Сб, 2024-04-20, 14:24


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Січень » 31 » У Вуглегірську тривають бої. ВІДЕО
10:01
У Вуглегірську тривають бої. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

 Ніч у зоні АТО минула тривожно, терористи періодично обстрілювали позиції наших військ та населені пункти. Бої у Вуглегірську досі тривають. Про це сьогодні зранку, 31 січня, повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

"Ситуація у Вуглегірську залишається напруженою, тривають бої", - зазначається у повідомленні.

За інформацією штабу АТО, на Донецькому напрямку з мінометів бойовики обстріляли Верхнє Торецьке та Богданівку, а також Петрівське та Славне, з БМ-21 "Град" обстріляна Михайлівка.

На Луганському напрямку вогонь мінометів та артилерії терористів декілька разів вівся по населених пунктах Валуйське, Станиця Луганська, Сокольники, Старий Айдар і Трьохізбенка. Два останні та місто Щастя бойовики обстрілювали ще й з протитанкових керованих ракет та РСЗВ "Град".

У районі Дебальцевого "Гради" противника вели вогонь у напрямку Троїцького, а також самого міста Дебальцевого. З артилерії та мінометів зазнали удару Чорнухине та Рідкодуб.

У районі Маріуполя знову активізувалися безпілотники противника, однак ніч у самому місті пройшла спокійно, зазначають у штабі АТО.

Координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук у своєму Facebook підтверджує, що найбільш складна ситуація в зоні конфлікту на Донбасі зберігається на Дебальцевському плацдармі. У район Єнакієве - Вуглегірськ російсько-терористичні війська продовжують перекидати підкріплення для своєї тактичної групи, яка веде запеклі бої як у самому Вуглегірську, так і південніше нього.

Спостерігається проходження в даний район конвою постачання через Єнакієве (до 15 одиниць критого вантажного транспорту, у супроводі бронегрупи з 3 БМП-2). Також зафіксовано перекидання через н.п. Красний Луч в даний район чергової партії бронетехніки противника (8 танків і 14 одиниць БМП і БТР).

Дії тактичної групи терористів, що діє в районі Вуглегірська, підтримує артилерійська група (25 од. ствольної артилерії і 8 установок РСЗВ). Крім того, підтримку здійснюють артилерійські підрозділи бойовиків, що діють з околиць Макіївки і Єнакієвого.

На лівому фланзі, в районі н.п. Чернухіно і Новогригорівка, також відзначається активізація сил терористів. У даному районі діє тактична група російсько-терористичних військ, що включає доукомплектувати підрозділи, які раніше брали участі в боях в районі Троїцького і Санжарівка (всього до 350 чол., 12 танків і близько 25 ББМ - головним чином БМП-2 і БТР-80).

Дана тактична група діє на досить вузькій ділянці вздовж траси Алчевськ-Дебальцеве, прагнучи завдати сконцентрований удар по позиціях українських військ. Дії тактичної групи підтримує артилерія з позицій південно-західніше н.п. Брянка, яка намагається також вести вогневий контроль траси М03 - Е40.

Відзначається зосередження російсько-терористичних військ ще на одній ділянці плацдарму - в районі н.п. Фащеївка і Нікішине. У даному районі діє формування противника, що складається в основному з т.зв. "козаків" (всього до 600 чол., при декількох мінометних батареях і до 15 ББМ). Формування розтягнуте по обидва боки траси на Красний Луч дрібними підрозділами по 15-20 чоловік і "зображує" фронтальний наступ на плацдарм.

Бойовики з т.зв. "козацьких" формувань, які раніше зазнали серйозних втрат на Дебальцевському плацдармі, висловлюють крайнє невдоволення російським командуванням.

Зокрема, терористи звинувачують командували "операцією" російських офіцерів у тому, що ті погнали загони бойовиків на штурм позицій українських військ без належної підтримки артилерії і бронетехніки, "на забій". В результаті багато підрозділів терористів були розбиті (наприклад, з загону "козаків" з Антрацита у 80 чол., який брав участь у штурмі, на вихідні позиції повернувся 21 бойовик).

Нагадаємо, 29 січня за підтримки танків окупанти атакували Вуглегірськ.

Увечері того ж дня прес-центр полку спеціального призначення "Азов" повідомив, що сили антитерористичної операції відбили атаку терористів у Вуглегірську. У місто увійшло батальйон Національної гвардії України.

У той же час серед сепаратистів поширюється прямо протилежна інформація. Бойовики стверджують, що Вуглегірськ перейшов під їхній контроль, а українських військових, мовляв, узято в полон.

30 січня бої продовжилися. Командир батальйону "Донбас" Семен Семенченко повідомив, що бойовики "частково контролюють Вуглегірськ". Заступник начальника ГУМВС України в Донецькій області Ілля Ківа зазначив: "половина міста наша, за другу йдуть запеклі бої". Народний депутат Антон Геращенко стверджує, що "місто наше".

У прес-центрі АТО наполягають: "бойовики контролюють лише окремі райони".

Вуглегірськ є західними воротами в Дебальцеве, тому місто стратегічно важливе для недопущення утворення "дебальцівського котла". Населення міста становить більш ніж 9 тисяч осіб.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: Вуглегірську тривають бої. ВІДЕО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ