Сб, 2024-04-27, 04:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Вересень » 8 » У Торонто стартує кінофестиваль
16:14
У Торонто стартує кінофестиваль
Інші останні Новини кіно: анонси, скандали, актори на сайті holosUA.com/

Сьогодні, 8 вересня, в Торонто відкривається 32-й Міжнародний кінофестиваль (The Toronto International Film Festival, TIFF). Фільмом відкриття стане документальна стрічка Девіса Гуггенгейма (Davis Guggenheim) "Повалення з неба" (From the Sky Down), повідомляють РИА "Новости".

Цього року в Торонто за 11 днів покажуть 268 фільмів. Фільм відкриття "Повалення з неба" розповість, як 20 років тому гурт U2, який нещодавно встановив абсолютний світовий рекорд із заробітків у світових турах, записував свій альбом Achtung Baby.

Цього року на червоній фестивальній доріжці очікують Джорджа Клуні, Бреда Пітта, Вігго Мортінсена, Кіру Найтлі, Дженніфер Хадсон, Люка Бессона, Девіда Кроненберга, Мадонну, Глен Клоуз, Тільду Суїнтон і багатьох інших зірок.

До гала-показів увійшли: "Небезпечний метод" Девіда Кроненберга, новий фільм Мадонни "WE", "Курча з чорносливом" Маржан Сатрапі, "Життя без принципів" Джонні Те, "Терраферми" Емануеле Кріалезе, "Дівочі страждання" Уїта Стіллмана, "Березневі іди" Джорджа Клуні, "Нащадки" Олександра Пейна, де Клуні грає роль байдужого чоловіка і батька, змушеного переглянути свої погляди на життя.

Покажуть у Торонто і фільм "Сором" (Shame) Стіва Маккуїна з Майклом Фассбендером у головній ролі, що був неоднозначно прийнятий у Венеції. Бред Пітт приїде з комедією Беннетта Міллера (Bennett Miller) "Людина, яка змінила все" (Moneyball) - екранізацією однойменного роману Майкла Льюїса про менеджера бейсбольної команди Біллі Біна.

У документальній секції список учасників скромніший, але з гучними іменами, свої фільми покажуть Вернер Герцог (Werner Herzog), Вім Вендерс (Wim Wenders) і молодші режисери Алекс Гібні (Alex Gibney) і Морган Сперлок (Morgan Spurlock).

На TIFF привезуть три російські кінофільми: "Єлену" Андрія Звягінцева, "Generation П" Віктора Гінзбурга і "Фауста" Олександра Сокурова.

Крім того, на фестивалі в категорії "Відкриття" візьме участь фільм американського режисера з російським корінням Ангеліни Ніконової "Портрет у сутінках", представлений як еротична драма.

Фільмом закриття призначили шпигунський трилер британця Девіда Хера (David Hare) "Сторінка 8" (Page Eight) з Рейчел Вайс (Rachel Weisz) і Ральфом Файнсом (Ralph Fiennes).

Кінофестиваль у Торонто багато критиків вважають другим за значущістю після Канн, бо основною його частиною є кіноринок, у рамках якого укладаються доленосні для прокату угоди. Крім того, фестиваль багато в чому є провісником "Оскара", багато голлівудських прем'єр відбуваються саме в Торонто за принципом близькості до цієї комерційної Мекки кіно. Прикметно, що в Торонто немає журі, і не вручають призів, головний приз - глядацьких симпатій отримує фільм, який набрав найбільшу кількість голосів.

Нагадаємо, що в 2010 році переможцем кінофестивалю в Торонто став "Король говорить!" британського режисера Тома Хупера, що пізніше отримав чотири Оскара, зокрема як "Найкращий фільм".

А в 2009 році лауреатом Міжнародного кінофестивалю в Торонто стала документальна стрічка "Капіталізм: Історія кохання" Майкла Мура, присвячена Уолл-стріту і фінансовій кризі.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини кіно: анонси, скандали, актори | Переглядів: 952 | Додав: admin
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ