Ср, 2024-04-24, 03:57


Головна Реєстрація RSS PDA   18+
Вітаю Вас, Гість
Новини України
Курси валют в Україні
Прогнози погоди
Новини росії
Навіны Беларусі
Новини світу
Новини економіки
Новини культури та освіти
Новини релігії
Новини спорту
Новини кіно: анонси, скандали, актори
Новини шоу-бізнесу: сенсації, курйози, фото, світське життя
Новини медицини. Здоров'я. Лікарські дива
Новини науки і технології
Автоновини: авто та транспорт
Кримінальні новини і надзвичайні новини
Новини про відпочинок і туризм
Катастрофи та природні катаклізми
Іноземні видання по-українськи
Иностранная пресса по-русски
Цікаві інтерв'ю
Історія українських земель
Відеоматеріали
Анонси. Повідомлення. Прес-релізи
Онлайн ТБ - цікаві телеканали на "Голос UA на РФ" у прямому ефірі
КІНОЗАЛ - фільми і програми українських каналів онлайн
Біографії. Довідки. Рецепти
Новини бізнесу
Дискусії: політичні, національні, любовні і психологічні
Мода, стиль і краса
Все про нерухомість
Архів-календар
Головна » 2015 » Серпень » 12 » У зоні АТО ускладнюється ситуація на маріупольському напрямку. ВІДЕО
13:38
У зоні АТО ускладнюється ситуація на маріупольському напрямку. ВІДЕО
Інші останні Новини України на сайті holosUA.com/

За минулу добу в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі один військовослужбовець Збройних сил України загинув, ще троє зазнали поранень, повідомив спікер адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

"Внаслідок бойових дій і провокацій ми втратили одного бійця, ще троє отримали поранення", - сказав Лисенко на брифінгу в середу, 12 серпня, в Києві.

Ситуація в зоні проведення АТО є складною, бойовики продовжують застосовувати проти українських військових озброєння, заборонене мінськими домовленостями.

"На луганському напрямку не припиняються ворожі обстріли українських позицій у Станиці Луганській, Щастя і Кримському. Бойовики ведуть вогонь з південного напрямку вздовж доріг місцевого значення. Противник продовжує застосовувати в темний час доби важке озброєння - 120-мм міномети", - сказав Лисенко.

За його словами, на донецькому напрямку зберігається неспокійна обстановка в районі Світлодарської дуги. Перестрілки між бойовиками і українськими військовими відбувалися як в темний час доби, так і вдень.

"Близько 13.00 відбулося пряме бойове зіткнення сил АТО з живою силою супротивника. Бойовики рухалися на наші позиції прямо по автотрасі Дебальцеве - Артемівськ. Після 20-хвилинного бою окупанти відступили", - розповів речник АП.

З іншого боку Світлодарського водосховища єдиною точкою напруги було селище Зайцеве Горлівської міськради. Бойові дії розгорнулися тільки після 22.00 години, коли супротивник почав обстріл українських військ з 120-мм мінометів і стрілецької зброї. На захід від Горлівки противник обстріляв з мінометів наші позиції біля Новгородського.

Артилерія бойовиків "відпрацювала" по українських військах, які обороняють с. Троїцьке в цьому ж районі. Слід зазначити, що з 152-мм гаубиці НЗФ вели вогонь з Ясинуватої.

На західних околицях Донецька ситуація також погіршується. У районі Донецького аеропорту бойовики вперше за останні місяці застосували реактивну артилерію. "Гради" противника, які також розгорнуті в Ясинуватій, обстріляли українські війська під Красногорівкою.

"Також противник тричі обстріляв з важкого озброєння українські блокпости біля с. Березове, що на виїзді з Донецька в бік Маріуполя. Наголошуємо, на цій ділянці фронту в останні тижні було тихо", - зазначив Лисенко.

Також загострюється ситуація на маріупольському напрямку. Епіцентр протистояння - українська лінія оборони від Богданівки до Старогнатівки. Важке озброєння з боку НЗФ на цій ділянці фронту застосовується систематично.

"Зокрема, з 1.00 до 3.00 ночі противник провів 4 обстріли з реактивної артилерії, причому 1 з них - з потужної РСЗВ "Ураган". Вогонь з 152-мм гаубиць НЗФ вівся як в темний, так і світлий час доби. Також бойовики відкривали вогонь по силах АТО, які захищають лівий берег Кальміусу в Чермалику. Артилерійсько-мінометний обстріл окупантів тривав півгодини і вівся з селища Октябр", - поінформував він.

Раніше координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук повідомив, що бойовики впродовж останніх діб застосовували всі види озброєння, які у них є на першій лінії, включаючи реактивну артилерію.

За матеріалами Голос UA на РФ
Також читайте:
Категорія: Новини України | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: ситуація, зона АТО, Маріупольський напрямок
Всього коментарів: 0
ЗАЛИШ СВІЙ КОМЕНТАР ПРО ЦЮ НОВИНУ
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
ТВОЯ ДУМКА ВАЖЛИВА ДЛЯ СВІТУ, ХАЙ ПРО НЕЇ ЗНАЮТЬ ВСІ