Пт, 2024-03-29, 09:20


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
«  Квітень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Головна » 2011 » Квітень » 8 » У Тігіпка запевняють, що уряд індексує зарплати на реальний рівень інфляції
16:50
У Тігіпка запевняють, що уряд індексує зарплати на реальний рівень інфляції
Інші останні Новини економіки на сайті holosUA.com/

Перший заступник міністра соціальної політики Василь Надрага запевняє, що влада індексує зарплати в цьому році на реальний рівень інфляції. Про це він заявив сьогодні, 8 квітня, у Верховній Раді під час години питань до уряду. За словами Надраги, реальне збільшення заробітної плати становить 17% з урахуванням інфляції, і уряд, незважаючи на тяжкий стан, не зменшував рівня соціальних виплат, передає УНІАН.

"Більше того, в цьому році індексація йде теж на рівень інфляції", - сказав він.

Надрага наголосив, що наразі в уряді працює група, яка розробляє пропозиції щодо подальшого зростання заробітної плати. "І я впевнений, що ми вийдемо на розуміння, знайдемо варіанти і розв'яжемо проблему реального збільшення заробітної плати", - додав він.

Також перший заступник міністра обіцяє, що впродовж квітня-травня буде ліквідовано заборгованість соціальних виплат з тимчасової втрати працездатності. Надрага зазначив, що станом на 1 січня поточного року заборгованість становила 751 млн 400 тис грн, а зараз скоротилася.

За його словами, станом на 4 квітня заборгованість Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності становила 431 млн 400 тис грн. "Вживаються всі заходи, щоб протягом квітня-травня поточного року фактично ліквідувати всю заборгованість", - наголосив Надрага.

Він також зазначив, що станом на 4 квітня профінансовано страхувальників для надання виплат за лікарняними листками на суму 1 млрд 189 млн 400 тис грн, в тому числі на виплати допомоги з вагітності та пологів на суму 291 млн 700 тис грн. Надрага запевняє, що поточні видатки страхувальника відшкодовуються у повному обсязі.

Як повідомлялося, фактичний індекс споживчих цін у грудні 2010 року становив 142,3% до грудня 2009 року проти 109,1%, офіційно оприлюднених Держкомстатом. Такого висновку дійшли аналітики економічного департаменту "Батьківщини", оцінюючи реальні показники інфляції в 2010 році.

Це означає, що в 2010 році цінове навантаження на сімейні бюджети переважної більшості українців зросло не на 9%, а на 42%. І саме в таких параметрах має відбуватися ініційоване у Верховній Раді парламентською фракцією "БЮТ-Батьківщина" збільшення зарплат і пенсій.

Подібна індексація давно передбачена законом. Однак уряд Януковича-Азарова навмисне фальсифікує показники інфляції – зрозуміло, що у бік зниження. Робиться це для того, щоб надурити людей, здійснюючи фіктивну індексацію замість реальної. За інформацією з областей, керівництво Держкомстату вимагає від своїх регіональних підрозділів подавати нагору неправдиву інформацію про інфляцію.

"В Україні істотна частина доходів населення спрямовується на купівлю продовольчих товарів, а питома вага витрат на оплату комунальних послуг посідає друге місце, тому логічним було перерахувати індекс цін, в першу чергу, для цих складових споживчого кошику", - наголосили в БЮТ.

Слід зазначити, що інфляція в Україні за 3 місяці 2011 року становила 3,3%. Інфляція в березні становила 1,4%. Індекс цін виробників промислової продукції в березні становив 2,1%, а за січень-березень 2011 р. - 8,4%. Про це повідомила Державна служба статистики України (Держстат).

На споживчому ринку в березні ціни на харчові продукти і безалкогольні напої зросли на 1,8%. Найбільше (на 9,5% і 4,6%) подорожчали овочі і фрукти. На 4,0-2,0% підвищилися ціни на продукти переробки зернових, м'ясо птиці, хліб, макаронні вироби і рис. Разом з цим на 3,0-0,7% подешевшали тваринні жири, молоко, свинина, яйця, масло і сири.

Зростання цін на алкогольні напої та тютюнові вироби на 0,9% переважно пов'язане з подорожчанням алкогольних напоїв на 1,5%.

Ціни (тарифи) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива підвищилися на 1,2%, в т.ч. плата за квартиру - на 3,6%, водопостачання - на 2,6%, каналізацію - на 2,5%, гарячу воду, опалення - на 1,7%.

Підвищення цін у сфері охорони здоров'я на 0,8% головним чином зумовлено подорожчанням фармацевтичної продукції на 1,2%.

Ціни на транспорт в цілому підвищилися на 4,4%, що насамперед викликано подорожчанням палива та мастил на 9,3%.

Ціни на продукцію видобувної промисловості у березні підвищилися на 1,7%. У переробній промисловості підвищення цін становило 2,1%. Найбільше - на 3,7% зросли ціни у виробництві коксу, продуктів нафтопереробки.

У виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів продукція подорожчала на 1,5%, у т.ч. у виробництві рибних продуктів - на 7,7%, борошно-круп'яних продуктів - на 7,5%, макаронних виробів - на 5,5 %, тютюнових виробів-на 3,4%, напоїв - на 3,3%, хліба і хлібобулочних виробів - на 2,5%, м'яса та м'ясопродуктів - на 1,4%. Разом з цим у виробництві молочних продуктів, масла сталося здешевлення продукції відповідно на 0,5% і 0,4%.

У виробництві і розподілі електроенергії, газу та води тарифи підвищилися на 2,1%.

Індекси споживчих цін та цін виробників промислової продукції в лютому 2011 р. зросли на 0,9% і 4,8%, з початку року - 1,9% і 6,2% відповідно.

На споживчому ринку у лютому ціни на харчові продукти і безалкогольні напої зросли на 0,3%. Найбільше (на 5,1% і 3,3%) подорожчали овочі і фрукти. На 2,9-1,2% підвищилися ціни на продукти переробки зернових, рис, маргарин, масло, хліб, яловичину. Разом з цим суттєво (на 13,8% і 8,3%) подешевшали яйця і м'ясо птиці, на 3,5-0,1% знизилися ціни на свинину, молоко, сири, масло, кисломолочну продукцію.

Зростання цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 4,6%, насамперед пов'язане з підвищенням плати за гарячу воду, опалення на 7,4% і тарифів на електроенергію на 6,8%. Крім того, на 6,2-4,4% збільшилася плата за квартиру, водопостачання і каналізацію.

Ціни на продукцію добувної промисловості в лютому зросли на 11,2%. У переробній промисловості підвищення цін склало 2,9%. У виробництві і розподілі електроенергії, газу та води тарифи підвищилися на 7,7%, при цьому тарифи на електроенергію зросли на 8,6%, теплоенергію - на 1,3%



За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини економіки | Переглядів: 904 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ