Сб, 2024-04-27, 17:23


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2024 » Березень » 26 » У ВМС підтвердили влучний удар - ЗСУ вразили унікальний російський корабель "Іван Хурс"
10:55
У ВМС підтвердили влучний удар - ЗСУ вразили унікальний російський корабель "Іван Хурс"
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

У Військово-морських силах ЗСУ підтвердили ураження російського військового десантного корабля "Іван Хурс". Наразі він перебуває у небоєздатному стані. Це вже друга атака на унікальний ворожий корабель.

У Військово-морських силах ЗСУ підтвердили ураження російського військового десантного корабля "Іван Хурс". Про це заявий речник Військово-морських сил України Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону.

"Іван Хурс" зазнав пошкодження: подробиці

"Що стосується "Івана Хурса", то ми можемо підтвердити ураження розвідувального обладнання в штурмовій частині корабля. Тобто фактично зараз він не боєготовий, виконувати завдання за призначенням не може", - зазначив Плетенчук.

Також речник ВМС підтвердив ураження двох великих десантних кораблів "Азов" і "Ямал". "Ямал" вже закінчив докування, закінчив ремонт, "Азов" ще перебував у ремонті", - повідомив він.

Атака на три російські кораблі, нагадаємо, відбулася неподалік окупованого Севастополя. Як зазначив Плетенчук, фактично це був найкращий момент, щоб завдати по цим суднам вогневе ураження. "Це повертаючись до постійних питань, де окупанти постійно ремонтують свої кораблі і чи є це небезпечним. Це є небезпечним, як показує практика", - додав він.

росіяни називають "Іван Хурс" унікальним кораблем для Чорноморського флоту рф

Зазначимо, що "Іван Хурс", проекту 18280, є розвідувальним кораблем. Його називають унікальним кораблем для Чорноморського флоту рф. Він був спущений на воду лише у 2017 році та введений у склад у 2018 році.

Корабель оснащений різноманітними комплексами радіотехнічної розвідки, радіоелектронної боротьби, а також системами зв'язку для забезпечення управління флотом. Декларується, що корабель призначений для стеження за комплексами протиракетної оборони, а точний склад апаратури не розголошується.

Корабель названо на честь начальника Розвідувального управління Головного штабу ВМФ срср у 1979-1987 роках - віце-адмірала Івана Хурса.

Корабель Чорноморського флоту рф "Іван Хурс" зазнав атаки вдруге від початку повномасштабного вторгнення рф. Уперше він став мішенню для морських дронів 24 травня, у 74 кілометрах на північ від Босфору, приблизно за 400 кілометрів від контрольованої території України. російські ЗМІ повідомляли, що "атака була відбита", а за "попередніми даними, корабель не зазнав ушкоджень".

ЗСУ уразили в Криму корабель "Костянтин Ольшанський"

росіяни мали на меті використовувати для своїх цілей захоплений в України під час анексії Криму ВДК "Костянтин Ольшанський", тому ЗСУ завдали по ньому удар "Нептуном".

ЗСУ уразили ВДК "Костянтин Ольшанський", який росіяни захопили під час анексії Криму

Великий десантний корабель (ВДК) "Костянтин Ольшанський", які російські війська захопили в України під час анексії Криму в 2014 році, був уражений Збройними силами України, повідомив у вівторок, 26 березня, речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук.

"Цей корабель мав використовуватися проти України, на жаль. Тому було ухвалено рішення про ураження й цієї одиниці нашим "Нептуном". Ураження теж було завдано. Уточнюються пошкодження, пошкодження він однозначно отримав. В будь-якому разі він зараз теж не боєготовий", - повідомив він, не уточнивши, коли саме було завдане ураження.

Плетенчук розповів, що "Костянтин Ольшанський" після захоплення дев'ять років стояв в бухті Севастополя. "Його розбирали на запчастини, просто банально грабували, а на десятий рік війни вони зрозуміли, що в них закінчують великі кораблі цього проєкту, 775-го, і було ухвалене рішення його відновити", - зазначив речник.

При цьому, за його даними, росіяни мали на меті ввести в оману як своє суспільство, так і вище керівництво та заявити "як вони відновили один із своїх кораблів великих десантних, які раніше були пошкоджені", до прикладу ВДК "Минск" або "Оленегорский Горняк".

Нагадаємо, під час атаки 23 березня ЗСУ також поцілили по ВДК "Азов" і "Ямал" Чорноморського флоту рф. "Ямал" отримав критичні пошкодження, стверджує українська розвідка.

За даними Плетенчука, з 13 кораблів рф, які перебували у Чорноморському флоті на початку повномасштабного вторгнення, в строю залишається лише три.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 266 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ