Сб, 2024-04-27, 04:29


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2011 » Жовтень » 11 » У встановленні авторитаризму опозиція звинувачує Януковича і погрожує бойкотом виборів
19:53
У встановленні авторитаризму опозиція звинувачує Януковича і погрожує бойкотом виборів
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Партія "Наша Україна" категорично засуджує вирок екс-прем'єр-міністру України Юлії Тимошенко та розцінює його як акт політичних репресій проти одного з лідерів опозиції.

"Сьогодні відбулася розправа не з конкретною особою. Вчинено замах на українську демократію та кожного з нас. Вироком проти Юлії Тимошенко, який було винесено 11 жовтня, владний режим на чолі з Віктором Януковичем остаточно встановив в Україні авторитаризм", - йдеться в заяві "Нашої України", розміщеній на сайті партії.

- У Яценюка закликають опозицію бойкотувати вибори, якщо Тимошенко в них не братиме участі
- Тягнибок закликає до безкомпромісності у боротьбі з Януковичем

У партії заявляють, що "судилище" проти Тимошенко не має нічого спільного з правосуддям і бажанням встановити істину в обставинах укладення газових угод 2009 року.

"Процес проти Юлії Тимошенко було проведено упереджено, несправедливо, непрофесійно, з явним наміром засудити обвинувачену. Таке вибіркове застосування правосуддя не залишає жодних сумнівів, що рішення суду було продиктоване владою, а сам процес був політично вмотивованим, аби прибрати з політичного поля одного з найсильніших конкурентів нинішнього режиму", - наголошують "нашоукраїнці".

Вони також висловили солідарність з політичними партнерами та представниками європейської та євроатлантичної спільноти, які засуджують протиправні методи, застосовані до Тимошенко, і вирок проти неї.

"Режим, який сам скористався демократичними свободами, зупинив демократичний розвиток України і розвернув назад до авторитаризму... Для цього режиму точку неповернення пройдено. Нинішня влада приготувала собі таку ж долю, яку вона призначила Юлії Тимошенко", - переконані в партії.

"Наша Україна" висловлює підтримку політичним партнерам із Блоку Юлії Тимошенко та інших опозиційних сил і висловлює свою готовність до спільних дій опору в нових політичних обставинах", - наголосили в політсилі.

У Яценюка закликають опозицію бойкотувати вибори, якщо Тимошенко в них не братиме участі

У разі якщо екс-прем'єр України, лідерка партії "Батьківщина" Тимошенко не братиме участі в парламентських виборах, опозиційні сили України мають їх бойкотувати, вважають у партії "Фронт Змін".

"Юлія Тимошенко братиме участь у виборах до Верховної Ради. За інших обставин усі без винятку опозиційні сили України мають бойкотувати вибори. А демократичних виборів без опозиції не буває", - йдеться в заяві партії "Фронт Змін", поширеній прес-службою у вівторок.

У партії вважають, що вирок екс-прем'єру - це "вирок влади надіям мільйонів українців, які хочуть жити у вільній країні".

"Цей вирок - діагноз владі. Вона не змогла подолати страх перед своїми політичними опонентами і тому вирішила закрити цей страх у тюрму", - зазначили в партії. У заяві йдеться, що вироком Тимошенко влада продемонструвала свою слабкість, "заховалася за спинами озброєної міліції під Печерським судом у Києві".

"Юлія Тимошенко буде на свободі! Ми пройдемо всі судові інстанції в Україні, ми доб'ємося правди в Європейському суді. Всі, хто влаштували сьогоднішнє судилище, нестимуть відповідальність! Сьогодні влада остаточно стала режимом. І цей режим обов'язково впаде!" - підсумували в заяві.

Зазначимо, що Печерський районний суд Києва визнав екс-прем'єра України Тимошенко винною у перевищенні повноважень при підписанні газових контрактів з РФ і засудив до 7 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади у владі на 3 роки. Такий вирок озвучив суддя Родіон Кірєєв.

Крім того, він заявив, що позов НАК "Нафтогаз" щодо відшкодування збитків "підлягає задоволенню в повному обсязі".

Тягнибок закликає до безкомпромісності у боротьбі з Януковичем

"Усі українці розуміють, що вирок Тимошенко виніс не суд, а режим Януковича, який прямує до тотальної узурпації всіх гілок влади та встановлення в Україні поліційної держави. Бо насправді, звинувачуючи Тимошенко у здачі національних інтересів у газовій сфері, режим Януковича сам постійно демонструє готовність гендлювати національною газотранспортною системою заради олігархів, які утримують цей режим", – прокоментував сьогоднішній вирок Тимошенко голова Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Олег Тягнибок, повідомляє його прес-служба.

У своєму коментарі лідер ВО "Свобода" заявив: "Цілком зрозуміло, що, ухвалюючи вирок, режим керувався не принципом справедливості, а бажанням продемонструвати суспільству: будь-кого, хто не підкоряється йому, буде піддано політичній розправі.

У першу чергу це стосується парламентської опозиції, яка до цього часу мала певний привілей не зазнавати політичних переслідувань від чинної влади. Вирок Тимошенко поставив багатьох народних депутатів, які входять до опозиційних фракцій і досі не стали "тушками", перед дилемою – продовжити опозиційну діяльність чи піти на поклон до режиму. Очевидно, після цього депутатського вибору ряди парламентської опозиції суттєво порідіють.

Після вироку Тимошенко на перший план у протистоянні режиму Януковича виходить громада. Українці повинні усвідомити: лише спільна стратегія, спрямована на усунення від влади режиму Януковича, самоорганізація і безкомпромісність у боротьбі можуть убезпечити суспільство від олігархічної диктатури".




За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 859 | Додав: adminA
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ