неформальних лідерів Паміру. Також був поранений його брат.

В кінці липня урядові сили провели в Хорозі спецоперацію по затриманню осіб, причетних до вбивства генерала спецслужб Абдулло Назарова.

За офіційними даними, в горах Паміру в Таджикистані в ході бойових дій вбито близько 100 мирних жителів і десятки військових. А 28 липня 17 співробітників силових структур стали жертвами спецоперації в Гірсько-Бадахшанській автономної області (ГБАО) Таджикистану, поранень зазнали 40 співробітників правоохоронних органів.

Зазначимо, що Гірський Бадахшан - один з найбідніших районів Таджикистану, з високим рівнем безробіття і масової міграції.

У Таджикистані підірвали колишнього польового командира, якого підозрювали у вбивстві генерала спецслужб

Один з неформальних лідерів таджицького міста Хорога Імомназар Імомназаров загинув внаслідок вибуху в своєму будинку.

Вибух, внаслідок якого Імомназаров загинув, а його молодший брат був тяжко поранений, стався о 3 годині ночі середи (01:00 за київським часом), передає РИА "Новости" з посиланням на джерело в силових структурах Таджикистану.

Поки характер і тип вибухового пристрою не встановлені. За фактом вибуху та загибелі Імомназарова заведено кримінальну справу, ведеться слідство. Джерело також повідомило, що розглядаються дві версії вибуху будинку та загибелі Імомназарова - кримінальні розбирання і самогубство. Раніше повідомлялося, що Імомназаров загинув у перестрілці з невідомими особами. Влада Таджикистану раніше звинуватила загиблого в скоєнні різних злочинів, в тому числі і причетності до організації вбивства генерала спецслужб Абдулло Назарова в липні цього року.

Влада вважає Імомназарова "неформальним лідером злочинного світу ГБАО" (Горно-Бадахшанська автономна область, адміністративний центр якої - місто Хорога). За даними спецслужб Таджикистану, Імомназаров був пов'язаний зі злочинними угрупуваннями в країнах СНД, зокрема в Росії та Киргизстані, а також в Ірані, ОАЕ, Великобританії.

У досьє Агентства з контролю за наркотиками Таджикистану йдеться, що Імомназаров контролював незаконний обіг дорогоцінних каменів (рубін, смарагди), наркотичних засобів та зброї. За цими даними, Імомназаров - колишній польовий командир Об'єднаної таджицької опозиції, лідер організованої злочинної групи.

У 1994 році в ході заворушень і сутичок між кримінальними угрупуваннями він отримав кульове поранення в хребет, через що нижня частина тіла була паралізована.

Крім того, таджицьке відділення Радио "Свобода" повідомляє, що наразі на площі Вахдат міста Хорога напроти будівлі мерії зібралося більше 3 тис мітингувальників. Серед мітингувальників видно представників урядових та неурядових організацій. Кількість мітингувальників зростає. На площу доставили тіло Імомназарова.

Мітингувальники вимагають від президента країни як гаранта стабільності зупинити насильство. Мітингувальники заявили, що населення, повіривши посередникам і представникам уряду, здало всю зброю, проте вбивство Імомназара Імоназарова вселило в серця людей сумніви щодо гарантій їх безпеки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 920 | Додав: admin | Теги: влада розстріляла демонстрацію, Таджикистан
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ