Пт, 2024-04-19, 15:27


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Головна » 2009 » Жовтень » 28 » У Тернополі 16 загиблих від грипу. Люди бояться, що їх косить свинячий грип
10:29
У Тернополі 16 загиблих від грипу. Люди бояться, що їх косить свинячий грип
Інші останні Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива на сайті holosUA.com/


Тернопільщина в паніці. Епідемія грипу, яка накрила область тиждень тому, скосила майже 10 тисяч її жителів. Більше того - невідомий вірус (грип чи не грип, поки неясно) вже убив сімох людей. Двоє жителів облцентру і п'ятьох селян (серед них жінка, яка нещодавно народила) померли від пневмонії, викликаною простудною інфекцією.

"Газета по-киевски", тим часом, зі слів тернопільчан, пише про 12 загиблих. Газета "Сегодня", посилаючись на свої джерела, повідомляє про 16 загиблих.

Ще четверо у важкому стані у лікарнях Тернополя. Як повідомив начальник міськуправління охорони здоров'я Василь Бліхар, всі жертви інфекції - молоді люди, які до цього не мали проблем зі здоров'ям. Нібито вони пізно, на 6-7 день, зверталися по допомогу.

Фахівці кажуть, що чиновники МОЗ можуть просто замовчувати ситуацію, щоб не сіяти паніку. "Не можна відкидати варіант того, що люди могли померти не просто від грипу, а від "свинячого", - запевняє професор імунології Федір Лапій. За його словами, 7 смертей на область за тиждень - це дуже багато: "Раніше такої високої смертності навіть під час спалахів не було".


"У США вже оголошено пандемію A/Н1N1, тисяча людей уже померли. Це у США, де є вакцини, а у нас буде просто мор", - прогнозує перший заступник голови комітету з питань охорони здоров'я В'ячеслав Передерій.

В області оголосили карантин, закрили школи. Це означає, що в понеділок діти, у яких зараз канікули, не повернуться за парти. Кажуть, зараза підбирається до інших областей Західної України. На Львівщині готуються до карантину декілька районів, зокрема Дрогобицький і Бориславський.

Як розповіла тернопільчанка Олександра Меліш, у місті з'явилося дуже багато людей у марлевих пов'язках, вони не знімають їх і на роботі. Жителі Тернополя скуповують часник, цибулю і горілку для профілактики. В аптеках - черги за пігулками і краплями від простуди, дефіцитними стали найпопулярніші препарати.

"У нас всі продавці і прості жителі ходять у пов'язках, - розповідає пенсіонерка Людмила Романівна. - Кажуть, що насправді вже померло 16 людей".

Місцеві бояться, що їх косить свинячий грип. Медики заспокоюють: лабораторні дослідження на місцевому рівні не підтверджують, що це саме A/Н1N1. "Підтвердити тип грипу зможемо через півтора тижні, коли прийдуть результати досліджень з Лондона", - говорить начальник управління охорони здоров'я обладміністрації Богдан Ониськів.

Однією з причин масового захворювання називають різке похолодання, коли тиждень тому Галичину завалило снігом. За іншою версією, у всьому винні заробітчани, які привезли вірус з-за кордону.

"Сміттєву причину" офіційні особи начисто відкидають.

Медики припускають, що смерть жителів настала саме унаслідок захворювання грипом. Проте остаточно цю інформацію може підтвердити тільки вірусологічна експертиза, яку проведуть у Києві протягом 7-14 днів.

"Говорити про причини смерті зарано, - впевнений директор Українського центру грипу Олександр Гриневич. - Досі немає жодного висновку вірусологічної експертизи про те, що причина смерті - грип".

Але голова комітету ВР з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтєєва говорить, що українська експертиза - не гарантія: "Наші лабораторії мають слабку базу для таких досліджень і не факт, що їхні дані будуть правильними".

Вчора в Інтернеті також з'явилася інформація, що у трьох співробітників посольства України в США підозрюють A/Н1N1. Проте у посольстві цю інформацію не підтвердили. "Дійсно, декілька наших співробітників лежать удома з простудою, але про свинячий грип мова не йде", - сказала прес-секретар посольства Олена Кулик.

Тернопільська санепідемстанція спростувала інформацію про сім смертей від грипу

Дивує той факт, що і сім смертельних випадків вже теж встигли спростувати. Це зробила Тернопільська обласна санітарно-епідеміологічна станція, пише КорреспонденТ.net.

Як повідомили в Тернопільській обладміністрації з посиланням на місцеву СЕС, станом на 16:00 вівторка, 27 жовтня, в Тернопільській області не було підтверджено лабораторно жодного летального випадку від грипу або ГВРІ.

Головний державний санітарний лікар України Олександр Біловол допускає, що летальні випадки в Тернопільській області викликані респіраторною вірусною інфекцією.

Водночас, згідно з інформацією головного санлікаря, хворі, які померли, не відвідували країн, де є вогнища грипу А/H1N1, і проживали на різних територіях області.

Він повідомив, що робота вірусологічної лабораторії, епідеміологів організована і направлена на забезпечення отримання матеріалу від хворих з подальшим опрацюванням: з 1 по 26 жовтня виключно методом виявлення імунофлюористуючих антитіл проведено дослідження мазків з носа, зіву у людей з метою виділення антигенів вірусів грипу і ГРВІ.

Всього обстежено 175 осіб, з отриманим від них матеріалом проведено 1015 досліджень, з них з позитивним результатом - 71, а саме: грип типу А виявлено у 9 осіб, парагрип - у 50, рино-синтинціальний вірус - у 11, аденовірус - у одного. Разом з тим, результати за методом флюористивних антитіл від двох померлих осіб виявилися негативними.

Для надання консультативної та практичної допомоги з 28 жовтня в області працюватимуть фахівці науково-дослідного інституту епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського.

Крім того, наказом міністра охорони здоров'я України Василя Князевича створено комісію для вивчення ситуації, яка склалася в Тернопільській області з підвищенням рівня захворюваності грипом.

За наказом міністра з метою з'ясування причин, які призвели до підвищення захворюваності на грип і ГРВІ в цій області, а також надання практичної допомоги в розробці заходів профілактики інфекційних захворювань створено комісію (з виїздом на місце) із залученням науковців Академії медичних наук України, фахівців МОЗ України.

Згідно з наказом, звіт про проведену роботу необхідно подати до Департаменту організації санітарно-епідеміологічного нагляду МОЗ до 1 листопада 2009 року.

Контроль за виконанням наказу покладено на головного державного санітарного лікаря України, першого заступника міністра охорони здоров'я Біловола.

Крім того, дано доручення головному державному санітарному лікареві України двічі на день особистого інформувати міністра про тамтешню ситуацію і хід розслідування.



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива | Переглядів: 4155 | Додав: holos
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ