Нд, 2024-04-28, 22:16


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2012 » Лютий » 29 » У відомство Тігіпка "чорнобильці" прийшли вимагати гроші
14:59
У відомство Тігіпка "чорнобильці" прийшли вимагати гроші
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Близько 60-70 "чорнобильців" прийшли до Міністерства соціальної політики з вимогами перерахувати їм пенсії і виконувати рішення судів щодо соціальних виплат. Про це розповів "Українській правді" голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець.

За його словами, це люди з Київської та Запорізької областей, із Харкова, вони прийшли до Міністерства соцполітики в середу, у прийомний день, однак їм відмовили в прийомі й "поставилися нечемно" до них. Тому "чорнобильці" викликали Волинця.

"Мене начальники департаментів не впізнали, довелося пояснювати… Зараз почався прийом, тільки зараз", - повідомив Волинець.

За його словами, "чорнобильці" готові були пікетувати Кабмін, але після його приходу почався прийом і зараз іде роз’яснення.

За його словами, серед "чорнобильців" – пожежники, військові, ті, хто проходив строкову службу поблизу Чорнобиля.

"Є люди, в яких пенсія була 6-8 тисяч гривень, а зараз стала 800 гривень", - сказав Волинець і зазначив, що поруч із ним стоїть онкохвора жінка, яка отримує виплату менше 1000 гривень.

Також трапляється, що військовим не нараховують відповідну пенсію, бо в них на руках немає документів. А документи – в архіві Міністерства оборони, де людям кажуть, що в них так багато заявок, що надати документи відомство зможе лише через рік.

"Тобто штучно не видають їм довідки, пояснюючи великим напливом людей", - сказав Волинець і додав, що є також люди, документи яких знищили, пояснюючи це тим, що вони були опромінені. Відтак ці люди не можуть отримати виплати.

Волинець також нагадав, що Проскуріна й Прокопенка з Харкова викликали на допити, звинувачуючи їх у тому, що їхні чорнобильські документи підроблені.

"Іде знущання над людьми, які є лідерами", - сказав про ту ситуацію голова Конфедерації вільних профспілок.

А 22 лютого шахтарі-інваліди погрожували загальноукраїнським страйком у разі невиконання владою обіцянок щодо нарахувань компенсацій. Про це заявляли гірники, присутні на з’їзді Ради незалежних профспілок вугільної галузі, повідомив "бютівець" Михайло Волинець.

Раніше "чорнобильці" говорили, що чекають на весну й обіцяють із потеплішанням вчинити переворот.

Нагадаємо, що з осені 2011 року в більшості великих міст України проходили акції протесту "чорнобильців". Приводом для їхнього початку стало внесення до Верховної Ради законопроекту, який скасовував розміри фіксованих пільг для ліквідаторів аварії на атомній станції. Особливо масовими мітинги "чорнобильців" були в Києві та Донецьку.

Азаров: багатії "з'їдають" майже чверть усіх пільг в Україні

10% найбідніших громадян України отримують 2% обсягу соціальних пільг, а 10% найбільш заможних - 22%, заявив прем'єр Микола Азаров.

У зв'язку з цим глава уряду доручив Міністерству соціальної політики провести інвентаризацію і аналіз усіх існуючих видів соціальної допомоги.

"Всю цю спотворену, застарілу, заплутану систему треба спростити і осучаснити. Щоб, з одного боку, дати солідну підтримку тим, хто її потребує, з іншого - не розпорошувати народні кошти на пільги тим, хто має достаток і можливості збільшувати його своєю роботою. Тобто, щоб багаті не платили за електроенергію та газ, наприклад, за пільговим тарифом і тому подібне", - пояснив він.

Прем'єр також заявив, що різниця в доходах громадян є одним з головних обмежень для економічного зростання.

"Одним з головних обмежень для економічного зростання вчені вважають аномальну, несправедливу різницю в доходах громадян. Надмірна майнова нерівність є гальмом розвитку. Вона підриває віру в успіх країни і окремої людини. Нерівність треба послідовно, цивілізовано долати. Тому що вона провокує поглиблення кризи", - заявив Азаров.

За його словами, Кабмін буде працювати над тим, щоб низькі доходи збільшувати, а надвисокі перерозподіляти на користь суспільства.

Нагадаємо, нещодавно в Адміністрації президента повідомили, що перелік мешканців урядових резиденцій "Конча-Заспа" та "Пуща-Водиця", які мають пільги на комунальні послуги, є закритою інформацією з обмеженим доступом.


За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 930 | Додав: adminA | Теги: Чорнобильці прийшли у відомство Тіг
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ