Пт, 2024-04-26, 12:18


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Листопад » 23 » У зоні АТО можуть початися локальні бойові дії. ВІДЕО
19:08
У зоні АТО можуть початися локальні бойові дії. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

Ситуація в зоні проведення АТО залишається складною з ризиками початку локальних бойових дій. Про це сьогодні, 23 листопада, йдеться на сайті Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що за минулу добу в зоні АТО двоє українських військових загинуло, ще двоє бійців зазнали поранень.

Лисенко уточнив, що двоє військових загинули, підірвавшись на фугасі в Станиці Луганській. "І по одному бійцеві було поранено в Зайцевому і Майорську", - сказав спікер АП.

За його словами, епіцентром бойових дій, як і раніше, залишаються західні околиці Донецька. Найбільша кількість епізодів порушення режиму тиші з боку НЗФ зафіксована в Опитному, Пісках і Мар’їнці. Важке озброєння сил АТО на цих рубежах оборони не застосовувалося.

Лисенко наголосив, що найскладнішою залишається ситуація в с. Широкиному, де вчора скоєно 3 мінометних обстріли.. Також провокації тривають біля с. Гранітного і Петровського у Волноваському районі.

"Тривають активні бойові дії на північних і південно-західних околицях Горлівки. Бойовики в основному застосовували стрілецьку зброю і гранатомети. Також на цій ділянці фронту відбулися 3 мінометні обстріли наших позицій", - повідомив спікер АП.

Крім того, вчора була зафіксована ворожа активність на Світлодарській дузі. "Біля смт Луганського супротивник провів короткий мінометний обстріл і застосував стрілецьку зброю", - розповів Лисенко.

На Луганському напрямку також були застосовані 82-мм міномети на північ від Бахмутської траси. "Супротивник зробив прицільний обстріл передових українських позицій у Станиці Луганській. З протилежного боку Сіверського Дінця бойовики вели вогонь із БМП", - поінформував спікер АП.

Він також заявив, що, попри обстріл, лінія фронту залишається стабільною.

Нагадаємо, 8 листопада група бойовиків у кількості приблизно 20 осіб намагалася штурмувати українські позиції поблизу Майорська (Донецька область). Отримавши адекватну відсіч, бойовики залягли і спробували вийти з бою, забравши поранених і вбитих під прикриттям мінометного вогню.

10 листопада диверсанти намагалися атакувати позиції українських військових у районі Новозванівки (Луганська область).

11 листопада президент Петро Порошенко повідомив, що військовослужбовці мають наказ давати відсіч ворогу у разі загрози їхньому життю.

12 листопада стало відомо, що російська сторона готує псевдоматеріали про "геноцид Україною російськомовного населення Донбасу", зокрема про нібито знищення українськими військовими близько 500 жителів села Сокільники Луганської області.

15 листопада українська сторона попередила місію ОБСЄ, що у разі подальшої ескалації ситуації на Донбасі сили АТО готові повернути на першу лінію оборони відведену артилерію.

Раніше секретар РНБО України Олександр Турчинов попереджав, що у разі продовження провокацій з боку бойовиків на сході країни, Збройні сили України припинять відведення озброєння і військової техніки.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 746 | Додав: adminA | Теги: локальні бойові дії, зона АТО
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ