Пт, 2024-04-26, 22:59


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Червень » 19 » У водах річки у Франкфурті-на-Майні виявили E.coli
19:07
У водах річки у Франкфурті-на-Майні виявили E.coli
Інші останні Новини світу на сайті holosUA.com/

В суботу, 18 червня, у воді струмка Ерленбах у Франкфурті-на-Майні (Німеччина) виявлено ​​високопатогенну паличку E.coli того типу, який викликав хвилю кишкових захворювань в Німеччині.

Струмок протікає неподалік від фермерського господарства, на листовому салаті з якого раніше також були виявлені бактерії E.coli.

За даними гессенської влади, води зі струмка не потрапляють у водопровідну мережу. "Тому небезпеки зараження питної води не існує", - заявила 18 червня офіційний представник міністерства із соціальних питань Гессена, повідомляє "ТСН.ua" з посиланням на Deutsch Welle.

За її словами, яким чином бактерії потрапили в струмок, поки не відомо. Оскільки проби води були взяті неподалік від каналізаційної очисної станції, то не можна виключити, що інфекція потрапила у воду саме звідти.

Наразі триває аналіз інших взятих зі струмка проб води, повідомив представник гессенського міністерства охорони навколишнього середовища.

Водночас, результати лабораторних аналізів, що з'явилися напередодні підтвердили факт передачі небезпечної палички E.coli від людини людині через їжу.

Співробітниця однієї з банкетних служб кілька тижнів тому заразила відвідувачів вечірки, на якій вона працювала. Через деякий час після заходу захворіла не тільки вона, але і 20 з 65 гостей.

Проте, німецька приладобудівна компанія Analytik Jena розробила апарат, який дозволяє протягом двох годин визначати наявність палички E.coli на продуктах харчування.

За словами голови фірми Клауса Беркі, подібний "експрес-тест" розробила команда з п'яти співробітників усього за 14 днів. Тепер його можуть використовувати для проведення аналізів лабораторії. Придатний він і для тестів у домашніх умовах або супермаркетах.

Відзначимо, що 85% німців знову почали вживати в їжу сирі овочі, зокрема листовий салат, огірки та помідори в сирому вигляді.

За останніми даними, в результаті зараження кишковою паличкою E.coli в Німеччині померли щанайменше 38 людей. В цілому з початку травня було інфіковано 2610 людей, у 798 з них інфекція викликала важке ускладнення - гемолітико-уремічний синдром (ГУС).

Раніше 16 червня повідомлялося, про новий спалах отруєнь кишковою паличкою в Європі: у Франції в місті Лілль отруїлися діти, а в Естонії отруїлася понад сотня відвідувачів молодіжного панк-фестивалю.




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини світу | Переглядів: 943 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ