Пт, 2024-03-29, 00:09


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2013 » Квітень » 14 » У Венесуелі обирають президента і курс розвитку країни. ВІДЕО
12:39
У Венесуелі обирають президента і курс розвитку країни. ВІДЕО
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/
У Венесуелі 14 квітня відбудуться позачергові президентські вибори, необхідність проведення яких виникла після смерті 5 березня Уго Чавеса. Виборчим правом в країні володіють 19 мільйонів осіб. Для них будуть відкриті 13 тисяч виборчих дільниць, обладнаних електронною системою голосування, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Цього разу на вищу державну посаду балотуються сім кандидатів, проте основна боротьба розгорнеться між тимчасово виконуючим обов'язки президента Ніколасом Мадуро і лідером опозиційного Блоку демократичної єдності Енріке Капрілесом.

Якщо сконцентрувати суть майбутніх виборів в одній фразі, то вона зводиться до того, що Венесуелі належить вибирати між соціалізмом, який покійний президент Уго Чавес будував протягом останніх 14 років, і капіталізмом, прихильником якого є Енріке Капрілес. Іншими словами, на виборах вирішується доля боліваріанської революції, прапор якої смертельно хворий Чавес передав Ніколасу Мадуро: їдучи в грудні минулого року на Кубу, де йому мали зробити чергову операцію, він у прямому телеефірі назвав його своїм наступником і закликав венесуельців голосувати за нього у разі позачергових виборів. Якщо Мадуро виграє, то справу Чавеса буде продовжено, якщо ж більшість голосів отримає Капрілес, то почнеться принципово новий період в сучасній історії Венесуели.

Боротьба за президентське крісло обіцяє бути дуже напруженою. Енріке Капрілес має досвід участі не тільки в губернаторських, але і в президентських виборах: у жовтні минулого року він "схрестив шпаги" з Уго Чавесом і домігся вельми гідного результату, набравши 44 відсотків голосів. Цей результат здивував багатьох, враховуючи, що Чавес був безумовним політичним важковаговиком і за свою довгу кар'єру не програв жодних виборів, тому протистояти йому було досить важко. Чавес набрав тоді більше 8 млн голосів, а Капрілес - 6,5 млн, і тепер опозиційний кандидат впевнений, що ті, хто підтримав його в 2012 році, знову віддадуть свої голоси за його кандидатуру. Вся його передвиборча кампанія була спрямована на те, щоб перетягнути у свій табір частину прихильників Чавеса, які з тієї чи іншої причини не згодні з кандидатурою Мадуро.

У свою чергу Мадуро у всіх виступах в ході виборчої кампанії всіляко підкреслював, що Чавес - його духовний батько, тому голосувати за нього - це те ж саме, що голосувати за Чавеса. І, хоча ні у кого в Венесуелі немає сумнівів у тому, що більша частина традиційного електорату Чавеса підтримає Мадуро, всі визнають, що він позбавлений харизми, завдяки якій померлий лідер боліваріанської революції завойовував симпатії мільйонів. До того ж Мадуро ніколи не брав участь у виборах: його політична кар'єра пройшла в профспілках, а потім у стінах парламенту та МЗС, яке він довгий час очолював.

Як повідомлялося, 9 грудня 2012 року стало відомо про призначення Ніколаса Мадуро наступником Уго Чавеса, який помер 5 березня 2013 року.

Венесуельська опозиція звинувачує владу у порушеннях

На думку опозиціонерів, Мадуро порушив передвиборче законодавство.

Представники опозиції у Венесуелі подали офіційну скаргу проти виконуючого обов'язки президента країни і кандидата на посаду глави держави Ніколаса Мадуро, повідомляє BBC.

Напередодні голосування державне телебачення продемонструвало кадри, на яких Мадуро відвідує могилу колишнього президента Венесуели Уго Чавеса.

Кандидат на посаду глави держави від опозиції Енріке Капрілес заявив, що Мадуро "порушує всі виборчі норми".

У суботу, 13 квітня, Капрілес запустив інтернет-канал для трансляції матеріалів власної передвиборчої кампанії.

Незважаючи на це, за заявами опозиціонера, він дотримується правил передвиборної боротьби, у той час як "можновладці не роблять нічого, крім зловживання владою".

Мільйони венесуельців у неділю візьмуть участь у голосуванні на президентських виборах. Колишній президент Венесуели Уго Чавес помер 5 березня після двох років боротьби з раком.

Мадуро говорить про "брудну війну" проти нього

Ніколас Мадуро, якого Уго Чавес вибрав як свого наступника, розглядається в якості фаворита передвиборної гонки, однак останні опитування показують, що розрив між ним і опозиційним кандидатом Енріке Капрілесом скорочується.

З нагоди завершення передвиборної кампанії обидва кандидати організували масові мітинги, намагаючись заробити голоси виборців напередодні недільного голосування.

Візит Мадуро на могилу Чавеса відбувся за день до виборів, коли будь-яка агітація заборонена. Згідно з офіційною версією, візит був частиною святкових заходів з нагоди запобігання спроби повалення адміністрації Чавеса у 2002 році.

Разом з Ніколасом Мадуро могилу колишнього президента відвідав аргентинський футболіст Дієго Марадона, який взяв участь у передвиборних заходах кандидата від правлячої партії.

Представники опозиції заявили, що подали офіційну скаргу до виборчої комісії країни. "Державний телеканал не може порушувати закон", - заявив опозиційний лідер Карлос Окаріс телеканалу Globovision, передає BBC.

Мадуро, у свою чергу, заявив, що стосовно нього розгорнута "брудна війна", яка зрежисована політтехнологами зі столиці Колумбії Боготи.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 914 | Додав: adminA | Теги: Венесуела, курс розвитку країни, Президент
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ