Пт, 2024-04-19, 21:38


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Травень » 7 » У зоні АТО йде "мала війна військової розвідки". ВІДЕО
11:05
У зоні АТО йде "мала війна військової розвідки". ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Протягом останньої доби російсько-терористичні війська в ході обстрілів позицій українських військ знову активно використовували важкі озброєння. При цьому на даному етапі переміщення важких озброєнь (висновок на позиції для стрільби і, після обстрілу, відведення вглиб своїх позицій) бойовиками здійснюються вже відкрито, практично без застосування заходів маскування. Про це повідомляє sprotyv.info.

Зокрема, на Приморському (Маріупольському) напрямку в районі н.п. Широкино терористи активно використовують 120-мм міномети, а також (з меншою періодичністю) - 122-мм і 152-мм САУ. У ході обстрілів бойовики намагаються не тільки завдати ударів по позиціях підрозділів сил АТО в районі траси Новоазовськ - Одеса, а й знищити будь-які будови (будівлі) безпосередньо в східній частині самого селища.

Протягом доби також були обстріляні позиції українських військ в районі н.п. Піски, Авдіївка, Дослідне, Гранітне, Станція Майорська, Щастя, Новотошковка, Кримське, Ленінське та ряд інших. Зокрема, в районі н.п. Піски бойовики ведуть інтенсивні і постійні мінометні обстріли з невеликими часовими інтервалами. У районі Авдіївки, крім мінометів, терористами активно застосовуються великокаліберні кулемети (в більшості випадків саме з їх застосування починаються мінометні обстріли і удари ворожої бронетехніки по українських позиціях). У зазначених районах противник діє мобільними вогневими групами.

Протягом доби бойовики також вели інтенсивні обстріли зі стрілецького озброєння, 82-мм мінометів, автоматичних гранатометів і зенітних установок ЗУ-23-2 позицій сил АТО в районі н.п. Щастя та Станиця Луганська.

На ділянці Донецьке-Новотошковка-Кримське-Трьохізбенка розгорається "мала війна військової розвідки". У місцевій надрічковій "зеленці", балках і урочищах фіксуються бойові сутички груп диверсантів і розвідників формувань російсько-терористичних військ з мобільними групами українських військ. В даному районі оперує значна кількість різноманітних малих груп і формувань російсько-терористичних військ (ДРГ бандформування "Привид", невеликі напівавтономні банди т.зв. "козацтва", російський спецназ, групи найманців з громадян РФ - ветеранів збройних конфліктів). На вказаній ділянці постійно фіксуються вогневі контакти, бої, засідки (в якості заходів у українські війська проводять контрзасадні дії), рейдові дії і т.д. Досить рідко терористи використовують артилерію і бронетехніку.

У Макіївці і передмістях Донецька "органи безпеки" донецьких терористів за підтримки спецгруп, укомплектованих колабораціоністами з колишніх українських міліціонерів, проводять масштабні "фільтрувальні заходи" по затриманню "шпигунів", "диверсантів", "українських партизанів" і "українських підпільників" (що означає будь-яких громадян, які демонструють проукраїнські погляди). Увага в основному приділяється огляду транспорту. Зафіксований випадок кидка гранати в блок-пост бойовиків з проїжджаючого автотранспорту, що викликало різку активізацію "заходів щодо посилення безпеки" з боку бойовиків (в "оперативному донесенні" терористів зазначено, що метання гранати справила молода дівчина).

Переміщення сил і засобів терористів:

- Флангова позиція бойовиків в районі Горлівки (від Майорського до Світлодарська) за добу була посилена мінометною батареєю, також в даний район перекинуто 3 танки і 4 ББМ.

- На Луганському напрямку зафіксовано переміщення (через Краснодон з боку РФ) танкового підрозділу у супроводі мотопіхотної групи (12 танків і 4 одиниці ББМ - 3 БМП-2 та 1 - БТР-70), а також 5 одиниць автомобільного транспорту (криті вантажівки) з живою силою. Напрямок руху - н.п. Первомайськ.

- Від Тельманове в сторону Новоазовська прослідувало 2 конвою постачання (по 6-7 критих вантажівок), танковий підрозділ (6 танків), а також мотопіхотне підрозділ, (18-20 одиниць бронетехніки і близько 120-130 бойовиків).

- Бойовики посилено перекидають зенітні установки ЗУ-23-2 на певні ділянки - в район Бахмутськой траси, в район н.п. Весела Гора, в район н.п. Авдіївка (всього 9 одиниць). Дані зенітні установки діють у складі невеликих, мобільних вогневих груп бойовиків, здійснюючи прицільний обстріл позицій українських військ з наступним швидким відходом.

Також протягом доби зафіксовано переміщення 37 автотранспортних одиниць в інтересах формувань російсько-терористичних військ на окупованій території і близько 65 одиниць, які прибули з території РФ. У північній частині Луганська зафіксована колона критих вантажівок (8 одиниць), у супроводі 1 МТ-ЛБ і 1 БТР-80. Не припиняється активне переміщення конвоїв постачання через Петровський район Донецька і н.п. Докучаєвськ.

Окупанти 11 разів за ніч порушували режим тиші, зафіксовані попадання в житлові будинки

6 травня з 18.00 години незаконні збройні формування 11 разів порушили режим тиші. Як і в попередні дні, противник вів інтенсивні обстріли позицій українських військ із мінометів 120 і 82 міліметрів, повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Вкотре злочинці відкривали вогонь із мінометів в районі населених пунктів Піски, Майорськ, Гранітне.

На Луганщині в районі Щастя та Троїцького ворог продовжував інтенсивно обстрілювати наші позиції здебільшого із автоматичних гранатометів та стрілецької зброї.

На позиціях в районі Кряківка та Орехово-Донецьке бандформування провели 2 обстріли наших підрозділів із мінометів калібру 82 міліметри.

Також зафіксовано прольоти двох безпілотників противника, які рухалися в напрямку Краматорська.

Прес-служба керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадія Москаля повідомляє, що бойовики сьогодні, 7 травня, вранці обстріляли населений пункт Артема Станично-Луганському районі Луганської області, є попадання в житлові будинки.

"Сьогодні близько 8 години ранку бойовики обстріляли с. Артема в Станично-Луганському районі. Мінометний вогонь вівся з боку окупованого селища Весела Гора, який знаходиться по сусідству на протилежному березі Сіверського Дінця. Є попадання мін у житлові будинки. Інформація про постраждалих з'ясовується", - йдеться в повідомленні.

Крім цього, за даними Москаля, сьогодні вранці і вчора ввечері бойовики кілька разів обстрілювали Щастя.

"Гранати з автоматичних гранатометів вибухали поблизу автостанції та будівлі рятувальної служби. Даних про загиблих або поранених в результаті обстрілу немає", - зазначив він.

Відзначимо, 6 травня повідомлялося, що в зоні бойових дій за добу загинули 5 українських військових, 12 отримали поранення.

Раніше ватажок донецьких бойовиків Олександр Захарченко в черговий раз пригрозив настанням вглиб України, після чого бойовики посилили вогневу активність.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 824 | Додав: adminA | Теги: мала війна військової розвідки. ВІД, зоні АТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ